reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
No chcilabym wyluzowac może się uda. A warto Waszym zdaniem coś poczytać?
Oohh, ja się też okropnie bałam tych pierwszych prenatalnych. Ale podpowiem, żebyś starała się wyzulować, bo jak będziesz spięta, to maluszek instynktownie wtula się w ściany macicy i trudniej jest go dokładnie obejrzeć. Trzymam kciuki za badanie i daj koniecznie znać po, czy wszystko w porządku [emoji6]

No chcilabym wyluzowac może się uda. A warto Waszym zdaniem coś poczytać?
Na temat badania w necie? Lepiej nie, bo się nakręcisz niepotrzebnie. Wyczytasz mnóstwo historii, gdzie badanie wykazało nieprawidłowości i każdej z tej wad będziesz się panicznie bała przed wejściem do gabinetu. Lekarz w trakcie takiego badania opowiada wszystko, co aktualnie mierzy i sprawdza i mówi, czy jest w porządku, czy nie. Jeżeli coś będzie nie tak, to na pewno lekarz da taką informację razem z zaleceniami co należy dalej zrobić. Nie ma co się wprzód nakręcać i niepotrzebnie stresować. Ja się np naczytałam jak głupia w necie i aż mi słabo z nerwów było, jak wchodziłam do gabinetu, a niepotrzebnie, bo wszystko jest w porządku [emoji846]

Hej dziewczyny , jakieś fatum poprostu nademna . Mąż miał zmienić dział a kierownik nie dał zgody i nici z pracy ze co tydzień w domu będzie . Teraz siedzi i myśli zeby się zwolnić i pójść tu do pracy. Niewiem sama co robić bo jeśli miało być być in vitro to chyba lepiej mieć pieniążki na to , mówię mu ze może porobi jeszcze jakieś 2-3 miesiące za granica to zawsze sporo tysięcy odłożone które będą nam potrzebne.. a on na to : na in vitro mamy kasę to nie widzę potrzeby zeby jechać..

W piątek mamy wizytę u lekarza który powie nam co dalej robimy .

Jutro idę po skierowanie do poradni genetycznej zeby wysłali nas na kariotypy. Załamka . Okresu nadal niema i jutro rano robię test .

Hej kochana nie ma co się bać ja po dawce clo 2*1 też miałam raz jeden raz dwa pęcherzyki różnie to bylo. A jakiej wielkości masz dziś pęcherzyk??
Ja ostatnio w 14dc miałam pęcherzyk malutki 11mm a w 18dc szłam sprawdzić co się dzieje i miał już 21mm i dostałam zastrzyk.
Czasem tak bywa że wszystko wolniej dojrzewa lekarz mi tak tłumaczył że to jest całkowicie normalne :)
Nie ma czym się stresować trzymam kciuki
Widzę że mamy podobne dni bo ja dziś 11dc :)

Dzisiaj jest 12mm, bardzo możliwe, że mi się wszystko rozciagnelo w czasie bo ostatnie dwie miesiączki miałam dłuższe po 10 dni. No zobaczymy co powiedzą w piątek, mam nadzieję, że będzie dobrze :)

Czy któraś z Was jest temacie prolakryny? Pewnie wiecie więcej ode mnie...

Wyniki przeszło 18 w 13dc/30. Co mogę z tego wywnioskować ?

Czy któraś z Was jest temacie prolakryny? Pewnie wiecie więcej ode mnie...

Wyniki przeszło 18 w 13dc/30. Co mogę z tego wywnioskować ?
Moim zdaniem to dobry wynik. Jeżeli dobrze pamiętam, to wynik poniżej 40 jest prawidłowy.

Edit: zwróciłam teraz uwagę, że mówisz o 13dc, czyli wnioskuję, że przed owu, więc w normie jest poniżej 25. Poniżej 40 będzie między owu a @.

reklama
Moim zdaniem to dobry wynik. Jeżeli dobrze pamiętam, to wynik poniżej 40 jest prawidłowy.

Edit: zwróciłam teraz uwagę, że mówisz o 13dc, czyli wnioskuję, że przed owu, więc w normie jest poniżej 25. Poniżej 40 będzie między owu a @.
Oh jak dobrze że chociaż to... dziękuję dziewczyny nie wiem co bym bez Was zrobiła...

Jeszce tylko ta toksoplazmoza [emoji26][emoji26][emoji26]

Do góry