reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
Tak, przy zagnieżdżaniu jest spadek temperatury, ale niestety nie odpowiem Ci, jak długo może się utrzymywać. Przypuszczam jedynie, że skoro plamienia na zagnieżdżenie mogą się utrzymywać do 2 dni, to i spadek temperatury podobnie.
Na całe szczęście plamien nie mam. No to nic zobaczę jaka będzie temperatura w dalszych dniach.

Staram się [emoji16] jak nie wyjdzie to powtórzę badania te co robiłam na przełomie roku, może coś się zmieniło [emoji849] zastanawiam się też czy męża nie wysłać na badanie nasienia, w Poznaniu robią za 150 zl jakies tam podstawowe, ciekawe tylko co powie jak mu to zaproponuję [emoji848]O nieee, to jest najgorsze. U mnie na szczęście zawsze jakoś sprawnie szło, ale jakbym miała taką sytuację jak Ty to bym zemdlała na bank.. Strasznie nie lubię pobrań [emoji53]

Mało brakowało ze bym odleciała [emoji23] mowie jej to jutro przyjadę a ona mówi : tyle wkłuć to jeszcze jedno spróbujemy [emoji23]

Cześć dziewczyny, ja od wczoraj w nocy w szpitalu. Plamienie wczoraj się zwiększyło i było czerwone zrobili mu usg lekarz mówił że chyba widzi zarodek ale jest tak mały że nie jest pewien.
Dziś już plamie na brązowo, dali mi tylko nospe i leżę. Do jutra mam być bardzo się boję i nie daruje sobie jak coś się stanie...
Pęcherzyk urósł od zeszłego wtorku, miał 65 mm ma 74 mm więc nie wiem czy to dobrze. Bety maja mi nie robić nie wiem czemu, podobno nic za bardzo nie mogą zrobić.
Najważniejsze, że urósł trochę [emoji6] musisz być teraz dobrej myśli, wszystkie tu bardzo Cię wspieramy i wierzymy, że będzie dobrze [emoji6] trzymamy kciuki za Was!
Warto żeby zrobił TSH ft3 ft4 lh fsh prolaktyne testosteron no i to badanie nasienia.
Ok, wyślę go na te badania. Tzn najpierw do rodzinnego, może się uda żeby cześć była refundowana [emoji4]
On to wszystko jedno kiedy, a ja? Chciałabym też zrobić progesteron więc bym musiała w drugiej połowie cyklu? W ogóle jakie badania polecasz dla mnie?
Myślisz że dobry jest ten test nasienia?
Właśnie się zastanawiam, bo coś mało wiarygodne mi się to wydaje [emoji16] wrzuciłam Wam tu, może któraś się już z takim testem spotkała, chociaż ze słyszenia [emoji6]
Mało brakowało ze bym odleciała [emoji23] mowie jej to jutro przyjadę a ona mówi : tyle wkłuć to jeszcze jedno spróbujemy [emoji23]
O masakra [emoji16] ja nie wiem od czego to zależy... Moja mama też tak wiele razy miala, że po parę razy musiały się pielęgniarki wbijać.. A żyły niby mamy podobne [emoji16]

Jeżeli chodzi o badania i wizyty jestem jak małe dziecko nie wiem nic moja. Znajoma dała mi info do kliniki w tym tyg bądź następnym chłopak się zapisuje i nie wiem jak to wygląda czy odrazu do tej kliniki na badanie nasienia czy wcześniej ma iść gdzie indziej? Pomozecie?

Najważniejsze, że urósł trochę [emoji6] musisz być teraz dobrej myśli, wszystkie tu bardzo Cię wspieramy i wierzymy, że będzie dobrze [emoji6] trzymamy kciuki za Was! Ok, wyślę go na te badania. Tzn najpierw do rodzinnego, może się uda żeby cześć była refundowana [emoji4]
On to wszystko jedno kiedy, a ja? Chciałabym też zrobić progesteron więc bym musiała w drugiej połowie cyklu? W ogóle jakie badania polecasz dla mnie? Właśnie się zastanawiam, bo coś mało wiarygodne mi się to wydaje [emoji16] wrzuciłam Wam tu, może któraś się już z takim testem spotkała, chociaż ze słyszenia [emoji6]O masakra [emoji16] ja nie wiem od czego to zależy... Moja mama też tak wiele razy miala, że po parę razy musiały się pielęgniarki wbijać.. A żyły niby mamy podobne [emoji16]
Kochana dla Ciebie polecam badania LH FSH ESTRADIOL(2-5dc) TSH FT3 FT4 PROLAKTYNA TESTOSTERON KRZYWA CURKOWA( obojętnie kiedy) PRPFESTERON tydzień po owu ( najlepiej żeby była potwierdzona na USG) i można sprawdzić poziom w krwi witd3 i Wit b12

Jeżeli chodzi o badania i wizyty jestem jak małe dziecko nie wiem nic moja. Znajoma dała mi info do kliniki w tym tyg bądź następnym chłopak się zapisuje i nie wiem jak to wygląda czy odrazu do tej kliniki na badanie nasienia czy wcześniej ma iść gdzie indziej? Pomozecie?
Może iść do kliniki oni zrobią badanie tylko pod kątem płodności tylko że może być droższe badania bo oni robią szczegółowe nie ogólne.

reklama
Kochana dla Ciebie polecam badania LH FSH ESTRADIOL(2-5dc) TSH FT3 FT4 PROLAKTYNA TESTOSTERON KRZYWA CURKOWA( obojętnie kiedy) PRPFESTERON tydzień po owu ( najlepiej żeby była potwierdzona na USG) i można sprawdzić poziom w krwi witd3 i Wit b12
Ok, dzięki [emoji6] wpisałam się już na 27.07 do gina, to będzie dzień po owu. Będzie mógł to stwierdzić po usg?
Przepraszam, że tak wypytuję, ale jestem trochę zielona w tych tematach [emoji53]

Do góry