reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Wracam Z pracy dzieci poszły szybciej bo już o 17 [emoji4]

No właśnie nie wiem kto mi będzie l4 pisał myślę jeszcze o tym. Bo teoretycznie chciałabym chodzić na NFZ żeby mieć skierowania ale temu prywatnie bardziej ufam, prowadził mi pierwsza ciąże. Z drugiej strony nie wiem jak to jest z tym becikowym prywatnie mam kartę od 11 dc a u tego na NFZ od 6 tc. No i też nie wiem czy ten na NFZ mi wypisze l4 bo raczej oni chętni nie są jak jest wszystko ok

reklama
Do becikowego musisz mieć kartę prowadzoną od 10 tygodnia najpóźniej.
Wracam Z pracy dzieci poszły szybciej bo już o 17 [emoji4]

No właśnie nie wiem kto mi będzie l4 pisał myślę jeszcze o tym. Bo teoretycznie chciałabym chodzić na NFZ żeby mieć skierowania ale temu prywatnie bardziej ufam, prowadził mi pierwsza ciąże. Z drugiej strony nie wiem jak to jest z tym becikowym prywatnie mam kartę od 11 dc a u tego na NFZ od 6 tc. No i też nie wiem czy ten na NFZ mi wypisze l4 bo raczej oni chętni nie są jak jest wszystko ok

Też zazywam ovarin 2 cykl zobaczymy czy coś pomoże.

Mnie z kolei martwi że dupek wydłuży mi cykl... a mialam regularne 30 dniowe...

Już się nie mogę doczekać powrotu do starań ♡ mam nadzieję że to nastąpi już niedługo

Ja wcześniej brałam pare miesięcy i o wiele lepiej się czułam i miesiączki były lepsze regularne a potem przestałam brać ale znów biorę [emoji23]

Ja byłam z tym moim chrześniakiem na placu zabaw i dłuższym spacerze, potem porysował, zjedliśmy obiad i mieliśmy jeszcze raz na plac iść, ale nim się obejrzałam i zasnął, dobudzić go nie mogę. No nic, niech pośpi, jak wstanie to jeszcze z nim pójdę na dwór, żeby się wybiegał [emoji16]

Może przez te upały się tak wszystko pomieszało. Z nowym cyklem przychodzą nowe szanse, super Wam przypasował urlop męża, więc zamiast się zamartwiać, że jest coś nie tak, to polecam korzystać z wspólnego czasu, odstresować się i regularnie działać [emoji6] czasami zdarza się taki dziwny, inny niż pozostałe cykl i jest to całkiem normalne. Mi też raz na ileś cykli pojawi się albo krótki 22 dni, albo długi 36 dni i w zasadzie nie ma to żadnego wytłumaczenia.

Całkiem możliwe a do tego w czwartek endo mnie tak wkurzyła ze i okres przyspieszyła [emoji23] 2 tyg szaleństw musi przynieść dobry skutek

Ja byłam z tym moim chrześniakiem na placu zabaw i dłuższym spacerze, potem porysował, zjedliśmy obiad i mieliśmy jeszcze raz na plac iść, ale nim się obejrzałam i zasnął, dobudzić go nie mogę. No nic, niech pośpi, jak wstanie to jeszcze z nim pójdę na dwór, żeby się wybiegał [emoji16]

O kurka teraz śpi a w nocy będzie szalał [emoji85]

Dzwoniłam już do mojej mamy zapytać, jak to będzie ze spaniem w nocy u niego w takiej sytuacji, ale mówi, że będzie spał, ale później zaśnie. Próbowałam do obudzić, to wytarł ślinę z buzi, obrócił się na drugi bok i poszedł dalej spać [emoji23] no to niech sobie śpi [emoji16]
O kurka teraz śpi a w nocy będzie szalał [emoji85]

reklama
Ale to musi być karta ciąży czy wystarczy zaświadczenie ze byłam u lekarza. Bo prywatnie byłam w 8tc ale karte mam od 11. A na NFZ byłam od 4 tc a kartę mam pd 6 tc

Z tego co wiem to zaświadczenie od którego tygodnia . Nie raz dziewczyny pisały ze kartę miały założona po 10 tyg ale zdjęcie z usg było z 6-7 tyg i tak wypisał lekarz zaświadczenie

Do góry