reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Można na spokojnie, wszystkie mohe znajome w ciąży z pazurkami zrobionym chodza i nikt się nie czepia:)
W sensie płeć? Prawdopodobnie dziewczynka ale potwierdzi mi jeszcze bo się wiercilo.

Dziewczyny nie wiem czy robić sobie żele kurde niby mama ginekolog pisze ze można a chciałam zrobić na wakacje paznokcie u rąk.

reklama
Kochana, ja też cały czas od siebie wymagam, bo skoro nie pracuje to chciałabym w domu zrobić wszystko. Ale nie kosztem swojego złego samopoczucia. [emoji6] my to takie cholery jesteśmy, że jak odzienu robić herbatę to sprzątam kuchnię przy okazji, A właśnie nic by się nie stało jakby ta kuchnia jeszcze chwilę poczekała. Trzeba nA siebie uważać [emoji8] najważniejsze żeby obiad był [emoji16][emoji16][emoji16]
Kochana powiem Ci że masz rację. Dziękuję za radę. Może warto trochę odpocząć żeby się to więcej nie powtórzyło. Upały dla mnie to koszmar nawet wiatrak nie pomaga. Zastanawiam się aby zamontować sobie w domu klimatyzacje

W sensie płeć? Prawdopodobnie dziewczynka ale potwierdzi mi jeszcze bo się wiercilo.

Dziewczyny nie wiem czy robić sobie żele kurde niby mama ginekolog pisze ze można a chciałam zrobić na wakacje paznokcie u rąk.
Spokojnie możesz zrobić żele. To nic złego. Kobiety chodzą w ciąży cały czas z zelami hubrydami i nikt się nie czepia. Jedynie co to nie które dziewczyny do porodu musiały ściągnąć bo lekarz kazal( Nie wiem czemu) ale Ty do porodu masz jeszcze dużo czasu. Także spokojnie rób sobie na wakacje piękne żele. A jak już zrobisz to się nam tu pochwal jakie zrobiłaś. [emoji6]

Kochana powiem Ci że masz rację. Dziękuję za radę. Może warto trochę odpocząć żeby się to więcej nie powtórzyło. Upały dla mnie to koszmar nawet wiatrak nie pomaga. Zastanawiam się aby zamontować sobie w domu klimatyzacje
Klimatyzacja to bardzo dobry pomysł, nie jest to jakiś niebotycznie drogie, a jeśli ma utrzymać reakcję Twojego organizmu na ciepło to warto. Nie ma co ryzykować. A nie oszukujmy się, teraz każde lato będzie tak gorące. [emoji6]

Klimatyzacja to bardzo dobry pomysł, nie jest to jakiś niebotycznie drogie, a jeśli ma utrzymać reakcję Twojego organizmu na ciepło to warto. Nie ma co ryzykować. A nie oszukujmy się, teraz każde lato będzie tak gorące. [emoji6]
Będę zmieniać mieszkanie na niższe piętro i bliżej miasta więc już pomyślę na przyszły rok nad klimatyzacją w domu bo te upały nie dla mnie. A to lato jakoś wytrzymam kupię sobie większy wiatrak lub z dwa i będzie wiał Bąk dzień i cała noc

Pewnie, że rób [emoji6] ja sobie sama żele kładę i teraz w ciąży też nie raz już robiłam. I mnóstwo kosmetyczek, które są w ciąży też pracują z tymi produktami cały czas i jest wszystko w porządku. Zwróć tylko uwagę, żeby położyć primer bezkwasowy, a w większości miejsc już bezkwasowe używają, więc nie powinno być problemu. Tylko do porodu trzeba paznokcie zdjąć, a tak to korzystaj z nich do woli [emoji4]

Ja od stycznia w domu siedzę i pewnie, że chciałoby się, żeby wszystko było na bieżąco robione, ale czasami się nie da po prostu. I wraca ten mąż umordowany po pracy i jeszcze mi często pomaga. Dokładnie tak, jak mówisz, że w granicach rozsądku i nie kosztem swojego zdrowia i samopoczucia [emoji6]
Kochana, ja też cały czas od siebie wymagam, bo skoro nie pracuje to chciałabym w domu zrobić wszystko. Ale nie kosztem swojego złego samopoczucia. [emoji6] my to takie cholery jesteśmy, że jak odzienu robić herbatę to sprzątam kuchnię przy okazji, A właśnie nic by się nie stało jakby ta kuchnia jeszcze chwilę poczekała. Trzeba nA siebie uważać [emoji8] najważniejsze żeby obiad był [emoji16][emoji16][emoji16]

reklama
Witajcie dziewczyny :-)

Ja juz niewiem jak nie zapomnę to zrobię jeszcze dziś test owu jak zapomnę to odpuszczam. Wczoraj były przytulasy więc mam nadzieję że nawet jak ta 3 jest pozytywna to będzie ok, bo dziś nam raczej szansa na przytulasy odpadnie.

Młoda 3mam kciuki żeby to przez upały i szczerze tak mi się bardzo wydaje, dla mnie lato to zawsze koszmar szczególnie takie rekordowe upały i nawał roboty w pracy, w takim okresie wraca mój koszmar z młodości czyli zaslabniecia, omdlenia i utraty przytomności. Ogólnie jest ok tylko w takim czasie to się objawia od lat się trzymam ale niestety jak ost przez te upały krecilo mi się w głowie i było słabo to odrazu stres mnie łapie że wrócę do tego co było co nie pomaga. Ale nauczyłam się już też w takich momentach opuszczać tzn jeśli czuje ze jest źle to nic nie robię, totalnie nic, leżę, oddycham i istnieje - dlatego ost często mam armagedon w domu a ogarniam jak się czuje lepiej. 3mam kciuki za nas obie [emoji16][emoji123]

Do góry