reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Dziewczyny mam znowu dobra wiadomość. Napisałam do swojej firmy ubezpieczeniowej w DE z zapytaniem czy mam szansę na refundacje w razie czego na inseminacje lub in vitro. Napisali mi warunki i co refunduja. Warunki spełniam wszystkie i jeśli jestem z mężem ubezpieczona w tej samej firmie to refunduja 100% A jesteśmy w tej samej firmie. Także jeśli będzie potrzebne in vitro lub inseminacja to 100% kosztów zapłacą mi oni. A ja będę musiała tylko dojechać do kliniki 43km
Młoda to super wieści. Moi znajomi bardzo długo się starali 7 lat i mieli częściowo zrefundoawane in vitro. Udało się za pierwszym razem. Mają synka ma już z 5 lat. To bardzo dobra wiadomość.
Tak test pozytywny. Działaj, działaj kochana [emoji7][emoji23]

Padam na ryj dziewczyny. Cały dzień mnie boli prawy jajnik nie wiem o co chodzi. Tak pobolewa.

W ogóle to jestem zła, bo w lutym obroniłam studia podyplomowe i miałam dostać podwyżkę od września. Jak się dowiedzieli że jestem w ciąży to chcieli mi dać jak wrócę. Wtklocilam się że teraz chce i tu hit... Uwaga dostałam całe 80 zł brutto [emoji23] normalnie zaszaleje na mieście chyba [emoji23]

reklama
Młoda to super wieści. Moi znajomi bardzo długo się starali 7 lat i mieli częściowo zrefundoawane in vitro. Udało się za pierwszym razem. Mają synka ma już z 5 lat. To bardzo dobra wiadomość. Tak test pozytywny. Działaj, działaj kochana [emoji7][emoji23]

Padam na ryj dziewczyny. Cały dzień mnie boli prawy jajnik nie wiem o co chodzi. Tak pobolewa.

W ogóle to jestem zła, bo w lutym obroniłam studia podyplomowe i miałam dostać podwyżkę od września. Jak się dowiedzieli że jestem w ciąży to chcieli mi dać jak wrócę. Wtklocilam się że teraz chce i tu hit... Uwaga dostałam całe 80 zł brutto [emoji23] normalnie zaszaleje na mieście chyba [emoji23]
Ja mam nadzieję że obejdzie się bez sztucznych zaplodnien ale wolałam się dowiedzieć w razie wu żeby się naszykowac na duże koszta. Ale na szczęście mnie to ominie pod warunkiem że komórka jajowa i nasienie będzie nasze A nie obce.

Hej dziewczyny witam po ponad tygodniowej przerwie. Właśnie wróciłam z urlopu wyjazdowego do domu. Urlop jeszcze do końca tygodnia trzeba w domu popracowac.
Na urlopie niestety okropna @ mnie.dopadla kilka razy mdlałam ale jest ok daliśmy rade.

Na urlopie brałam clo i aromek kolejny cykl w trakcie. W piątek idę do lekarza zobaczyć czy poprzednie niepekniete pęcherzyki.juz się wchłonęły i czy nowe ładnie rosna.
Jestem zjarama od słońca ale było warto.
Odwiedzone Władysławowo Wejherowo Międzyzdroje Kołobrzeg i moje ukochane Dominikowo i jezioro Dominikowskie. Zaliczony spływ kajakami.
To zdjęcie nocne co dodałam jest właśnie z Dominikowa z pomostu o godzinie 24:30. Wpół do pierwszej a tam jeszcze delikatnie niebo widać [emoji16][emoji16][emoji16]

IMG_20190621_230455.jpeg
IMG_20190619_205647.jpeg
IMG_20190617_151428.jpeg
IMG_20190616_132921.jpeg

Młoda to super wieści. Moi znajomi bardzo długo się starali 7 lat i mieli częściowo zrefundoawane in vitro. Udało się za pierwszym razem. Mają synka ma już z 5 lat. To bardzo dobra wiadomość. Tak test pozytywny. Działaj, działaj kochana [emoji7][emoji23]

To się postarali z tą podwyższka. By się wstydzili.

Ja mam nadzieję że obejdzie się bez sztucznych zaplodnien ale wolałam się dowiedzieć w razie wu żeby się naszykowac na duże koszta. Ale na szczęście mnie to ominie pod warunkiem że komórka jajowa i nasienie będzie nasze A nie obce.
Właśnie u znajomych nasienie i komórka była ich. I się udało. Moim zdaniem to są dobre wiadomości. Uda się zobaczysz. A jeli przyjdzie wam podjąć decyzję o in vitro też super przecież wiele dzieci się tak rodzi. Oczywiście mówię tu o waszych w sensie Twoją komórka i męża nasienie. Ja trzymam mega kciuki.

Hej dziewczyny witam po ponad tygodniowej przerwie. Właśnie wróciłam z urlopu wyjazdowego do domu. Urlop jeszcze do końca tygodnia trzeba w domu popracowac.
Na urlopie niestety okropna @ mnie.dopadla kilka razy mdlałam ale jest ok daliśmy rade.

Na urlopie brałam clo i aromek kolejny cykl w trakcie. W piątek idę do lekarza zobaczyć czy poprzednie niepekniete pęcherzyki.juz się wchłonęły i czy nowe ładnie rosna.
Odwiedzone Władysławowo Wejherowo Międzyzdroje Kołobrzeg i moje ukochane Dominikowo i jezioro Dominikowskie. Zaliczony spływ kajakami.
To zdjęcie nocne co dodałam jest właśnie z Dominikowa z pomostu o godzinie 24:30. Wpół do pierwszej a tam jeszcze delikatnie niebo widać [emoji16][emoji16][emoji16]

Zobacz załącznik 989604Zobacz załącznik 989605Zobacz załącznik 989606Zobacz załącznik 989607
Piękne rejony, byłam [emoji8] zazdroszczę urlopu, my dopiero w sierpniu... :)

To są jawne jaja z człowieka.. [emoji58]

Właśnie u znajomych nasienie i komórka była ich. I się udało. Moim zdaniem to są dobre wiadomości. Uda się zobaczysz. A jeli przyjdzie wam podjąć decyzję o in vitro też super przecież wiele dzieci się tak rodzi. Oczywiście mówię tu o waszych w sensie Twoją komórka i męża nasienie. Ja trzymam mega kciuki.
Dziękuję kochana że zawsze można na Ciebie liczyć. Dokładnie uważam że to jest dobra wiadomość tym bardziej że nie ukrywam 4000euro lub nawet połowa to dużo jak za in vitro. A inseminacja bez stymulacji hormonalnej kosztuje tu 50-100 euro A ze stymulacja hormonalną 500euro bez refundacji A z refundacją 250 euro. A tak mam szansę aby te pieniądze zostały w kieszeni.
W końcu żadne pieniądze nie leżą na ulicy.

Oczywiście ceny podalam jeśli byśmy oboje mieli różne ubezpieczenia ale na szczęście mam to samo co mąż i jest możliwość refundacji 100% co strasznie mnie ucieszyło.

reklama

Zobacz załącznik 989604Zobacz załącznik 989605Zobacz załącznik 989606Zobacz załącznik 989607
O matko, jak cudownie [emoji7] zazdroszczę wakacji, my w tym roku urlopujemy się na swoim ogródku [emoji16]
To teraz z nową energią wracasz do działania, oby wypoczynek pomógł i już niedługo fasolka się pojawiła [emoji110]

Do góry