reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Poza dyżurem raczej nie będzie możliwości, żeby go ściągnąć, tzn. nie chciałabym aż tak panikować, bo dr ma również swoje życie i małe dzieci w domu, a jego żona w tym samym szpitalu pracuje, więc pewnie się wymieniają. Tak, ale na pewno poproszę, żeby odbierał poród, jeżeli akurat będzie na dyżurze.
Najważniejsze żeby się urodził nie wcześniej niż 38tc i żeby poród przebiegł prawidłowo bez żadnych komplikacji. A jak będziesz na wizycie u gin to możesz się go zapytać czy jeśli zaczniesz rodzic czy może być przy porodzie A jak to nie będzie to mają po niego zadzwonić żeby przyjechał?

reklama
U mnie prawie 23 tydzień i też objawy z 1 trym wróciły... Znowu jestem ciągle zmęczona, do tego doszła zgaga nie z tej ziemi. A od jutra szpital... Przeraża mnie siedzenie tam w temperaturze powyżej 30°, rozpuszczę się. A porodu boję się już od początku praktycznie, i to właśnie tego rodzenia sn na siłę bo z dziecka może to zrobić kalekę. Ale będzie co ma być
O matko nie masz. Jakis sposobów na tą zgage?

Poza dyżurem raczej nie będzie możliwości, żeby go ściągnąć, tzn. nie chciałabym aż tak panikować, bo dr ma również swoje życie i małe dzieci w domu, a jego żona w tym samym szpitalu pracuje, więc pewnie się wymieniają. Tak, ale na pewno poproszę, żeby odbierał poród, jeżeli akurat będzie na dyżurze.
Rozumiem. Napewno będziesz miała szczęście i twój lekarz będzie w dniu Twojego porodu w szpitalu i będzie miał możliwość odebrania Twojego synka.

Dokładnie. Wszystko dzieje się po coś i jeżeli trwa to tak długo, to widocznie jest tego jakiś ważny powód. Tak samo uważam, że jest ze stratami, że widocznie to nie był jeszcze odpowiedni moment. Trzeba tylko wierzyć, że ten odpowiedni moment jest coraz bliżej [emoji6]
Jak to parę osób mi mówi że dzidzi sama wybierze kiedy i jak przyjdzie my musimy być poprostu gotowi i wyczekiwac

Polecam łyżeczkę sody zapić solidnie wodą. Ja tak robię, bo zgaga również nie daje mi żyć i po niecałej minucie jak ręką odjął [emoji6] do smaku sody przywykniesz, a naprawdę ratuje życie.
U mnie prawie 23 tydzień i też objawy z 1 trym wróciły... Znowu jestem ciągle zmęczona, do tego doszła zgaga nie z tej ziemi. A od jutra szpital... Przeraża mnie siedzenie tam w temperaturze powyżej 30°, rozpuszczę się. A porodu boję się już od początku praktycznie, i to właśnie tego rodzenia sn na siłę bo z dziecka może to zrobić kalekę. Ale będzie co ma być

Dokładnie. Wszystko dzieje się po coś i jeżeli trwa to tak długo, to widocznie jest tego jakiś ważny powód. Tak samo uważam, że jest ze stratami, że widocznie to nie był jeszcze odpowiedni moment. Trzeba tylko wierzyć, że ten odpowiedni moment jest coraz bliżej [emoji6]
Ja mam jeden wielki problem. W każdą z nas wierzę cieszę się z dziewczynami które są już w ciąży A sama w siebie nie umiem uwierzyć i pewnie jak zajde w ciążę będzie mi to dane to cała ciaza będzie w strachu czy wszystko będzie ok czy uda mi się donosic.

Ja mam jeden wielki problem. W każdą z nas wierzę cieszę się z dziewczynami które są już w ciąży A sama w siebie nie umiem uwierzyć i pewnie jak zajde w ciążę będzie mi to dane to cała ciaza będzie w strachu czy wszystko będzie ok czy uda mi się donosic.
Spokojnie ciąża w strachu też nie jest dobra. Jakk będziesz już zafasolkowana w. Każdym omencie strachu pisz każda. Pomoże tylko nie stresuj dzidzi

Bardzo na to liczę, że tak mi się poszczęści.

Dzisiejszy dół zażegnany, dziękuję Wam dziewczyny [emoji8] będę starała się tyle nie rozmyślać o tym i zająć głowę czymś innym.
Rozumiem. Napewno będziesz miała szczęście i twój lekarz będzie w dniu Twojego porodu w szpitalu i będzie miał możliwość odebrania Twojego synka.

reklama
Ja bardzo wierzę, że Ci się uda i wtedy ja będę mogła z dziewczynami rozwiewać Twoje ciążowe strachy. Pewnie będziesz się zamartwiała równie mocno jak ja, ale pomożemy Ci nie zwariować [emoji6] będziesz super mamą i na pewno w końcu się doczekasz swojego maluszka [emoji4]

Do góry