reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Hej laseczki zmęczę wszystkim udanego spokojnego dnia[emoji255][emoji255][emoji255]
Ja dziś znów w drodze do wrocka tak jak tydzień temu do lekarza z m na wizyte.

Boże jak się cieszę dziś ostatni dzień pracy i urlop wyjeżdżamy dziś w nocy żeby nie jechać jutro w upale bo ma grzac.
Nie będę się odzywała kilka dni gdyż jedziemy w plener bez prądu i słabym zasięgiem ( takie miejsca są jeszcze w Polsce [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28])

Na urlop jadę razem z clo i tabletkami przeciwbólowymi bo mam dostać @ więc po zakończonym urlopie na monitoring i zobaczymy czy coś sie zadziało :)

Odpoczywajcie! Wszak wiadomo, ze najwiecej dzieci robi się wtedy kiedy rodzice skupiają się na wyjeździe i relaksie :D

reklama
Witajcie dziewczyny :-)

Rose trzymam kciuki żeby to jednak piękna fasolka a nie wredna @ przyszła.

Mayerd91 kocham miejsca odcięte od takich rarytasow, czasami odrzucić technologie jest super. I działaj tam w tych pięknych okolicznościach i wracaj z fasolcia :-)

Ja dziś będę 1 dzień bez primolutu i zaczynamy obserwacje oby @ przyszła szybko :-)

Witajcie dziewczyny :-)

Rose trzymam kciuki żeby to jednak piękna fasolka a nie wredna @ przyszła.

Mayerd91 kocham miejsca odcięte od takich rarytasow, czasami odrzucić technologie jest super. I działaj tam w tych pięknych okolicznościach i wracaj z fasolcia :-)

Ja dziś będę 1 dzień bez primolutu i zaczynamy obserwacje oby @ przyszła szybko :-)

Życzę Ci szczerze, żeby @ przyszła szybko. I szczerze mówiąc sobie tez, jeśli to nie jest fasolka[emoji848]
Trzeci raz w życiu mi się tak długo okres spóźnia. Z pierwszych dwóch sytuacji mam dwie córki[emoji28]

Zobaczymy, demotywuje mnie myśl, ze jednak robiłam testy. Fakt, ze popołudniu, ale... wiadomo, boje się rozczarowania
Testy niby nie zawsze pokazują [emoji6] póki nie ma @ jest nadzieja
Hej laseczki zmęczę wszystkim udanego spokojnego dnia[emoji255][emoji255][emoji255]
Ja dziś znów w drodze do wrocka tak jak tydzień temu do lekarza z m na wizyte.

Boże jak się cieszę dziś ostatni dzień pracy i urlop wyjeżdżamy dziś w nocy żeby nie jechać jutro w upale bo ma grzac.
Nie będę się odzywała kilka dni gdyż jedziemy w plener bez prądu i słabym zasięgiem ( takie miejsca są jeszcze w Polsce [emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28][emoji28])

Na urlop jadę razem z clo i tabletkami przeciwbólowymi bo mam dostać @ więc po zakończonym urlopie na monitoring i zobaczymy czy coś sie zadziało :)
Ojj ale Ci zazdroszczę takiego wyjazdu. Też bym chętnie wyjechała gdzieś się odciąć od codzienności [emoji16]
Udanego urlopu, odpoczywaj i korzystaj wolnego [emoji6]

Testy niby nie zawsze pokazują [emoji6] póki nie ma @ jest nadzieja
Ojj ale Ci zazdroszczę takiego wyjazdu. Też bym chętnie wyjechała gdzieś się odciąć od codzienności [emoji16]
Udanego urlopu, odpoczywaj i korzystaj wolnego [emoji6]

Boje się strasznie rozczarowania, staram się nie nakręcać, ale wiadomo jak to jest...
Dlatego dzisiaj skupiam się na przygotowaniach do sesji, nie myśle o @ i jutro wszystkiego się dowiem

Moje też wszystkie białe jak śnieg, poza jednym który faktycznie wyglądał jak pozytywny. Może i coś tam było ale znów się nie utrzymało... dzisiaj z rana różowe plamienie. Pewnie się rozkręci. Chyba przez te upały nas wszystkie tak poprzestawialo. :) W przyszły piątek do lekarza, biorę skierowania na wszystkie badania i zobaczymy co tam będzie;)
Zobaczymy, demotywuje mnie myśl, ze jednak robiłam testy. Fakt, ze popołudniu, ale... wiadomo, boje się rozczarowania

Nie wiem czemu ale ja bym uważała bo jak któraś pisala dupek i luteina ma różne zalecenia i jeśli weźmiesz w złym terminie to za trzymasz owu i nic z tego. Dlatego u mnie odbyło się to tak że przez dwa cykle chodziłam na monitoring wynaczylismy dokładnie kiedy mam owu i dwa dni później zaczęłam jeść luteine przez 10 dni odstawialam na 3 dni przez terminem @ i wtedy ma przyjść @,jak nie przyszła i test pokazał dwie kreski dr powiedziała żeby zacząć brać znowu luteine i większy dawkę 2x bo właśnie wtedy zaczyna się inne zastosowanie czyli podtrzymanie ciąży
A dlaczego kazał odstawić te 9-10 dni przed @ ? Bo skoro może pomóc w utrzymaniu to myślałam że najlepiej brać przez cały cykl.Tak na receptę. A z dawkami to dokładnie nie wiem. Jak będę w domu to zobaczę ile kazał brać. Ale pewnie to będzie zależało od sytuacji.

U mnie dziś 28dc, według wcześniejszych @ powinnam dostac dziś ale ostatnie 3-4 miesiące miałam 2 dwa w tą dwa dni w tą więc daję sobie na spokojnie jeszcze te dwa dni czyli do tego 17.06 na spokojnie (ha ha tak tak na spokojnie) poczekam. Wczoraj zrobiłam test ale wieczorem i dupa blada tzn test blady :D zobaczymy co wyjdzie

reklama
Nie wiem czemu ale ja bym uważała bo jak któraś pisala dupek i luteina ma różne zalecenia i jeśli weźmiesz w złym terminie to za trzymasz owu i nic z tego. Dlatego u mnie odbyło się to tak że przez dwa cykle chodziłam na monitoring wynaczylismy dokładnie kiedy mam owu i dwa dni później zaczęłam jeść luteine przez 10 dni odstawialam na 3 dni przez terminem @ i wtedy ma przyjść @,jak nie przyszła i test pokazał dwie kreski dr powiedziała żeby zacząć brać znowu luteine i większy dawkę 2x bo właśnie wtedy zaczyna się inne zastosowanie czyli podtrzymanie ciąży
Ohh i teraz nie wiem... Mi gin powiedział tylko "Przestać brać od 26.06 do 3.07." A 4 ma przyjść @. Więc osobiście zrozumiałam że tylko w tych dniach przestać brać...

A następna wizytę mam pod koniec lipca i nie mam jak dopytać

Do góry