Martyna84
Fanka BB :)
Super, że mała przybieraMoj porod pierwszy to byl lajtowy. O 2 w nocy odeszly mi wody. Poszlam wziac prysznic, dopakowalam torbe i pojechalismy. Na ip przy badaniu mialam 2 cm rozwarcia i boli zadnych. Wlazlam na pilke po 2 h mialam 5 cm rozwarcia i juz zaczynalo bolec o 10 urodzil sie Oliwier 4kg i 57cm.
Z mala ooo to byl hardkor. O 4 odeszly mi wody przekonana o tym ze drugi porod idzie szybko jechaliśmy odrazu. Zbadali mnie mialam 2cm. Boli zadnych. Potem badanie ordynatora. Okazalo soe ze moja szyjka jest wygieta do kregoslupa wiec wsadzil mi lape i na zywca wyprostowal. Na pprodowce wlazlam na pilke i siedzialam do 13 rozwarcie 3cm bole juz spore na maksa. Po 8 godzinach sie skapneli ze mala blokuje kanal i ze wody cale nie odeszly. Znow wsadzili lape i przebili pecherz. Zaczal sie hardkor mega bole nie moglam wytrzymac po 3 h sie skapneli bo przyszedl ordynator ze mala ma zle glowke ulozona i nie moze wyjsc. I czy yegi nie wodza. Wiec mnie przekrecsli na bok bo ja juz nie mialam sily. Jak sie okrecila juz jakos poszlo. I tak od 4 do 17.30 umeczona w chu...j jak nie wiem co mala przyszla na swiat 3500 i 54cm.
Oto to moje porody.
Byla polozna mala ladnie przybiera. Kazala kupic mi masc na hemoroidy, brac przeciwobolowe i malej 5 kropli dicofloru. Bo jej brzuszek przystosowuje sie dopoero do trawienia.
A znasz krople Saab Simplex są z Niemiec i ja je zawsze ważę do Polski dla dzieciaczków z rodziny.. Są super, najlepsze...