reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Ja w pracy mam bardzo nieregoralne posiłki ale sporo chodzę i kiedyś na 2tygodnie pożyczyłam od koleżanki krokomierz. Wekend w domu ok8-10 tys robiłam. W pracy cały dzień ok 25tys mi wychodziło a waga stoi u mnie w miejscu od kilku lat. Także nie wiem czy chodzenie ma jakiś sens jeśli nie ma regularnych posiłków
Ja mam w telefonie często gęsto robię ponad 10 000 ja mam regularne posiłki w pracy bo jem z dziećmi. 8.30 potem 11.30, 12.30 i 14.30 ale w weekend to już gorzej.
Martuś nie stresuj się Kochana na zapas będzie dobrze :-)

Paolo czekamy na kolejne 2 kreski [emoji106]

Ja na dworze z synkiem w parku :-)

Pogoda szaro bura ale nie pada :-)
Niby nie mam o co ale stres jest. Może dlatego że pierwsza ciąża przebiegła bezproblemowo.

reklama
Ja mam w telefonie często gęsto robię ponad 10 000 ja mam regularne posiłki w pracy bo jem z dziećmi. 8.30 potem 11.30, 12.30 i 14.30 ale w weekend to już gorzej. Niby nie mam o co ale stres jest. Może dlatego że pierwsza ciąża przebiegła bezproblemowo.
Nie ma się co stresować na zapas. :) Ja niestety pierwsza ciąża straciłam ale może to dziwne ale byłam do niej dziwnie nastawiona od samego poczatku , coś mi nie grało. Natomiast jutro wg kalendarzyka owu, z mężem działamy i wiem, że teraz będzie nie dość że owocnie to wszystko pięknie. :p

Boziuu ile ludzie w tej Ikei, kupiłam co chciałam, nawet nadprogramowo wzięliśmy łóżko sypialniane, ale żeby resztę rzeczy przewozić po powrocie to już nie ma siły. Jutro czeka nas powtórka z rozrywki ;p

Nie ma się co stresować na zapas. :) Ja niestety pierwsza ciąża straciłam ale może to dziwne ale byłam do niej dziwnie nastawiona od samego poczatku , coś mi nie grało. Natomiast jutro wg kalendarzyka owu, z mężem działamy i wiem, że teraz będzie nie dość że owocnie to wszystko pięknie. :p

Boziuu ile ludzie w tej Ikei, kupiłam co chciałam, nawet nadprogramowo wzięliśmy łóżko sypialniane, ale żeby resztę rzeczy przewozić po powrocie to już nie ma siły. Jutro czeka nas powtórka z rozrywki ;p
Zazdroszczę,tez bym już chętnie urządzala mieszkanie :) niestety tak zwlekalismy z zakupem że nie udało się przed ciążą i musimy poczekać do końca macierzyńskiego bo teraz pewnie nie dostaniemy kredytu. Ale to nieważne, ważne żeby dzidzia była zdrowa :)

Zazdroszczę,tez bym już chętnie urządzala mieszkanie :) niestety tak zwlekalismy z zakupem że nie udało się przed ciążą i musimy poczekać do końca macierzyńskiego bo teraz pewnie nie dostaniemy kredytu. Ale to nieważne, ważne żeby dzidzia była zdrowa :)
Kochana my też nie kupiliśmy, mamy zbyt krótko otwartą działalność na kredyt :) Póki co wynajem na dwa lata, właśnie po to żeby zajść, urodzić i trochę odchowac :) Ale wiadomo, że jak na tak długo okres to już chcemy coś pp swojemu mieć :) tymbardziej, że właściciel daje nam wolną rękę:)

My z kolei mamy swoje ( ale ciągle jeszcze splacamy) i remontujemy ( już mam dość remontów). Jako że ograniczamy koszty większość robimy sami-mój budowlaniec z wykształcenia ( tylko prąd i ogrzewanie robili nam fachowcy). Został nam jeszcze przedpokój i ost pokój, który teraz stoi pusty ale będzie pokojem drugiego dziecka :-) więc liczę na to że zdążymy do porodu aczkolwiek ciężko godzić remont z pracą. W razie co mamy inne pomieszczenia gotowe [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ja z kolei chyba wykorzystam to, że nie ma dziś upału i pójdę na dłuższy spacer. Nie potrafię funkcjonować w ciepłe dni i chętniej wykorzystuję te bardziej rześkie [emoji846]
Chyba mam podobnie. Jak jest upał to chodze sflaczała.. A jak rześko to jestem w stanie ogarnąć dużo w domu i.kolo domu z mega powerem.

Ale dziś mam zly dzień... Od rana jestem placzkiem chodzacym i już dziś na pewno nie wejdę na fb, bo każda ale to każda koleżanka, wstawia zdj że swoimi bombelkami podpisane jak są Szczeliwa a ja odrazu becze.... Cieszę się że mają dzieci ale dziś boli mnie moja pustka jeszcze bardziej niż wykle..
Kochana Jeszcze troszke i tu będziesz dodawać takie cudaki na fb. Głowa do góry. Cieszą się szczęściem...niedługo dołączysz do tego grona.

reklama
Kuźwa mały ma gorączkę m musiał jechać po moja mamę. Bo ja jutro muszę iść do pracy. Nie ma kto być z moimi dzieciakami. Bo tej nie ma, tamtej nie ma. Masakra. Jeszcze miesiąc i idze na l4

Do góry