reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Kochana 2 dni po zagniezdzeniu to dopiero rośnie hormon ciążowy w krwi ale za nim przejdzie przez nerki do moczu to może minąć dodatkowe kilka dni.
No to generalnie u mnie jeszcze cień szansy jest. Jak to ja dzisiaj zrobiłam teścik bo czemu sobie nie zrobię jak w domu mam [emoji23] na szczęście to już był ostatni więc testu nie robię do póki @ się nie spóźni. Dzisiaj 10dpo ale nie robię sobie dużych nadzieję bo boobsy przestały boleć i szyjka nisko i twarda. No cóż następnym razem walczymy z CLO
A i wiecie co, rano wstałam mało przytomna, weszłam na fb, a tam na jednej z grup dziewczyny polecały sobie suplementację dla mężczyzn, co biorą, co pomaga w zajściu itd. I natchniona chwilą (i tym ze gdzieś Na ceneo była darmowa dostawa) zamówiłam staremu androvit plus. Myślicie, ze będzie spoko?
I w sumie zastanawiam się, czy nie wysłać go do apteki, żeby kupil stacjonarnie, bo zanim dojdzie tamto z neta, to stary zdąży wyjechać[emoji848]
Mój je Fertilman plus. Zobaczymy czy to da jakies efekty.
Ja też się witam. Dziś mamy pasowanie i zaraz idę pofarbowac włosy bo aż wstyd iść z takimi odrostami.

Isasza jak pisałaś już nie spałam [emoji23]

Zrobiłam Amelce zawieszki do smoczka sama może być? Zobacz załącznik 1047977
Piękne kochana !

Orientujecie się jak to jest z tym HCG ? Jak to jest. Wiem że w krwi jest dopiero 48h po zagniezdzeniu ale z jakiego pułapu startuje ? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi [emoji85] w momencie zagniezdzenia wskakuje np od razu na 7? 10? 15? I później podwaja swoją wartość?

Głupie pytanie ale mnie nurtuje

reklama
No to generalnie u mnie jeszcze cień szansy jest. Jak to ja dzisiaj zrobiłam teścik bo czemu sobie nie zrobię jak w domu mam [emoji23] na szczęście to już był ostatni więc testu nie robię do póki @ się nie spóźni. Dzisiaj 10dpo ale nie robię sobie dużych nadzieję bo boobsy przestały boleć i szyjka nisko i twarda. No cóż następnym razem walczymy z CLOMój je Fertilman plus. Zobaczymy czy to da jakies efekty. Piękne kochana !

Orientujecie się jak to jest z tym HCG ? Jak to jest. Wiem że w krwi jest dopiero 48h po zagniezdzeniu ale z jakiego pułapu startuje ? Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi [emoji85] w momencie zagniezdzenia wskakuje np od razu na 7? 10? 15? I później podwaja swoją wartość?

Kochana póki miesiączki nie ma zawsze jest nadzieja.

Jak ja to mówię nadzieja matka głupich ale każda matka kocha swoje dzieci.

Co do hcg to jeśli jest się w ciąży mija 48h od zagniezdzenia pojawia się hormon ciążowy w krwi i pewnie już jest lekko ponad 5 czyli ciąża. Tylko większość kobiet nie wie kiedy ma zagniezdzenie bo jest to bez objawowe choć ja raz na 4 ciąże miałam plamienie implantacyjne w 11 dpo (podejrzewałam że to może być to) ale później się okazało że było ale niestety nie udało się. Zagniezdzenie odbywa się między 6dpo a 12dpo i wtedy jak chcesz szybko wiedzieć o ciąży to można lecieć na betę 14 lub 16dpo bo jeśli to ciąża i wiesz kiedy była owu to napewno już wtedy jest po zagniezdzeniu się zarodka w macicy. [emoji6]

Cześć dziewczyny, zabrali mi słońce, więc i dobry humor [emoji26]
Dziewczyny czekające na brak @, nie doszukujcie się objawów lub braków objawów, bo to różnie jest, a po co macie się dołować [emoji6] ja po objawach też uważałam, że się nie udało, a na drugi dzień test pozytywny [emoji6] poczekajcie z jak największym spokojem (wiem, że się nie da całkowicie ze spokojem jak się czeka) i spróbujcie wyluzować, zrobić coś dla siebie [emoji6] trzymam kciuki!
@adzik z tym stężeniem hcg to pojawia się po 48 h i na początku są to naprawdę minimalne ilości, i tak jak młoda mówi zagnieżdżenie może wystąpić do 12 dni po owu nawet, więc nawet jeśli wcześniej testy nie wychodzą to nie znaczy, że ciąży nie ma [emoji6] więc dopóki nie ma @ to wierzymy i trzymamy kciuki!
@młoda1994 powiem Ci, że ja też bym spanikowała przed tymi badaniami, ale uważam, że jak dają możliwość ich wykonania i chcą Cie diagnozować to trzeba zacisnąć zęby i się tam zgłosić, a nóż będzie jakiś przełom [emoji6]
@Sarinak oj znowu zawirowania... Wierzę, że tak dopasujecie dietę malucha, że będzie wszystko w porzadku [emoji6] dużo siły i zdrówka dla synka!
@fiddlee super tatuaż! Też kiedyś chciałam, ale ostatecznie się nie odważyłam [emoji16] a teraz to już za późno.
@MartaSx super ta zawieszka [emoji7] nie sadzilam, że samemu można wyczarować takie cudo. Ale jak widać wiele można, zdolna jesteś [emoji4] a powiedz, jak Ci poszło z tą szafką?

Dziewczyny czekające na brak @, nie doszukujcie się objawów lub braków objawów, bo to różnie jest, a po co macie się dołować [emoji6] ja po objawach też uważałam, że się nie udało, a na drugi dzień test pozytywny [emoji6] poczekajcie z jak największym spokojem (wiem, że się nie da całkowicie ze spokojem jak się czeka) i spróbujcie wyluzować, zrobić coś dla siebie [emoji6] trzymam kciuki!
@adzik z tym stężeniem hcg to pojawia się po 48 h i na początku są to naprawdę minimalne ilości, i tak jak młoda mówi zagnieżdżenie może wystąpić do 12 dni po owu nawet, więc nawet jeśli wcześniej testy nie wychodzą to nie znaczy, że ciąży nie ma [emoji6] więc dopóki nie ma @ to wierzymy i trzymamy kciuki!
@młoda1994 powiem Ci, że ja też bym spanikowała przed tymi badaniami, ale uważam, że jak dają możliwość ich wykonania i chcą Cie diagnozować to trzeba zacisnąć zęby i się tam zgłosić, a nóż będzie jakiś przełom [emoji6]
@Sarinak oj znowu zawirowania... Wierzę, że tak dopasujecie dietę malucha, że będzie wszystko w porzadku [emoji6] dużo siły i zdrówka dla synka!
@fiddlee super tatuaż! Też kiedyś chciałam, ale ostatecznie się nie odważyłam [emoji16] a teraz to już za późno.
@MartaSx super ta zawieszka [emoji7] nie sadzilam, że samemu można wyczarować takie cudo. Ale jak widać wiele można, zdolna jesteś [emoji4] a powiedz, jak Ci poszło z tą szafką?
Kochana dziękuję za słowa otuchy. Rezonansu się nie boję bo już miałam tak samo jak tomograf ale tej punkcji się obawiam że jakaś ciamajda będzie wykonywała to badanie i strach że posadza mnie do końca życia na wózek inwalidzki mnie przeraża [emoji32]

Na razie stoi i czeka aż mi pomysł przyjdzie jak to zrobić [emoji23][emoji23]

Pomocy nie mam się w co ubrać na to pasowanie [emoji24] w żadną koszule się nie dopne. Mogę tak iść?
IMG_20191121_113409.jpeg
IMG_20191121_113428.jpeg

Wiem że nie zmienia się co chwilę mleka bo wychodzą cyrki, ale po tamtym, zdaniem położnej, miał kolki i poleciła dawać inne, a ja naiwnie uwierzyłam że będzie ok. Sto razy wolę kolki niż krew, zresztą ja tam kolek nie widziałam, nerwowy tylko był, a po tym drugim spokojny ale z przebojami znacznie gorszymi.

Ja bym nie lekceważyła na Twoim miejscu żadnych sygnałów. Moja siostra jak urodziła córkę to też miała problemy, była nerwowa, często płakała.. jak zasypiała to spała po 20 minut później budziła się z płaczem, z kupką też coś miała chyba nie tak ale już nie pamietam dokładnie. Siostra nachodziła się po lekarzach i za każdym razem jej mówili, że dziecko musi płakać i wszystko jest okej mimo tego ona czuła, że jest coś nie tak.. sama porobiła jej badania krwi, kału i moczu coś tam źle powychodziło..pojechała z nią do alergologra i okazało się, że ma uczulenie na wszystko praktycznie i na swoje mleko i na każde modyfikowane.. dostała jakieś specjalne dla alergikow i przeszło wszystko, dziecko nie do poznania.. a tyle miesięcy się biedna męczyła. Teraz ma 3 latka a alergie nadal ma na większość rzeczy. U Was tez może być coś na rzeczy, lepiej sprawdzić, po co dzieciątko i tez Ty masz się męczyć. Oczywiście życzę dużo zdrówka! [emoji8]

No to generalnie u mnie jeszcze cień szansy jest. Jak to ja dzisiaj zrobiłam teścik bo czemu sobie nie zrobię jak w domu mam [emoji23] na szczęście to już był ostatni więc testu nie robię do póki @ się nie spóźni. Dzisiaj 10dpo ale nie robię sobie dużych nadzieję bo boobsy przestały boleć i szyjka nisko i twarda. No cóż następnym razem walczymy z CLOMój je Fertilman plus. Zobaczymy czy to da jakies efekty. Piękne kochana !

U mnie jeszcze przed terminem @ bo 12 dni po owulacji beta wynosiła 113! Wiec to zależy faktycznie od tego kiedy było zagnieżdżenie.. u mnie wychodzi na to, że musiało być dość wcześnie skoro beta była już tak duża a u niektórych 12 dni po owu nawet testy nie wychodzą [emoji39] także tak naprawdę nigdy nie wiadomo jak będzie akurat u Ciebie [emoji3] nadal trzymam kciuki [emoji3]

reklama
Do góry