reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Jestem. Wszystko ok. Ten ból wczoraj to prawdopodobnie mała się okrecila główka w dół dlatego tak bolało. 29tc ok 1.5 kg ile cm ma to nie wiem. Mam brać magnez 2 rano, 2 popołudniu i 2 wieczorem. Żelazo raz dziennie i jak mnie będzie bolal brzuch to 2x apap a jak nie pomoże to 2 nospy ewentualnie. Przytyłam 1kg w tym miesiącu a w sumie ok 6. Szyjka twarda zamknięta, wody ok. Wizyta już co 3 tyg. A i badania muszę zrobić na HIV i HBv coś tam z wątroba
Zobacz załącznik 1036837
Super, że wszystko ok i ten ból to nic niepokojącego [emoji4] malutko przytyłaś!

reklama
Super, że wszystko ok i ten ból to nic niepokojącego [emoji4] malutko przytyłaś!
No nie jest źle [emoji23] w sobotę na tym 3d gościu mówil że jest jeszcze głowa do góry. I wczoraj ten ból masakra musiała się przekręcac. Bo już ma mało miejsca. Zapomniałam zapytać o tą opryszcze
Już co prawda znikła ale chyba zacznę sobie pisać wszystko.
Ale jak ja oglądałam na monitorze to wszystko widziałam masakra nawer że ma otwarte oczy. Ma mega dobry sprzęt.

Jestem. Wszystko ok. Ten ból wczoraj to prawdopodobnie mała się okrecila główka w dół dlatego tak bolało. 29tc ok 1.5 kg ile cm ma to nie wiem. Mam brać magnez 2 rano, 2 popołudniu i 2 wieczorem. Żelazo raz dziennie i jak mnie będzie bolal brzuch to 2x apap a jak nie pomoże to 2 nospy ewentualnie. Przytyłam 1kg w tym miesiącu a w sumie ok 6. Szyjka twarda zamknięta, wody ok. Wizyta już co 3 tyg. A i badania muszę zrobić na HIV i HBv coś tam z wątroba
Zobacz załącznik 1036837

Super wieści!

No nie jest źle [emoji23] w sobotę na tym 3d gościu mówil że jest jeszcze głowa do góry. I wczoraj ten ból masakra musiała się przekręcac. Bo już ma mało miejsca. Zapomniałam zapytać o tą opryszcze
Ale jak ja oglądałam na monitorze to wszystko widziałam masakra nawer że ma otwarte oczy. Ma mega dobry sprzęt.
Też tak sobie postanowiłam, że będę pisać na bieżąco, bo potem wszystko ucieka z głowy jak przychodzi co do czego [emoji16]
Czyli mała powoli szykuje się do wyjścia [emoji4] teraz to już zleci. Skoro co 3 tyg to zostały Ci 3 wizyty i mała będzie na świecie [emoji3059]

Najgorzej jak nie wiadomo jak długi będzie ten cykl, człowiek czeka i czeka i oblicza [emoji23] ja trzymam kciuki mocno i wierze!!! Zamierzasz testować wcześniej czy czekasz na @?
Ah no zatestowalam dzisiaj. Bo gdyby miała przyjść tak jak miesiąc temu to powinna się pojawić za 2 dni. Więc już by na 10 coś pokazało. No niestety. Tracę już nadzieję nie rozumiem dlaczego mając 20 parę lat są takie problemy..
Naprawdę zaczynam się poddawać. Wiem że to niby nie długo się staramy ale po 1 stracie nie zależy mi na niczym innym tak jak ma tym aby zajść w ciążę. Porażka dzisiaj
O mamo, a czemu taki atak padaczki? :o skąd cos takiego moze sie brać? No ale ważne, ze uspokoiłas sie, ze to nie jest nic z cukrem. Trzymam kciuki, zeby ataki były jak najrzadsze, a juz na pewno nie częstsze niz te dwa miesiace!

A w poprzednich cyklach po jakim czasie od pozytywnego testu owu miałaś @? Pamiętaj, ze nigdy nie spóźnia nam sie okres tylko owulacja (opóznienie okresu jest skutkiem opóźnionej owulacji). Faza lutealna jest zawsze taka sama (nie mowie tu oczywiscie o jakichś problemach hormonalnych itd). Wiec jesli wiesz, ile u Ciebie faza lutealna trwa, znasz datę owulacji (zakładajmy, ze wierzymy testom owu), to mozesz co do dnia określić następna @.

Ja ostatnie dni mam mega fazę na czytanie mojego byłego grudniówkowego forum i cały czas czytam o przeróżnych dolegliwościach. Dobrze, ze masz dzis wizytę, bo lepiej niczego nie lekceważyć, ale obawiam sie, ze to juz po prostu ten etap ciazy. A Ty sie tez nie oszczędzasz, wiec i organizm bardziej obciążony. Trzymam kciuki za wizytę!

No i super, ze idziesz do tej lekarki. Zawsze jak ktos spojrzy świeżym okiem, to jest szansa, ze zobaczy cos nowego. Rób badania i czekaj na wizytę. Ja czekam na swoja wizytę do 22.01 :D
No właśnie nie wiem kiedy była owu w poprzednich cyklach bo dopiero od tego msca zaczęłam znowu robić testy owu :/ ale brzuch mnie jak zaczął boleć także @ lada dzień. Jeszcze tylko czekam aż cycki zelżą i @ powinna się pojawić następnego dnia.
Ale się wystraszyłam tych Twoich dolegliwości. Cieszę się że u Was wszystko w jak najlepszym porządku. A zdjęcie mega !
Oszczędzaj się nam

Hej dziewczyny,
Wybaczcie moje długie milczenie, ale tak to czasem w życiu bywa że gdy człowiek sobie myśli że wszystko ma ogarnięte i wszystko się układa to życie daje mu pstryczka w nos i pdklada nogę, delikatnie mówiąc. Ale to już nieważne ważne że udało mi się pokonać te góry.
Przez ten czas nasze przytulanki się pokielbasily także ten Mac spisuje na straty, ale szukając dobrych rzeczy to dzięki waszym dobrym zyczeniom dotrwalam do dupka i nie dostałam @. Dziś mam 26dc, 1 dzień bez dupka mam nadzieję że @ przyjdzie dop za ok 3-4 dni bo do lekarza po receptę uda mi się dop w przyszłym tyg, a od 5dc znowu muszę mieć clo. Dziś spr zadzwonić do dr.
Pozdrawiam was serdecznie i dziękuję że mimo iż chwilowo ucieklam pamiętacie [emoji8]

Gratulacje, piękny wiek [emoji3590] ile ja bym dała, żeby moja pożyła przynajmniej tyle...
A na zapalenie coś dostałaś? Zapalenie można wyleczyć przecież. A te ataki jak wyglądały? Jak ufasz swojemu wetowi to może faktycznie tak jest jak mówił i nie ma co gdybać [emoji6]
Ja się pytałam o te jej włosy to powiedział, że to też sprawy przysadkowe i oczywiście możemy próbować wzmocnić włosy, ale kosztem innych narządów. Więc podziękowałam. Wolę łysą, a zdrową [emoji4]

W ogóle w trakcie odpisywania Tobie takie dziwne coś w brzuchu poczułam i nie wiem czy to nie było dziecko [emoji16][emoji4] możliwe to? Dziś 14+6 [emoji848]

@MartaSx trzymam kciuki za wizytę [emoji110]
Nie no ufam mu, to fakt. I tak na logikę to faktycznie bedzie zapalenie skory, bo sunia ma jakby łupież dodatkowo. Dostaliśmy na to szampon, tzn powiedział, żebyśmy sobie z neta ściągnęły, bo on na półce to ma drożej :p czekamy az przyjdzie.

Myślę, ze moze to byc możliwe, ze to bobo :D takie emocje Cię złapały przy odpisywaniu mi, ze az musiał interweniować :D

A i super, ze cytologia w porządku.

Zobacz załącznik 1036837
Super, ze wszystko ok! I faktycznie to mogło byc to, ze cora sie obraca. Ja nie czułam tego momentu (moje dzieci bardzo szybko sie obracają), ale pamietam, ze dziewczyny chociażby z moich grudniowek często narzekały, ze to boli.j

Ostatnia edycja:
Ah no zatestowalam dzisiaj. Bo gdyby miała przyjść tak jak miesiąc temu to powinna się pojawić za 2 dni. Więc już by na 10 coś pokazało. No niestety. Tracę już nadzieję nie rozumiem dlaczego mając 20 parę lat są takie problemy..
Naprawdę zaczynam się poddawać. Wiem że to niby nie długo się staramy ale po 1 stracie nie zależy mi na niczym innym tak jak ma tym aby zajść w ciążę. Porażka dzisiaj No właśnie nie wiem kiedy była owu w poprzednich cyklach bo dopiero od tego msca zaczęłam znowu robić testy owu :/ ale brzuch mnie jak zaczął boleć także @ lada dzień. Jeszcze tylko czekam aż cycki zelżą i @ powinna się pojawić następnego dnia.Ale się wystraszyłam tych Twoich dolegliwości. Cieszę się że u Was wszystko w jak najlepszym porządku. A zdjęcie mega !
Oszczędzaj się nam
To teraz wszystko notuj ipo paru miesiącach bedziesz miała mniej wiecej podglad, jak ten Twoj cykl wyglada. Oczywiscie jesli testy owulacyjne dadzą radę :p
A ile się juz staracie? Wiadomo, ze jest to dla Ciebie frustrujace, skoro wiesz, ze Twoj organizm potrafi zajść w ciaze, a mimo wszystko sie nie udaje. Bo macie wszystkie badania porobione i u Was wszystko jest ok?
Ja tez jestem ekstremalnie sfrustrowana. Jak czekałam na druga ciaze, to te oczekiwania były nawet spoko, bo ja jestem typem, który uwielbia gonić za króliczkiem :p ale teraz? Po pierwsze wszystko psuje moj wyjeżdżający mąz. No i To przesada, ze majac juz 2 dzieci o kolejne musze sie prosić przez ponad 3 lata[emoji17]

Takze głowa do gory, musimy znieść jakos ten czas starań, w koncu zostanie nam wynagrodzony[emoji173]️
A zreszta u Ciebie jeszcze nic straconego w tym cyklu!

Hej dziewczyny,
Wybaczcie moje długie milczenie, ale tak to czasem w życiu bywa że gdy człowiek sobie myśli że wszystko ma ogarnięte i wszystko się układa to życie daje mu pstryczka w nos i pdklada nogę, delikatnie mówiąc. Ale to już nieważne ważne że udało mi się pokonać te góry.
Przez ten czas nasze przytulanki się pokielbasily także ten Mac spisuje na straty, ale szukając dobrych rzeczy to dzięki waszym dobrym zyczeniom dotrwalam do dupka i nie dostałam @. Dziś mam 26dc, 1 dzień bez dupka mam nadzieję że @ przyjdzie dop za ok 3-4 dni bo do lekarza po receptę uda mi się dop w przyszłym tyg, a od 5dc znowu muszę mieć clo. Dziś spr zadzwonić do dr.
Pozdrawiam was serdecznie i dziękuję że mimo iż chwilowo ucieklam pamiętacie [emoji8]
Pewnie, ze pamiętamy i czekamy! Super, ze udało sie jakos ogarnąć problemy. No i najwazniejsze, ze okres sie ogarnął :D a jesli to nie ten cykl to trudno, tak samo będziemy kciuki zaciskać w kolejnym[emoji173]️

reklama
Lo to szybki poród też taki chce ale wolałabym dojechać do szpitala [emoji23]

Hejka ode małego do szkoły zaprowadzić potem do koleżanki na kawę.

Miłego dnia dziewczyny.

Do góry