reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

Światło włączone całą noc mi nie pomaga w spaniu, a mówienie o kupkach dziecka są irytujące kiedy próbuje się zasnąć.

A co u mnie... Nie wypuszczą mnie, bo 38tc, nic robić nie będą poza czekaniem do 40tc. Czyli kurde było w ogóle do szpitala się nie stawiać bo różnica żadna a ciśnienie mam idealne póki co nawet bez leków. Zwariuję tu sama przez tyle czasu:(

reklama
Dziewczyny, pozwolę sobie zmienić temat na bardziej radosny, zeby @Olineekg nie była zawalona samymi smutnymi rzeczami.

Moja młodsza corka od kilku miesiecy ciagle pyta o swoje urodziny, ktore ma 21 listopada. Stwierdziłam, ze urządzimy jej imprezę w sali zabaw. I teraz mam prośbę (oczywiscie solenizantka bedzie miała decydujący głos), pomożecie z wyborem tortu? Ten piętrowy oczywiscie w razie czego bedzie "bez dołu" tzn samo pietro.
Zobacz załącznik 1035584
Zobacz załącznik 1035585Zobacz załącznik 1035586Zobacz załącznik 1035587Zobacz załącznik 1035588

Wszystkie piękne ale ten z koroną jakoś najbardziej mi się podoba, no cudny jest!

Ja już tez nie śpię i chyba nie zasnę, powtórzyłam testy, bo miałam wieczorem iść na imprezę i musiałam być pewna. Z prawej pink z czułością 20, a z lewej test z czułością 10 :o jeszcze biorę pod uwagę błąd testu, ale i tak się boje. W sierpniu poroniłam wiec na razie jestem bardziej przerażona niż szczęśliwa, ale mam nadzieje ze to się zmieni :)Zobacz załącznik 1035622

Gratulacje!!!!!!

Światło włączone całą noc mi nie pomaga w spaniu, a mówienie o kupkach dziecka są irytujące kiedy próbuje się zasnąć.

A co u mnie... Nie wypuszczą mnie, bo 38tc, nic robić nie będą poza czekaniem do 40tc. Czyli kurde było w ogóle do szpitala się nie stawiać bo różnica żadna a ciśnienie mam idealne póki co nawet bez leków. Zwariuję tu sama przez tyle czasu:(

I beda Cie trzymać dwa tygodnie tylko po to, zeby trzymać? To widocznie duzo wolnych miejsc maja w szpitalu. Ja jak trafiłam w 34tc na patologię z zaburzeniami rytmu serca u dziecka, to wypuścili mnie po 12h, bo łóżko musieli zwolnić :D

Ja już tez nie śpię i chyba nie zasnę, powtórzyłam testy, bo miałam wieczorem iść na imprezę i musiałam być pewna. Z prawej pink z czułością 20, a z lewej test z czułością 10 :o jeszcze biorę pod uwagę błąd testu, ale i tak się boje. W sierpniu poroniłam wiec na razie jestem bardziej przerażona niż szczęśliwa, ale mam nadzieje ze to się zmieni :)Zobacz załącznik 1035622
Jednak się udało. Super. Kreska o czułości 10 na teście jest wyraźną więc napewno to to. Teraz tylko betę sprawdzić i umówić się na wizytę do gin. Gratuluję i spokojnej nudnej ciąży bez żadnych komplikacji życzę.

Jeszcze będzie tak że do końca roku każda zaciazy a ja znikne z wątku bo co tu bym miała robić z ciężarówkami lub świeżo upieczonymi mamami.

I beda Cie trzymać dwa tygodnie tylko po to, zeby trzymać? To widocznie duzo wolnych miejsc maja w szpitalu. Ja jak trafiłam w 34tc na patologię z zaburzeniami rytmu serca u dziecka, to wypuścili mnie po 12h, bo łóżko musieli zwolnić :D
Niby miejsc nie mają, ale będą mnie trzymać jeszcze do 40... No chyba że sam wcześniej wyjdzie synek. Dziwny szpital, im się to nawet finansowo nie opłaca bo najlepiej NFZ płaci za 3 doby

Jednak się udało. Super. Kreska o czułości 10 na teście jest wyraźną więc napewno to to. Teraz tylko betę sprawdzić i umówić się na wizytę do gin. Gratuluję i spokojnej nudnej ciąży bez żadnych komplikacji życzę.

Jeszcze będzie tak że do końca roku każda zaciazy a ja znikne z wątku bo co tu bym miała robić z ciężarówkami lub świeżo upieczonymi mamami.

Bede z Toba tutaj wiernie jako ta co nie zaszła w ciążę[emoji8]

Dlatego ja po latach wrocilam do blondu - az tak nie bedzie widać siwych włosów jak na czerwonych np[emoji23]

A co takiego współlokatorka robi? :p
I co z Tobą planują?

Obstawiam, ze młodej spodoba sie wlasnie ten ostatni. Zobaczymy, co wybierze.
A w h&y wlasnie teraz sa przeceny na wszystko. Te szklanki "diamentowe" chyba 30%, a te kubki w kotki -70%. Ale juz nie miałam siły tam chodzić, taki tłok był

Nie no ja z czarnym się nie pożegnam [emoji23]

reklama
Do góry