reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rozmowy o wszystkim i niczym

reklama
@młoda1994 no to poszalalas ale super ciuszki!

@MartaSx jak zul? To jesteś wyjątkowo uroczym zulem [emoji23][emoji23] i nawet z filtrem świnki wyglądasz super [emoji16]

@fiddle odpukać narazie dobrze, wgl mam taką energię chyba dlatego że wreszcie czuje ze coś robię a nie tylko czekam na @ [emoji23][emoji23]
To jeszcze nie koniec. Jutro wyślę im ta paczkę bo bratowa wychodzi dziś ze szpitala. Młody nie miał nawet lekkiej żółtaczka. A za miesiąc znowu na zakupy uwielbiam kasę wydawać na takie rzeczy[emoji23][emoji23]

Jestem dziewczyny już praktycznie po przeziębieniu nie ma śladu. Dziś mamy 11+0 ostatnio byłam i czytałam ale się nie odzywalam bo i na majówkach i na kwietniowkach źle się zadziało, dziewczyna straciła dzieciątko w 13 tygodniu kiedy myślałam że jesteśmy już bezpieczni.. Wróciły moje straszne wspomnenia i koszmary w nocy. Brzuszek już mega duży jakbym byla na końcówce ciąży więc spodziewam się że będzie ogromniasty, cieszy mnie to :) wieczorem naszło mnie na kotlety z karkowki i ogórki korniszony [emoji23]
Zobacz załącznik 1030023Zobacz załącznik 1030024
Ni bo już zaczęłam się martwić. Nie ma co myśleć, będzie dobrze. Nie ściągaj złych myśli.

A ja się wkurzyłam cały dzień siedzę w domu wyszłam na 30 minut do szkoły po Olisia i akurat musiał przyjść ten cholerny listonosz z moim stanikiem i zostawił awizo [emoji35] nie raz myślę że oni to specjalnie robią

Z tego złego samopoczucia dzisiejszego musiałam sprawdzić serduszko... I wiecie co? Moje dziecko to jest cudowne! Powiedziałam do brzucha, że jest mi dziś strasznie źle i proszę żeby współpracowało, bo już nie daję rady, przykładam sondę, nawet nie musiałam dociskać i usłyszałam serduszko od razu [emoji7] no magia [emoji16]
Dzisiaj na obiad powtórka z karkówką będzie [emoji23][emoji2368]
A na wadze nawet kilograma więcej :)
Super, że masz apetyt [emoji4] no i dobrze, że się odzywasz. Trzeba myśleć pozytywnie, pamiętaj! To klucz do sukcesu [emoji6]
Chociaż u mnie dziś z tym gorzej... Jeszcze wlazłam na wagę, a tam półtora kilo mniej niż w sobotę [emoji50] a niby jem normalnie...
To jeszcze nie koniec. Jutro wyślę im ta paczkę bo bratowa wychodzi dziś ze szpitala. Młody nie miał nawet lekkiej żółtaczka. A za miesiąc znowu na zakupy uwielbiam kasę wydawać na takie rzeczy[emoji23][emoji23]
Ja też uwielbiam wydawać na takie rzeczy! Najlepsze zakupy! Ale teraz muszę się powstrzymać, bo zbieramy kasę i w końcu chcemy zrobić schody [emoji16] stwierdziłam, że jak będzie dziecko to nie ma opcji żebym zaoszczedziła na coś innego poza nim, więc niech już będzie ten dom w pełni wykończony [emoji16]

Z tego złego samopoczucia dzisiejszego musiałam sprawdzić serduszko... I wiecie co? Moje dziecko to jest cudowne! Powiedziałam do brzucha, że jest mi dziś strasznie źle i proszę żeby współpracowało, bo już nie daję rady, przykładam sondę, nawet nie musiałam dociskać i usłyszałam serduszko od razu [emoji7] no magia [emoji16]Super, że masz apetyt [emoji4] no i dobrze, że się odzywasz. Trzeba myśleć pozytywnie, pamiętaj! To klucz do sukcesu [emoji6]
Chociaż u mnie dziś z tym gorzej... Jeszcze wlazłam na wagę, a tam półtora kilo mniej niż w sobotę [emoji50] a niby jem normalnie... Ja też uwielbiam wydawać na takie rzeczy! Najlepsze zakupy! Ale teraz muszę się powstrzymać, bo zbieramy kasę i w końcu chcemy zrobić schody [emoji16] stwierdziłam, że jak będzie dziecko to nie ma opcji żebym zaoszczedziła na coś innego poza nim, więc niech już będzie ten dom w pełni wykończony [emoji16]
No tak wykończony dom też jest bardzo ważny. Ale jak już się dzidziuś urodzi to będziesz wydawać kasę na synka/córeczkę. Najlepsze co może być.

Jestem dziewczyny już praktycznie po przeziębieniu nie ma śladu. Dziś mamy 11+0 ostatnio byłam i czytałam ale się nie odzywalam bo i na majówkach i na kwietniowkach źle się zadziało, dziewczyna straciła dzieciątko w 13 tygodniu kiedy myślałam że jesteśmy już bezpieczni.. Wróciły moje straszne wspomnenia i koszmary w nocy. Brzuszek już mega duży jakbym byla na końcówce ciąży więc spodziewam się że będzie ogromniasty, cieszy mnie to :) wieczorem naszło mnie na kotlety z karkowki i ogórki korniszony [emoji23]
Zobacz załącznik 1030023Zobacz załącznik 1030024

Dobrze, że jesteś! Cudny masz ten brzuszek, nie jestem sama po której już widać [emoji3] też Wam tu pokaże [emoji5]
IMG_0857.JPG

Ja to znowu martwię się już przed tymi prenatalnymi, nie chce nawet o tym myśleć ale błagam, żeby mój dziadziuś był zdrowy! Mam nadzieje, że to już ostatni taki duży stres w tej ciąży, zwariować można [emoji39]

Mmmm ogórek korniszony, ale mam ochotę [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Ni bo już zaczęłam się martwić. Nie ma co myśleć, będzie dobrze. Nie ściągaj złych myśli.

A ja się wkurzyłam cały dzień siedzę w domu wyszłam na 30 minut do szkoły po Olisia i akurat musiał przyjść ten cholerny listonosz z moim stanikiem i zostawił awizo [emoji35] nie raz myślę że oni to specjalnie robią

najgorzej..zawsze tak jest. A hitem już w ogole jest to jak siedzę cały dzień w domu a oni twierdzą, że była próba dostarczenia przesyłki a nikogo nie było w domu[emoji23] teraz już zawsze staram się zamawiać do paczkomatu [emoji6]

Z tego złego samopoczucia dzisiejszego musiałam sprawdzić serduszko... I wiecie co? Moje dziecko to jest cudowne! Powiedziałam do brzucha, że jest mi dziś strasznie źle i proszę żeby współpracowało, bo już nie daję rady, przykładam sondę, nawet nie musiałam dociskać i usłyszałam serduszko od razu [emoji7] no magia [emoji16]Super, że masz apetyt [emoji4] no i dobrze, że się odzywasz. Trzeba myśleć pozytywnie, pamiętaj! To klucz do sukcesu [emoji6]
Chociaż u mnie dziś z tym gorzej... Jeszcze wlazłam na wagę, a tam półtora kilo mniej niż w sobotę [emoji50] a niby jem normalnie... Ja też uwielbiam wydawać na takie rzeczy! Najlepsze zakupy! Ale teraz muszę się powstrzymać, bo zbieramy kasę i w końcu chcemy zrobić schody [emoji16] stwierdziłam, że jak będzie dziecko to nie ma opcji żebym zaoszczedziła na coś innego poza nim, więc niech już będzie ten dom w pełni wykończony [emoji16]

Ja to już nie mogę się doczekać aż w końcu poznam płeć i wpadnę w szał zakupów o matkooooo[emoji7][emoji7][emoji7] ciekawe kiedy się dowiemy [emoji3]

Ooo wróciła i odrazu snaka obiadkiem robi [emoji23][emoji23][emoji23]
Nic się nie martw, trzeba być dobrej myśli, pozytywne myśli przyciągają pozytywne zdarzenia [emoji106][emoji3526][emoji16]
Musi być dobrze [emoji4]

Staram się dlatego troszkę mniej mnie było, wyszłam z domu na zakupy znowu w Lidlu kupiłam chociaż bodziaki, piękne i wyszło jakieś 5 zł za sztukę to grosze więc musiałam :D
Super że takie grzeczne i wspolpracujace [emoji3590] oby cały czas
Dobrze, że jesteś! Cudny masz ten brzuszek, nie jestem sama po której już widać [emoji3] też Wam tu pokaże [emoji5]Zobacz załącznik 1030036

Ja to znowu martwię się już przed tymi prenatalnymi, nie chce nawet o tym myśleć ale błagam, żeby mój dziadziuś był zdrowy! Mam nadzieje, że to już ostatni taki duży stres w tej ciąży, zwariować można [emoji39]

Mmmm ogórek korniszony, ale mam ochotę [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]
No widziałam już go jest piekny [emoji3590] macie czasami nadal bóle jak na @? Mniejsze dużo i rzadko ale u mnie się pojawiają.

Seksu dalej nie ma u nas, boję się za bardzo.. W połowie się zgodzę teraz nie ma opcji, żeby nie było że jestem sadystką to mamy inne metody zaspokajania potrzeb ale przed seksem mam blokadę całkowita. A jak u was?

reklama
No tak wykończony dom też jest bardzo ważny. Ale jak już się dzidziuś urodzi to będziesz wydawać kasę na synka/córeczkę. Najlepsze co może być.
Nooo, więc plan taki żeby do końca roku zrobić te schody, a potem już wydawać na maluszka [emoji3059]
Ja to już nie mogę się doczekać aż w końcu poznam płeć i wpadnę w szał zakupów o matkooooo[emoji7][emoji7][emoji7] ciekawe kiedy się dowiemy [emoji3]
Też się nie mogę doczekać poznania płci [emoji16] a o te prenatalne jestem jakoś dziwnie spokojna [emoji848] właśnie odebrałam pappa, wiem, że to jeszcze trzeba do usg postawić, ale z tego co wyczytałam w necie wszystko jest super [emoji4]

Do góry