reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rośniemy, rośniemy-waga naszych dzieciaczków!

reklama
Royanno mam pytanie jak lekarz mierzy Maciusia?Tz.po lini prostej czy jak w szpitalu po urodzeniu?Unas lekarz nie mierzy ktoś ukradł miarkę.:szok::baffled:

Mija79, u nas mierza dzieci centymetrem krawieckim, tak jak w szpitalu po urodzeniu. Tzn, klada dzieciaczka na boczku, i mierza przykladajac centymetr do cialka, od czubka glowki az do pietki na calej dlugosci nie zapominajac o szyjce, pod kolankami itd:tak:

A z tej ukradzionej miarki to tez sie usmialam:-D:-D:-D

Adasia, najwyzsza pora aby z Maciejka zrobil sie kawal chlopa:-):-):-)Ciesze sie, ze juz nadrobil zaleglosci:-), szkoda tylko, ze niestety nie na moim mleczku:-(, ale ostatnio czytalam, ze dzieci ze slabszym napieciem miesniowym maja problem ze ssaniem piersi i czasem jest to w ogole niemozliwe:tak:, dobrze ze juz z Maciusia zrobil sie PRAWDZIWY MACIUS:-D:-D:-D

Bylismy dziś w przychodni i donoszę,że WOjtek dobija do 9kg;-) brakuje mu tylko 50gr;-)

Witam wszystkie mamy i tatusiów! Donoszę, że nasza pociecha dziś była ważona i mierzona (ma 5 mies, 2 tyg i 5 dni) i tak to się prezentuje:
waga =8600
długość =72
obwód główki=45
obwód klatki =44

Pozdrawiam
Monika

Nika to ladna ma wage Twoj syneczek, moja Oliwka wazyla 7500 gdy miala 5 miesiecy :tak: Ale na Wrzesniowkach same chlopy jak deby rosna :tak: A tak wogole to WITAJ!

Dzięki za powitanie :), duży to mój Michaś jest, nie ma co, ale duży się urodził bo miał 4250! Bywa, że te jego kilogramy sprawiają, że ręce mdleją. Bo mój młodzieniec lubi się nosić, to pewnie moja wina, bo tak go nauczyłam, ale co tam, to najukochańszy 'ciężar' jaki kiedykolwiek nosiłam!

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry