reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rośniemy, rośniemy-waga naszych dzieciaczków!

a u nas w przychodni do momentu kiedy dziecko skończy 9 miesięcy w ogóle nie mierzą, żeby na siłę nie prostować stawów, dopiero jak dziecko samo będzie prostować nóżki. zaskoczona tym byłam

reklama
Magda, u mnie też nigdy Alicji nie mierzyli. Ja wiem mniej więcej jak jest długa po rozmiarze ciuszków, które kupuję:-D :laugh2:

A u nas przy mierzeniu nie prostują nóżek, robią to tak jak w szpitalu po porodzie centymetrem krawieckim i ja podpatrzyłam jak to robią i też tak robię.

Oliwia bedzi pierwszy raz mierzona w przychodni zam iesiac, pielegniatka ktora sie tym zajmuje powiedziala ze nei wolno dziecka mierzyc do ukonczenia przez nie 6 miesiaca. Podobno po pol roczku wolno juz to robic.

U nas wygląda to tak:

- 20.09.2006r wiek-0, waga-2620kg , wzrost-52cm, obw.gł. 32cm
- 24.09.2006r wiek-4dni, waga-2660kg , wzrost-52cm , obw.gł. 32cm
- 17.10.2006r wiek-4tyg. waga-3620kg , wzrost-53,5cm, obw.gł. 35cm
- 03.11.2006r wiek-6tyg. waga-4200kg , wzrost-55cm, obw.gł. 36,5cm
- 18.12.2006r wiek-3 msc waga-5350kg, wzrost-59cm, obw.gł. 38cm

- 31.01.2007r wiek-4 msc waga-5900 kg, wzrost-62cm
- 20.02.2007r wiek-5 msc, waga-6450kg

MYCHA - JA BYM CHCIAŁA , ŻEBY IGOR TAK WAŻYŁ:tak: NAPRAWDĘ :tak: TE 3 KG WIĘCEJ TO CZUJE SIĘ NA RĘKACH:eek:

a u nas w przychodni do momentu kiedy dziecko skończy 9 miesięcy w ogóle nie mierzą, żeby na siłę nie prostować stawów, dopiero jak dziecko samo będzie prostować nóżki. zaskoczona tym byłam

U nas w przychodni mierza dzieci tak jak po porodzie-centymetrem krawieckim:tak: i nie prostuja nozek, w zadnym przepadku!!! Zawsze jestem przy tym i widze jak to sie odbywa. Na pewno nie ma negatywnego wplywu na zdrowie dzieciatek:tak:i jest to bardzo proste. Fajnie wiedziec ile dzieci mierza:-D, a po ciuszkach nie zawsze widze to, bo moj Macius nosi wiekszosc na 74, i czesc na 80, a kilka sztuk na 68:-)

...pielegniatka ktora sie tym zajmuje powiedziala ze nei wolno dziecka mierzyc do ukonczenia przez nie 6 miesiaca. Podobno po pol roczku wolno juz to robic.
wogóle tego nierozumiem.Przecież takie maludy mierzą na leżąco tak jak pisała Ryba, centymetrem krawieckim. Co może im się od tego stać? nierozumiem

No i teraz szokujące dane o mojej Majuli gdy ma 5ms i2 tyg
:szok: 80cm :szok:
:szok: 9kg :szok:
wzrost ma jak roczne dziecko.:szok:

słyszałam, że gdy wzrost dwuletniego dziecka pomnożymy przez 2 to taki wzrost będzie miało gdy dorośnie.

reklama
Do góry