reklama
ewela_21
ewela_21
dzieki, pa
potworek.pl
Potworkowa Mama :)
Wyróżniamy cztery fazy choroby alkoholowejnic takiego nie zauważyłam.....
- Faza wstępna (od kilku miesięcy do kilku lat) Objawy:
- po wypiciu kieliszka pijący czuje się bezpieczniej, alkohol przynosi odprężenie, ułatwia kontakty, nikną napięcia i stresy;
- wszystkie problemy zaczyna rozwiązywać za pomocą alkoholu;
- wzrasta tolerancja alkoholowa, aby uzyskać przyjemny nastrój, pijący musi wypić więcej niż poprzednio.
- Faza ostrzegawcza (od pół roku do kilku lat) Objawy:
- występują luki pamięciowe, okresowe zaniki pamięci;
- u pijanego (wielekroć) nie obserwuje się typowych objawów upicia się, prowadzi normalną rozmowę, czego na drugi dzień nie pamięta;
- pije łapczywie, poza "kolejką", zachłannie, jak człowiek gaszący pragnienie, zaczyna pić ukradkiem;
- zaczyna się w nim budzić poczucie winy;
- unika rozmów na ten temat.
- Faza krytyczna Objawy:
- traci kontrolę nad raz rozpoczętym piciem;
- jeżeli już zaczął pić, pije do głębokiego upojenia alkoholowego;
- jest jeszcze w stanie podjąć decyzję: pić czy nie pić;
- pogłębia się w nim poczucie winy, niezadowolenia z siebie, które kompensuje agresywnością wobec innych;
- zaczyna pić od rana (picie poranne).
- Faza przewlekła Objawy:
- początkiem jej jest przejście do picia ciągłego;
- alkoholik stara się podtrzymywać stan upojenia - stale jest pijany;
- następuje wyraźne obniżenie tolerancji na alkohol, do upicia się wystarczy niewielka ilość alkoholu;
- pojawiają się zaburzenia psychiczne, od nieokreślonych stanów lękowych, aż do psychoz alkoholowych włącznie.
Nie wiem czy to ważne, ale teoria teorią, a praktyka to już zupełnie inna bajka. Uwierz mi, że ktoś może być alkoholikiem ale ni chu chu nie pasuje do tej tabelki którą tu wrzuciłaś. A jak nie pasuje do tabelki to znaczy że alkoholikiem nie jest ??
A to zdanie które pogrubiłam to niby nie pasuje do Twojego faceta??
ewela_21
ewela_21
nie mam kompleksów.
Gosia81
Aktywna w BB
Jeżei chcesz założyć rodzine być szczęśliwa,uwierz taki jeden raz wystarczy by kogoś poznać.My to wiemy bo mamy rodziny i troche znamy życie .Ajuż napewno wiedzą to Twoi rodzice bo żyją jeszcze dłużej . Warto się odkochać bo najbliższa rodzina lepiej wie co z tego będzie.Swoja drogą jeżeli człowiek jest z biedy i np. nie ma wykształcenia jest to jakiś powód by go gonić.Bo wiadomo ,że lekko i różowo nie będzie
Ostatnia edycja:
ewela_21
ewela_21
nie jest biedny, i ma wykształcenie. jest za biedny dla mojej mamy
Zuz-Inka
MAMA NA PEŁNY ETAT
twój facet jest już w trzeciej krytycznej fazie!!!
tylko ty nie chcesz rad ale naszej akceptacji a takiej tu nie dostaniesz.
tylko ty nie chcesz rad ale naszej akceptacji a takiej tu nie dostaniesz.
reklama
oj Ewela jeszcze wiele wody na młyn popłynie nim zrozumiesz................
najpiewr go obsmarowałaś , teraz go bronisz??
o co ci chodzi???
widocznie lubisz role ofiary i dobrze ci z tym............. wiec niech tak bedzie
twoje zycie , twoja bajka , twoj problem
radzimy ci dobrze ( może nie wierzysz ale kiedys ci sie oczy otworza i co by nie było za pozno)
a ty i tak swoje ...................... to rób to co robisz , i nie pisz tego chłamu na forum , bo to sie zrobiło żałosne...............................
wiem ze cie wkurzam postami ,myslisz sobie co za wredna baba , jak ona moze ,moj kochany Michałek to taki cudowny facet.................... a mysl sobie tak............ mi to lata
to ciebie on bedzie napier****ł, tobie robił dzieci, tobie zniszczy zycie , nie MI!!!
mówie tak , bo sama mam córkę i jak jakis chłopak odezwałby sie żle, obelżywie do niej i to jeszcze pod wpływem , reagowałabym jak twoja mama wiec sie zastanów jak to bedzie jak ty bedziesz miała córke i bedziesz świadkeim tego co twoja mama??
jak sie wtedy zachowasz??? co jej powiesz??
Córeńko on jest wspaniały , zyj z nim??? napewno NIE............
Ewelka otwórz oczy i rusz trochę głową...................
POWODZENIA
najpiewr go obsmarowałaś , teraz go bronisz??
o co ci chodzi???
widocznie lubisz role ofiary i dobrze ci z tym............. wiec niech tak bedzie
twoje zycie , twoja bajka , twoj problem
radzimy ci dobrze ( może nie wierzysz ale kiedys ci sie oczy otworza i co by nie było za pozno)
a ty i tak swoje ...................... to rób to co robisz , i nie pisz tego chłamu na forum , bo to sie zrobiło żałosne...............................
wiem ze cie wkurzam postami ,myslisz sobie co za wredna baba , jak ona moze ,moj kochany Michałek to taki cudowny facet.................... a mysl sobie tak............ mi to lata
to ciebie on bedzie napier****ł, tobie robił dzieci, tobie zniszczy zycie , nie MI!!!
mówie tak , bo sama mam córkę i jak jakis chłopak odezwałby sie żle, obelżywie do niej i to jeszcze pod wpływem , reagowałabym jak twoja mama wiec sie zastanów jak to bedzie jak ty bedziesz miała córke i bedziesz świadkeim tego co twoja mama??
jak sie wtedy zachowasz??? co jej powiesz??
Córeńko on jest wspaniały , zyj z nim??? napewno NIE............
Ewelka otwórz oczy i rusz trochę głową...................
POWODZENIA
Podziel się: