reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzeństwo - szaleństwo :-)

ja Natalii włączałam RMF Baby Radio BABY - RMFon.pl
lecą tam wszelkie stare i nowe dziecięce piosenki :) niestety po kilku dniach miałam dość :D a Natalii to nie kręci, woli Gustavo Lima :)

zdjęłam natalii pieluchę, ubrałam śliczne majteczki, czekam na pierwsze zlanie w gacie. nocnik stoi, na razie zasiadła na nim sama, w ubraniu z talerzykiem z ciastem aby zjeść, bez majtek na siku nie dała się posadzić. nie wiem co to będzie :)

heheh irisson, tekst Laury the best :)

zastanawiam się czy są filmy na yt jak dziecko ściąga spodnie, siada i sika na nocnik, to by Natalię zaraz przekonało :) szkoda że w Dobranocnym Ogrodzie tomblibusie nie robią siku :)

Ostatnia edycja:
reklama
Naciśnij mnie - Tullet Herve za 27,99 zł | Książki empik.com ja polecam ta ksiazke (wiekszym)dzieciom- u nas jest szaleństwo:tak:

olga brawa dla Natalii i dla Ciebie, myslę ze chwyci po kilku zlanych majtach ze trzeba na nocnik zrobic. A zamist bajek o korzystaniu z nocnika polecam Ci ta ksiazeczke Nocnik nad nocnikami. Dziewczynka - Frankel Alona za 16,49 zł | Książki empik.com i ta tez była ciekawa z tego co pamietam Żegnaj pieluszko! - Rodik Belinda, Schuld Kerstin M. za 15,99 zł | Książki empik.com

natasszzka, dzięki :) od rana zlała się trzy razy, radośnie komentując że mokre. zaraz zauważała ze się zmoczyła ale nic jej to nie przeszkadzało :p tłumaczyłam jej że to właśnie jest sisi, pokazywałam że nie ma pieluchy na pupie tylko majtki. na nocniku siedziała, sama siadała, głównie w ubraniu, ale też się sama rozbierała i w końcu z gołą pupą też siadła. ale do nocnika na razie nic. na drzemkę dałam jej pieluchę, zobaczymy co dalej :)

Natalia leje w gacie i zupełnie nic sobie z tego nie robi. spróbujemy znów za jakiś niedługi czas
za to nauczyła się sama zdjąć majty i gołym tyłkiem siąść samodzielnie na nocnik :)

Olga może powinnaś choć tydzień wytrzymać, z drugiej strony ona jest na tyle mała, że śmiało do wiosny doczekacie będziesz miała mniej przebierania.

spokojnie, założyłam jej puieluchę, niech sobie to wszystko "przetrawi", prześpi się z tym, kilka dni minie i spróbuję znów. chyba że sama zażyczy sobie nocnik i sikać, kto wie :)
dobrze że nie ma żadnej traumy, wszystko na luzie, z nią trzeba delikatnie :)

Jak nie mówi, że ma mokro, to ja bym jeszcze poczekała. Na początku zasikiwanie majtek to norma, ale powinno się dziecko tym przynajmniej zdziwić, a na pewno powiedzieć, że coś jest nie tak.
Ja bym poczekała ze 2 tygodnie albo nawet do wiosny :)

U nas już w zasadzie ok. Tylko do spania pielucha. No i woła już Franek sam. Nie wiem tylko jak go przekonać, żeby w sklepie np. wołał siku. Zakładam mu pieluchomajtki na wszelki wypadek. Ładnie trzyma siku, nawet do 3 godzin już wytrzymuje. No ale przed wyjściem ze sklepu zawsze z nim idę do łazienki. Sam nie woła :/
No nic, samo przyjdzie pewnie jak się z tym już na 100% oswoi.

reklama
Ewa w sumie tak powinna się chociaż w tych sikach pochlapać i patrzeć jak jej leci ;-)
i zdejmuj ta pieluchę do sklepu. Do odważnych świat należy :-D Maks tylko raz posikał tatę. Wysika się przed to wytrzyma (tata go nei wysikał to miał za swoje:rofl2:)

Do góry