reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzeństwo - szaleństwo :-)

Irisson, ekstra! Gratulacje!

U nas też małe sukcesy :) Od wczoraj Franek lata bez pieluchy. Na początku była oczywiście apokalipsa - do południowej drzemki 4 majtki zasikane. Ale za każdym razem wołał, że się zsikał i też trochę specjalnie sikał, bo eksperymentował ;) Po południu już tylko dwie wpadki i to do połowy tylko siknięte, reszta na nocnik.

Dziś tylko jedna mała wpadka póki co. Nawet kupa poszła do nocnika, a to był u nas zawsze problem ;) Franek jest z siebie dumny i co chwilę pokazuje na majtki i mówi "cho" czyli "sucho" ;)
Jeszcze nie do końca woła - tylko przebiera nogami i patrzy znacząco ;) Ale do tego powolutku dojdzie. Grunt, że załapał o co chodzi. Będzie tylko lepiej :D W końcu to dopiero drugi dzień :)

Już się chyba nie poddam. Dawałam mu tydzień na załapanie o co biega, a już widać, że obczaja co i jak. Boję się jeszcze spacerów, bo zimno już i jak się zsika, to może się przeziębić. Ale może zaryzykuję...:/

reklama
Ewa śmiało ja zdjęłam pieluchę na spacerze w środku zimy, już w kombinezonie chodził. Pewnie że lepiej latem ale tak też się da

Irisson
gratki. Zgadzam się jak dziecko gotowe to samosię dzieje bez spinania się i nerwów

Pochwalę się :D
Chyba udało nam się pozbyć pieluch! Zero wpadek, zaczyna Franek sam wołać. Na pole zakładam mu pieluchę, bo się boję, ale jest sucha zawsze! Nawet dziś - 4 godziny poza domem, raz tylko w sklepie sikaliśmy i dojechał suchuteńki :)

Dumnam :D A to dopiero 4 dzień. Gładko poszło!

Ewa super ! :-D u nas druga noc bez pieluchy i też bez wpadek :-)
chociaż nowe łóżeczko może nie wytrzymać P1020910.jpg mam taka graciarnie u dziewczyn w pokoju, że jutro muszę ogarnąć temat, a pokój malutki, dobrze, że dzieci też małe :-p

Dziś drzemka dzienna bez sikania!! Pobudka z suchą pieluchą!! Jestem w szoku :) Ciekawe, czy to przypadek, czy tak już będzie. Ale to pierwszy raz od urodzenia!

Dziewczyny gratuluje Waszym dzieciaczkom Super:-) Sama pamietam jak sie cieszylam z kazdej suchej pieluchy!!

My mamy ostatnio jakiś kryzys z Olisiem... Problemu nie ma na linii Amelka- Olis on jak ubóstwia normalnie, az czasami on juz głowe odwraca jak ja całuje:-D Ale wstapiły w niego nerwy złość, krzyki wogole sie nie słucha czasem mam wrazenie ze moje słowa ma za nic juz nie mam siły wieczorami:no:

Nataszka moja to jest królowa dramatu, więc wiem co czujesz, u nas na siła się jak za dużo uwagi zwracam na Ninkę, ale to też czasem, jak ma wszystko co chce jest w miarę ok :tak:

reklama
Mój to ostatnio to tez król dramatu i tragedii... Może faktycznie to znak że potrzebuje wiekszej uwagi mojej. Staram sie aby niedziela zawsze była tylko nasza ale wiesz jak to jest jak sie cycem karmi. Wieczorem to ja czytam bajke do snu i tule ale pewnie mu brak mamy 24 h tylko dla niego

Do góry