reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzeństwo, czyli być mamą po raz kolejny :)

to fakt ,strasznie na to kasa idzie.
Ja na noc mam Pampersy,tym bardziej w lecie,jednak są najcieńsze,ale i najdroższe:sorry2: a w dzień młody latał przeważnie w Dadach z biedronki,bo tez fajne w dobrej cenie:tak:

reklama
Madzia mnie jeszcze zostalo kilka Pampersów, ale juz ich nie bede kupowac bo to za duzo kasy jak na pieluszki rom 5. Gdy kupowalam takie dla niemowlaka to bylo tych pieluszek sporo w paczce i jeszcze sie oplacalo, a przy dwulatku, to sama wiesz jak jest :p
U Nas schodza 3-4 pieluszki dziennie wiec nie ma tragiedi.

Nimfii ja też na noc kupowałam te pampersy pomarańczowe,one są tańsze,a tak samo cienkie,jak te normalne,tylko,ze się na bokach nie rozciągają i przez to te 5 już są dla nas za małe,a większych takich nie ma.

To ja bralam standardowe Pampersy, od tych pomaranczowych Maciek mial ciagle obdrapane biodra, wlasnie dlatego ze sie nie rozciagaja. Nie wiem czy ona ma taka delikatna skore, czy co, ale co mu kupilam odrobine sztywniejsze pieluszki to od razu odparzenia i obdrapania mial miedzy nogami i po bokach.

:-D:-DDla swoich maluchów wypróbujcie dziewczyny majteczki pampersa niby pieluszka, a zdejmujemy jak majtki super przy nauce korzystania z nocniczka, w razie kupy rozrywa się boki. Nie wiem tylko czy takie jeszcze są bo ja ich używałam 5 lat temu i były rewelacja, zwłaszcza gdy dziecko nie chce dać sobie zapiąć pampa.:wściekła/y:

alma są te majtkowe pieluchy , u mnie jak Kuba łobuzuje to mam problem żeby go przebrać wtedy te pieluchy są rewelacyjne bo łatwiej mi taką ubrać niż się z nim szarpać żeby zapiąć rzepy
dla mnie największym rozczarowaniem jeśli chodzi o pieluchy są Bella Happy - tak mi młodego odparzyło że aż płakałam jak to zobaczyłam a pieluszkę miał może ze 2h ubraną :((
u mnie nie ma takiego wyboru w pieluchach jak w PL ale nawet te najtańsze są świetnej jakości ,no i najważniejsze że naprawde są niedrogie

Mnie wiele pieluszek rozczarowalo. tak jak pisalam, jak byla jakas troszke sztywniejsza to od razu odparzenia albo obdrapania. Stanelo na Pampersach i BabyDream z Rossmana. Jedyne ktore mi podchodza ;)

Pieluchomajtek nie potrzebuje bo nie mam problemu zeby mackowi zapiac rzepy. On chetnie zmienia pieluszki.

Natomiast zastanawialam sie czy nie kupic specjalnych majtek treningowych do nauki sikania, ale one dosc drogie sa :(

Alma ja już raczje tych pieluchomajtek nie spróbuję,bo my tylko na noc używamy i nie mam problemu z zakąłdaniem.
Nimfii moim zdaniem nie warto:no: a na czym one w ogóle polegają? że mały ma mokro,a one nie przeciekają? no,ale i tek musiałbys z 10 sztuk kupić,a skoro mówisz ,ze drogie myślę,ze lepiej zaopatrzyć się w wiekszą ilość zwykłych majteczek.

No ja właśnie kupiłam ostatnio pieluchy Belli rozm.6 i sobie myslę fajne takie duże,kurcze a one mi przeciekają w nocy:szok:

reklama
Madzia tak wlasnie nie przeciekaja a maja dawac dziecku uczucie mokrosci ;) Na tym etapie nauki co juz jestesmy nie oplaca mi sie ten zakup. Jedna para kosztuje sobie z 10-20zl a jak ma ja uzywac 2-3tygodnie to nie ma sensu.
Majtek bawelnianych mam sporo ;) Siku nadal lubi robic mi na podloge, z kupa jest troszke lepiej. Najwazniejsze ze nauczyl sie informowac "siku" i "kupa" ale i tak nie czesto to robi.

Do góry