reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzeństwo, czyli być mamą po raz kolejny :)

reklama
Mi się wogóle nie sprawdziło z usg wychodziło na ok. 25 września z OM na 30 września,czyli mała różnica ,a urodziłam 8 pażdziernika przez wywołanie bo mały nie chciał wyjść za dobrze mu było. Lekarz skomentował to tak ,że mu się nie dziwi ,jedzenie ma ,ciepło i przytulnie to po co ma wychodzić :-D

Madzia ja kupilam takie koszulki na pisanki ktore naklada sie na ugotowane jajko i wklada do wrzatku na moment, a koszulka dopasowuje sie do ksztaltu jajek. U mnie 12 szt koszulek za 4 zl kupuje.
U nas malowanie pisanek odpada. Maciek nie chce nawet kolorowanek malowac. Na topie sa tylko ksiązeczki z naklejkami. Już nam sie nie mieszcza na półce :-p Porafi w dwa dni rozpracowac 80 naklejek, wiec sie nam zbiera makulatura.

Mam mały koszyczek który dam Mackowi do święcenia. Już zakupiłam plastikowe jajka pisanki które się przywiązuje do stroików i takie mu dam do koszyczka. Tak samo kurczaczki mu przywiąże i dam może jakieś czekoladowe zajączki :tak: Bo on i tak będzie tym koszyczkiem tzrepał na boki więc to coś w stylu ozodoby tylko bedzie. "Prawdziwą" świeconke będziemy mieć my, w dużym koszyku.

Sara R u mnie termin wg OM był bardziej trafny, a i tak urodzilam 3 dni przed tym terminem. Natomiast wg USG powinnam urodzic jeszcze tydzien poźniej. Gin mi powiedzial ze biora pod uwage przewaznie ten wczesniejszy termin jesli masz dwa rozbierzne. I w przypadku jesli przenosisz ciąże o 2 tygodnie to liczy sie od tej daty ktora powinna byc jako pierwsza.

Moja córka ma prawie 7 lat (jak dzidzia się urodzi to skończy je miesiąc wcześniej) i nie może się doczekać dzidziusia, ale problem w tym , że chce dziewczynkę !!Staram się jej to tłumaczyć, ale czas pokaże. Na razie jest szczęśliwa , że nareszcie będzie rodzeństwo. Codzienie przed spaniem buziak dla mamy i dla dzidziusia w brzuszku.jak obejrzała filmik z USG była zachwycona. pozdrawiam wszystkie mamy!! termi porodu z USG 7 listopad:-D

Wczoraj poszliwsmy na badania krwi z Mackiem. Mial pobierana z paluszka i nawet nie zapłakał. Był tak dzielny, że aż się wzruszyłam... Podejrzewalam ze beda krzyki i wrzaski az strach.... A tu spokój....

Zrobilam tez swoje badania krwi...

A w nastepnym tygodniu odbiór wynikow i zobacze co tam u dzieci ;-) tj u Macka i malej fasolinki :-p

nimfii - dzielny chłopak! Super.

Co do porodu, mnie się nie pokryło, miałam termin na 29 marca a urodziłam 17 marca :)

Przenosze tutaj temat nocnikowania dwulatka, zeby nie robic zamieszania w innym watku ;-)

Mamy sukces w nauce nocnikowania :tak: Dzis pierwsza kupka z wlasnej nieprzymuszonej woli Macka :tak: Zeby tak bylo coraz czesciej to bede zadowolona :-)

reklama
Ano wlasnie ;) troszke oszczednosci dla nas...
Teraz zakupujemy te pieluszki z Rosmanna bo sie oplaca za taka jakosc. Ale jak sie dzidzia listopadowa urodzi to macius juz musi byc odpieluszkowany! Takie moje postanowienie.

Czytalam ze przy noworodku odpieluszkowanie idzie duzo trudniej, bo starsze dziecko chce byc przewijane tak jak to mlodsze - a na to nie moge juz pozwolic, bo bysmy nie wyrobili finansowo na tych pieluszkach.

Do góry