reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
No to tak jak ginek mówił 5tydzień to ok 6mm powinno być.
A ja dopiero 4tydzień mam i maksymalnie + 2dni

Z caly, szacunkiem co to za gin, co potwierdza ciaze z usg w 4tc? Chyba, ze podajes od owua nie OM. W 4tc nie widac na usg nic co by sie roznilo od obrazu sprzed miesiaczki...
ja bron boze nic na zlosc ale moze gina powinnas zmienic. 6mm to 6-7tc (sprawdzilam teraz). Na pewno nie 5tc, bo w 5 tc milimetry sa 2.
ja tam nie wiem... Tylko cosik mi sie tu nie zgadza.

A bete zrobil? Bo w tak wczesnej ciazy naprawde na usg nic nie ma i mozna najwyzej zrobic badanie krwi, wrecz nalezy.

Kocurku licze, bo sie o kolezanke karoline niepokoje.

A objawy... Mega lod, mdlosci coraz mniejsze, bekam codzienie od 22 do 2 :). (czekam az m mnie wygoni na kanape) i zmeczenie okropne.... Masakra jakas koszmarna. Spacer do sklepu a potem 2h lezenia z wycienczenia. Cisnienie wciaz niskie. Pani dr obiecuje, ze zmeczenie sobie pojdzie wkrotce (w jej swiecie "wkrotce" oznacza miesiac) :)
generalnie idzie ku lepszemu!

Ostatnia edycja:
A widzisz Kocurku, mi też przysłali i to z kilku firm, a ja tak tylko zbieram :hmm:
Słyszałam, że znowu jest tendencja na wczesne wprowadzanie różności pokarmowych do menu malucha, niezależnie jakim mlekiem jest karmione :)
Jutro spróbuję z jabłuszkiem...bo dzisiaj już mi się nie chce :-)

Olivka - plan macie dosyć, dosyć...oby tylko poskutkował :))

pok "znajde tylko te normy" i biada im, jeśli śmią śmieć z poczkowymi się nie pokrywać :-D)))))

made ja jakoś z Kamilem wcześnie wszystko wprowadziłam... o ile pamiętam :errr: buuahaha..!! :-D:-D:-D

poczek nie popuści przecież :-p nie był by poczkiem :cool2: poczek na wiarę nic nie bierze tak OT

Made :)
ja sprawdzam z moja aplikacja ajpadowa i z moim usg sie kazdorazowo pokrywa idealnie a przy okazji wszystko sie pokrywa z om... Moj ludzik moze tymczasowo pelnic role linijki ;-)

Kochana, po pierwsze mój ginek ma sprzęt światowej klasy i widać wszystko, dokładnie sprawdzał czy to nie miesiączka,badał mnie bardzo długo.Na usg widać wszystko w super zoomie. Ginek bardzo dobry.
Wykluczył @,torbiel inne rzeczy.
Na zwykłym badaniu też wyczuł ciążę.
Poza tym jak byłam z Ninką w ciąży to ginek mnie badał ''ręcznie'' i też powiedział,że ciąża 4tyg3dni.
3 dni wcześniej na usg nie było nic widać,czyli w 4tc...a w 4tyg i 6dni inne usg pokazało Ninkę.
I mój ginek podawał tc od miesiączki i zapłodnienia.Od zapłodnienia wyszło 2tyg i 2dni.

Bety nie robimy bo oboje nie chcemy,zrobię za tydzień jak ciąża się utrzyma.
I nie każdy zarodek rozwija się tak samo...zawsze są różnice.

Kochana, po pierwsze mój ginek ma sprzęt światowej klasy i widać wszystko, dokładnie sprawdzał czy to nie miesiączka,badał mnie bardzo długo.Na usg widać wszystko w super zoomie. Ginek bardzo dobry.
Wykluczył @,torbiel inne rzeczy.
Na zwykłym badaniu też wyczuł ciążę.
Poza tym jak byłam z Ninką w ciąży to ginek mnie badał ''ręcznie'' i też powiedział,że ciąża 4tyg3dni.
3 dni wcześniej na usg nie było nic widać,czyli w 4tc...a w 4tyg i 6dni inne usg pokazało Ninkę.
I mój ginek podawał tc od miesiączki i zapłodnienia.Od zapłodnienia wyszło 2tyg i 2dni.

To niezly ginek... Dobrze, ze z mimki twarzy ciazy nie wyczytuje ;-)
No ale jak tak, to tlumy z calego swiata powinny walic. W ch zaden ginekolog by sie nie odwazyl powiedziec. Mowia zawsze "to moze byc ciaza ale moze tez nie byc ciaza, prosze przyjsc za 2 tyg a teraz zbadamy krew" i tyle. ;-)

Poczek po prostu nie znosi niedokladnosci, nierzetelnosci i kilku innych zjawisk. :-D Ale podobno ma tez swoj urok :-):-)

Poczek cudowności to zdjęcie, Twój mini Poczuś śliczny... aż sobie swoje usg wygrzebałam z tego okresu ciąży, łezka się w oku kręci... A teraz moje maleńkie 2 cm wtedy kopie mocno i nie daje o sobie zapomnieć:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Asionku patrz post powyżej! A ja dziś kupiłam kleik ryżowy i spróbuję na wodzie podać. Zobaczymy czy pannie zasmakuje :-p
.

daj znac czy zadzialal :) u nas to juz nawet nie sa pobudki z glodu na cyca , tylko wsumie takie o zeby wstac hehe

piekne lupy :)) a sweterek tez bym brala w ciemno boski jest !!

Jestem,małżonek przyjechał żeby mnie zawieźć do ginka.
Ginek w szoku,ja w większym.
Mam kropka...kropek ma 1,6mm....nie wiadomo czy ciąża się utrzyma bo za wcześnie żeby cokolwiek stwierdzić.
Następna wizyta 22.02, mam leżeć i czekać, w razie plamień luteina doustnie i dopochwowo.

Karolina czytalam na FB :))) jejku jak ja sie cieszeeeeeeeeeeeeeeeee :))))) teraz z calych sil trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&& !!! musi sie udac :)))
z mezem i cala reszta tez sie pouklada zobaczysz :))) ale jestem podniecona nowina hehe

co do wielkosci zarodka jest w sam raz :)))
korzystalam z tej tabeli w ciazy i moj maly rosl prawie tak jak podali :)
Tabela średniej wielkości i masy płodu w poszczególnych tygodniach ciąży - Ciąża i poród - Dziecko - Wieszjak.pl

wiolu właśnie nie wiem... na stronie widziałam, takie różowe mi się podobają. Mówisz, że wkładki z lidla dobre? Może tez kupię...

ja polecam wkladki wielorazowe jak Maja i do tego muszle laktacyjne z Avetu np., taki zestaw straczy ci juz do konca karmienia :)
na wkladnki wielorazowe idzie masa kasy , a schodzi tego od choler..... :/

Wszystko mokre i zaplute w promieniu metra, kleik w moich włosach, dziecko zjadło 60ml i chce więcej :szok:

mamy apetycik ladny widze :)))

Z caly, szacunkiem co to za gin, co potwierdza ciaze z usg w 4tc? Chyba, ze podajes od owua nie OM. W 4tc nie widac na usg nic co by sie roznilo od obrazu sprzed miesiaczki...
ja bron boze nic na zlosc ale moze gina powinnas zmienic. 6mm to 6-7tc (sprawdzilam teraz). Na pewno nie 5tc, bo w 5 tc milimetry sa 2.
ja tam nie wiem... Tylko cosik mi sie tu nie zgadza.

A bete zrobil? Bo w tak wczesnej ciazy naprawde na usg nic nie ma i mozna najwyzej zrobic badanie krwi, wrecz nalezy.

ja sie nie zgodze z tym ... bylam na usg w terminie jakim Karola byla i u mnie bylo widac juz pecherzyk ladny :) a bylam tak szybko ze wzgledu na poronienie wczesniejsze ... a w 6tyg. na nastepnej wizycie bylo serduszko juz !!
takze roznie bywa

Jois kupilam wlasnie krzeselko , nie moglam sie powstrzymac , bo promo niezle jest :) znasz moze ta firme ?? jak myslisz dobre ono bedzie ?? za ta cene powinno niby hehe
oto ono Chaise haute Isis (Babybus) - La chaise haute de bébé - chaise haute, chaise bébé, chaise haute bébé, chaise haute bebe chez Autour de Bébé

reklama
Wiesz,nie będę z Tobą więcej polemizować na ten temat bo nie Ty jesteś specjalistą i nie obrażaj proszę lekarzy.
Wiem do kogo chodzę,komu ufam i co robię,tak więc odpuść i znajdź inną ofiarę.
Nie będę przypominać Twoich rozterek i panik z przed kilku tygodni.
Ok?
Dzięki Asionek i za tabelkę tysz:)))
W końcu byłam już w ciąży i wiem co i jak...nie lubię jak się ze mnie robi durnia i wmawia pewne rzeczy.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry