reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
pok słodkich snów!!! Do piątej rano :-p Tak, to budzenie się/niespanie to trzy światy w ciąży :eek::-D Kilka miesięcy budziłam się o drugiej... i ... za cholerę... :-D

Ostatnia edycja:
reklama
hej :)
u nas mily dzionek ze znajomymi , kawka pogaduszki , pozniej resto , spacer i domek :)
maly spi
cos tylko kupy jakies nie teges sa i gazy , masa gazow , mam nadzieje , ze sie odemnie nie zarazil , bo poprzednia choroba wlasnie tak sie zaczela :(

Made sliczne maluszki :)

asionek - no trzeba się przeprosić z aparatem :tak: A Viviane była panią jeziora w mitologii celtyckiej. Niestety w polsce nie można nadać takiego imienia w oryginalnej pisowni. Za to Karolina nosi moje drugie imię a Emi nosi imię mojej ukochanej babci :-)

oj trzeba , trzeba :)
co do imienia to nie wiem czy nie mozna , bo wisniewskiego coreczka o ile dobrze wiem ma tak na imie :) jego wszystkie pociechy nosza francuskie imiona :)

a razie walczymy od 4 nad ranem z bekaniem i kupką, która - o dziwo! - nie chce na światło dzienne od ponad pół doby... niepodobne to do Oleńki, mojego słodkiego zasrańca :sorry:

ooo chyba nasze dzieci sie zmowily :) moj to samo !! normalnie 4 kupy sa od rana dzisiaj cisza .... zorbil dopiero ok 17 , ale taka , ze caly byl brudny lacznie z lapkami :szok: i to u znajomej hehe obsrajtuch maly :-D

Hej wszystkim!

Asia - wprost przeciwnie - biegunkę!!! :szok::szok::szok::eek::baffled: Czyli co, Ty byś odstawiła? Bo ja już sama nie wiem... :confused:

sprobuj nie dawac , skoro biegunka to tym bardziej nie potrzeba pomocy jak przy zatwardzeniu
nic nie stracisz gorzej nie bedzie napewno , a noz bedzie lepiej jak u nas ? :)
tez sie balam odstawic wszystko , czlowiekowi sie wtedy wydaje , ze bedzie armagedon , a czasami jest odwrotnie i wszystko ucicha :)

Laski...
czy ktoras z was na poczatku ciazy miala problemy ze spaniem. Juz ktorys dzien z rzedu obudzilam sie o 5 rano i spac potem sie nie da... I to niezaleznie czy zasne przed 22 czy po polnocy. Okropne to!

pierwszy trymestr roznie ze spaniem bylo , niby mega zmeczona bylam , ale zaczelo sie latanie na siku , drugi lepiej , ale upaly nie dawaly spac i juz coraz wiekszy brzuch , ciezko z pozycja , trzeci maakra nic nie spalam juz pod sam koniec :/ lazenie po domu , sikanie co kilka minut , ledwo z Wc wyszlam juz mi sie znowu chcialo :-D jest okropny nacisk na pecherz .. do tego maly grasowal nocami i nawalam po pecherzu niezle .. takze ja sobie w ciazy nie spospalam czego ci nie zycze !! a po ciazy to juz tym bardziej nie dane mi pospac :)
moze za kilka lat ??

Cześć.

Wszystkie dzieciaczki takie śliczne...

A u mnie nic...nie wiem co myśleć co robić.
Żyjemy teraz w miejscu gdzie nasze ,życie tak naprawdę się rozpoczęło...to był zły pomysł...wspomnienia z tamtych czasów to wszystko takie zagmatwane...Nie wiem co dalej.

ja sie podpisuje pod tym co napisaly dziewczyny ! juz wiecej nic madrego nie wymysle :)
masz dla kogo zyc i tego sie trzymaj !

super spacerek :) a gdzie snieg ?? :)

hej

u nas leniwy dzien, choc mi uciekly 4 godizny : w centrum handlowym na soldach :)
obkupiona i szczesliwa :)
ide szykowac kapiel filutkowi, a tata zajmie sie starszakiem :)

a wiesz , ze dzisiaj u nas ( przezylam szok hehe widac jaka ja niedoinformowana ) wszystko bylo otwarte :szok: ludzi masa wiec i tak bym nie szla :)
cos kupilas ciekawego ??

Paulina,lil ,carola dzięki dziewczyny...
Moje życie jest teraz jedną wielką monotonią. Nic nie sprawia mi przyjemności tylko dzieci i mąż trzymają przy życiu...wszyscy naokoło w ciąży ,a czuje się winna bo znajomi wiedzą co się stało przez co starają się mnie unikać. Nasze życie umarło czas stoi w miejscu gdyby nie rosnącą Nikusia i Maciuś można by było powiedzieć ,że to wszystko stało się nie dalej niż wczoraj...pamiętam zbyt wiele. Zbyt wiele złego. Dlaczego nie można pamiętać tylko tego co dobre? Kiedy przestanie aż tak boleć.

Dobra koniec o mnie nie chce was zanudzać ,teraz dziewczyny powinny się cieszyć najpiękniejszym okresem w życiu jakim jest ciążą. Mimo mdłości ,puchnących nóg i tych innych objawów...

Tymczasem zbliża się pierwsza rocznica ślubu i moje urodziny...chciałabym dostać ten wyjątkowy prezent,ale nawet gdyby nie ma szans. Zresztą moja psychiczna blokada nie pozwala na jakiekolwiek zbliżenia. Za dużo myśli ,nie chce żeby znów to się stało. To moja wina wiedziałam jak ciężkie mam ciąże ,jak trudno mi donosić. Muszę przytyć zwłaszcza teraz gdy ważę 38kg...i poukładać to moje życie w całość. Czekam na lepsze jutro...Mój Aniołek śni mi się w nocy...tęsknie

Marepanku
, boleć nigdy nie przestanie...
ale z czasem nauczysz się z tym bólem żyć...
Nie będzie lekko, ale zobaczysz, że przyzwyczaisz się do tego bólu...
O Maleństwie zawsze będziesz pamiętać...
Marcyś, idź do lekarza, a jeśli nie chcesz, to spotkaj się z jakąś przyjaciółką. Wygadanie się dużo może pomóc...
Nie trzymaj tego w sobie, bo będzie jeszcze gorzej, a pamiętaj, że masz jeszcze dwoje dzieci, które potrzebują mamy i nie zapominaj o Mężu. On jeżeli tego po Nim nie widać, to też cierpi.

Dzień dobry :-)
My standardowo urzędujemy od 4, a przy zapalonym świetle od 6 :-D Wiercimy, stękamy, cudujemy :szok:

No dobra koleżanki, ale to nie niedziela :dry: Wstawać, bo stygnie kawa!!!

pok Ty na pewno już wstałaś :-p

lili jak po imprezie???

Ostatnia edycja:
kocurku a goraca czegolada jakas jest?:-p
u nas wczoraj caly dzien snieg sypal i jest wszedzie bialo, bylismy wybrac panele do salonu ale nie mieli tyle na stanie i dzis ma byc dostawa , jak Lukasz wroci z pracy to pojedziemy, fachowiec dzis do scian przychodzi.

Marcepanku posluchaj dziewczyn, ja nie bede sie rozpisywac bo nic madrzejszego niz one nie napisze. pamietaj tylko ze tu jestesmy i zawsze mozesz sie nam wygadac

Lilus jak po urodzinach?

pok co do spania to z poczatku nie spalam bo sie martwilam o fasolcie (tak do 12 tyg) a teraz nie spie bo sie ulozyc nie moge , a potem nie bede spac bo maluch bedzie mnie budzic. wyspie sie za jakies 2 lata

kocurku ja sie obudze i ogarne to wstawie co?:-p
spac mi sie chce ale wiem ze sie poloze i tylko mnie bedzie wszystko draznic a i tak nie zasne
wczoraj wieczorem bylismy u tesciow i mialam strasznie twardy brzuch , powiekszyl sie w obwodzie o 3 cm:szok:w szoku jestem bo w pierwszej ciazy mi sie takie cuda nie dzialy.dzis juz wrocil do normy

hej :)

co tam u was??? jak sie dzionek zaczal ???
poldek wyszykowany do przedzkola, myje zeby z niania a ja juz zaczelam pierwsza kawe :)
filutek zasnal 20min temu, bedzie moze spokojny poranek :)

asionek : nie bylam pewna jak to jets u ciebie hehe ale cos tak wlasnie podejrzewalam z ena soldy wszystkie sklepy otworza i zwieksza nawet niedzielny personel w kasach ;)
u nas wczoraj taki lud w centrum ze w kasach staalam po 15minut, w jakies 2h obskoczylam max. 6 butikow!!!! i mialam dosc! chcialam kupic kozaki sobie i plaszcz ale odpuscilam, za duzo ludu za duzo ! a dzieciakom mozna brac bez przymierzania ;)
sobie kupilam tylko 2pray jeansow w gapie standardowo bo tam znajduje rozmiarowke na siebie aka, z enie musze obcinac nogawek 15cm ;)
za to poldkowi kupilam 2 pary cieplych dresow na przyszly rok, kilka koszulek, spodnie, pizamke polarek w H&M, trampki levis'a i najlepsze : kurtke na przyszly rok w DPAm za -70% czyli wyszlo mnie 14 euro :) wszystko na przyszly rok
ale dobre przeceny -60% -70% : malo tego bylo... duzo -30% takze traci kpina... pozostaje przy swoim stanowisku ze najlepsze soldy i to caly rok sa na venteprivee.com i showroomprive ;)
tam teraz zamawiam masowo, ostatnio stroj kapielowy i gadzety plazowe z Pain de Sucre, 15 euro za stroj kapielowy, a cena wyjsciowa 130 :) 10 euro za kape do nakrycia sie po kapieli a cena wyjsciowa 100 :) w sumie jakos 55 euro wydalam a zaoszczedzilam ponad 500 :) zaden sklep tego nie przebije :)

czekam tez na jedna paczke dla dzieci , firmowe ubranka, spiworek i tout de lit w komplecie
tez jakies smieszne kwoty, spiworek 10 zamiast 60 a tour de lit chyba 15 zamiast 85 czy 90...
dlatego ja przejde sie tylko pod domem po kozaki bo to trzeba przymierzc...a tak to juz nigdzie nie jezdze, jeansy juz mam,pozostaje wierna internetowi - szybko tanio i bez przymierzania :)

pok : o jaki piekny suwaczek :)

kocurek : ricore czas wyjac z szafki ????

hehehe jos jesteś niepokonana :cool2: Ja sobie kupiłam rajtuzki w tym miesiącu :-p A przez wcześniejsze 4 miechy zupełnie nic :shocked2: Poza szamponem :-D

Wczoraj oglądałam zdjęcia u teściowej i takie oto znalazłam, którego nigdy nie widziałam :)))) Tercet weselny datowany 6-7 lat wstecz ;))))

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry!

Imprezka rewelacja, sajgon nie z tej ziemi, głowa całą noc pękała i pęka mi jeszcze teraz, ale stwierdzam, że jak są dzieci na imprezie to nie trzeba wiele robić, a jest śmiech i sama radość :-):-)
Zobacz załącznik 425843Zobacz załącznik 425844Zobacz załącznik 425845

Chyba się skuszę na PRAWDZIWĄ kawkę - inaczej się nie dobudzę...Ktoś chętny???

Dziś chyba wyciągniemy sanki z piwnicy - w końcu!

Kocurku ale Ty jesteś śliczna! A panna młoda to kto???

Pok ja z tego wszystkiego nie doczytałam kiedy wizyta????

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry