E
EEnil
Gość
Forma żaroodporna wysmarowana śmietaną,kładziemy puree (ja z torebki),smażymy mięsko mielone z sosikiem do bolognese (każdy po swojemu,ja robiłam z torebki znowu),zmieszałam 2 sosy,z chili i do bolognese,usmażone mięso przelewamy na puree,tarty ser mieszamy z resztą śmietany i smarujemy wierzch zapiekanki,można jeszcze posypać cienką warstwę sera i do piekarnika,180 stopni 20-30min,aż się zapiecze.
Zostawiamy na 10min w piekarniku a potem wyciągamy i ostrym nożem przekrajamy zapiekankę w połowie i zostawiamy na następne 5-10minut.
Wtedy lepiej się wyciąga gdy kroimy porcję.
Jest szybko i smacznie
Zostawiamy na 10min w piekarniku a potem wyciągamy i ostrym nożem przekrajamy zapiekankę w połowie i zostawiamy na następne 5-10minut.
Wtedy lepiej się wyciąga gdy kroimy porcję.
Jest szybko i smacznie