just_boogie
Mama Pędzącej Stopy
Just gratki dla Remika za 7 miechow moj dzisiaj 3 skonczyl
Asionku buziaki dla Twojego chłopczyka
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Just gratki dla Remika za 7 miechow moj dzisiaj 3 skonczyl
MARY, źle mnie zrozumiałaś. Ja też nikomu nie życzę, ale jeśli Mia jest alergiczką, to nawet gdybyś stanęła na rzęsach i mleko sprowadziła choćby z Honolulu, to i tak nic tego nie zmieni. Trzeba porobić badania i sprawdzić. Ja też nie mogłam tego na początku przyjąć do wiadomości. Kocham Maćka tak czy siak i nie twierdzę przez to, że Ty nie kochasz Mii. Rozumiem, że jak ona cierpi, to Ty też a postawa tamtejszych lekarzy powoduje tylko pogorszenie sytuacji. A może możecie na własną rękę porobić te badania? Nie wiem czy to jest bardzo kosztowne...? Jak byliśmy w NOR na wakacjach, to prawie zawału dostałam jak przeliczyłam, że chleb 0,5kg 12 zł kosztuje. A może nie kasa tylko system nie daje możliwości??
Poza tym, to o wymiotach miałyśmy rozmawiać i o tym, ze podejrzewasz, że Mia ma refluks. Skaza w tym temacie odgrywa o tyle ważne miejsce, o ile skład mieszanki złożonej z aminokwasów, czyli dla skazowców, powoduje, że mleczko to jest rzadkie. Sama rozumiesz, że podanie mieszanki na mleczku krowim przy nietolerancji może i zakończy temat wymiotów, ale pojawią się inne przykre dolegliwości, a w perspektywie kilkunastu lat nawet i dychawica oskrzelowa. Dlatego tak ważne jest jej wykluczenie.
Ze skazy wyrasta się. Chcę dobrze
Swoją drogą, to tematy brzuszkowe nie skończyły się nawet po Nutramigenie? Przy refluksie soki żołądkowe mogą małą drażnić i musi być pionizowana długo po każdym karmieniu, ale jak nadal są takie kupki i problem z bączkami, to już zdurniałam. Chyba, że Nutramigen wprowadziłaś niedawno, tzn, do miesiąca wstecz. Alergen utrzymuje sie w organizmie do ok 2, 3 tygodni, więc zanim będzie lepiej musi trochę potrwać.