reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Libby - chyba nikt nie marzy o alergii dla swojego dziecka. Absolutnie nikomu tego nie życzę - wystarczy, ze mój M. ma alergie na kilka rzeczy... :zawstydzona/y: Także mam nadzieję, ze Mia nie ma skazy... :zawstydzona/y: A co do Enfamilu, to kurczę, nie mogę znaleźć info o konkretnym i dokładnym jego składzie, ale byłam przekonana, ze on nie jest na melku krowim... :eek: Ale dziękuję, bo teraz wiem, ze muszę to dokładnie sprawdzić... :oo:

Just - dziękuję, kochana!!! Mam takie samo zdanie! Zobaczymy, co powie ten pediatra na wizycie 13.01.

Ewula - &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!

Mia śpi, a ja muszę dziś się zmusić i położyć, bo głowa mi znów peka, gardło boli, a i ucho coś dziwnie pobolewa!!! Cholerka, jeszcze tego mi trzeba...

Do później!

reklama
Hej Bogusia:)
Ona mnie zagada na śmierć....ale ciiii,od 3 minut czesze lalkę...wcześniej mnie wytargała...
Gdzie się podziewa Agapa,Młodamamusia,Kocur,Made?I reszta????

hej u nas spokojnie :)
maly bawi sie na macie , a ja siedze jakas zamulona , chyba trzeba kawke walnac :)

Libby Maciuś cudności;) no i racja-dzieci kropka w kropkę w tatusia, dla przykładu

dobra gary czekają;)

rzeczywiscie wykapany tatus malutki , ale coreczka to do ciebie troche podobna jest :)

Asionek - no to zacznę ją kłaść na brzuszku na drzemkę, bo dziś ładnie spała i całkiem długo w tej pozycji!!! :szok::tak:

moj tez najdluzej spi na brzuszku , bo lapki mu nie lalata , a to go wybudza :)
no i dla brzuszka tez dobrze , bo gazy lepiej odchodza ..

dziewczyny jak uslyszycie w wiadomosciach ze w kujawsko-pomorskim kobieta udusila w nocy meza poduszka to mowa o mnie:-p

hehe moze nie bedzie tak zle ? :)

hejka

asionek : super ze udalo sie zrobic zakuoy :) moj maly dzis spi 2 razy po 4 godizny ( tera zjuz sa 4 i zaraz bede go budzila na spanie) *tylko czemu w dzien, ja pytam CZEMU W DZIEN??? a w nocy bedzie 2-2,5h!!!! wrrrrrrr
!

moj jak byl w twojego wieku to spal w dzien bardzooo duzo :) w nocy tez pobudki co 2 co 3 h max :) teraz w dzien bardziej aktywny jest , ale noce przesypia ladnie i juz nie je co 2 h , chociaz zdarza sie , ze wstanie ...

Asionek - skopało się z rok temu?! jakoś tak - tylko siedziałam cicho w nadziei że coś się zmieni - zmieniło się na gorsze. Tzn ja kogoś poznałam i zaczęło się problematycznie robić :( Nie zdradziłam męża - chociaż miałam kilka okazji. M nie jest złym facetem - wręcz przeciwnie - jest do rany przyłóż choć czasami mam ochotę mu odwinąć za to jego poczucie humoru. To ja jestem problemem.
.

moze jezcze sie ulozy skoro szanse chcesz dac zwiazkowi
jakby nie bylo trzeba tez myslec o sobie i o tym pamietaj :)

czesc chce spac
Iwa plakala w nocu, pojawily jej sie jakies krostki na pitynce i drapie sie ciagle. wieczorem przy siusianiu wielki placz, mysle ze ja piecze.pewnie jakas infekcja sie wdala.dzwonilam juz do lrodzinnej do 13 mamy przyjechac. a mala teraz spi.

kurcze moze od lekow sie tak porobilo ?? biedna :(

Karola :laugh2::laugh2::laugh2: może nie zagada :-p u mnie Remi z samego rana arię śpiewa, a jak nie chcę otworzyć oczu, to drapie mnie po buzi :laugh2:

Boogie to buziaczki na 7 miesięcy dla Remiczka! A u mnie ze spaniem raz lepiej raz gorzej, dziś lipa, bo na dwór nie możemy wyjść - mała w domu nie umie spać, a już powinna od 2 godzin mieć drzemkę..I cały plan dnia się walnął - co ja mam zrobić?

Lilu no trudno, musisz to przetrwać jakoś w domu, a nie macie jakiejś suszarni, strychu, czy jakiegoś miejsca gdzie jest dopływ świeżego powietrza, ale wiatru nie czuć?

LILU, kwestia zaspokajania wszystkich potrzeb u maleńkiego dzidziulka owszem, ale moim zdaniem już 4miesięczne dziecko trzeba powolutku uczyć samodzielności. Proszę, aby mnie nikt źle nie zrozumiał. Nie jestem wyrodną matką i nie pozwalam mu wyć godzinami.Starałam się uczyć Maćka, że można samemu zasnąć, trochę dłużej zajęło mi nauczenie go, że mamusia nie będzie na każde zawołanie, ale jest w pobliżu i pomoże jak będzie trzeba. Młody jest pogodnym, "żywym" dzieckiem, a ja spokojna, wyspana,zadowolona i pełna energii, choć jak widać doliny też mnie nie omijają heh
Co do doradzania, to Ty znasz Martynkę najlepiej i postępuj tak, jak Tobie serducho i rozum nakazują, chętnie pomogę. Może w końcu moja paplanina przyniesie jakieś korzyści heheh
Znalazłam nocleg w Kościelisku, ok. 5km od Zakopca, ale przynajmniej za normalne pieniądze. Jeździmy tam praktycznie co miesiąc i nigdy nie spotkałam się z takimi cenami! 40-70zł/os za dobę jest ok., ale już 100 za pokój o podobnym standardzie, to przesada.

WIOLU, kurcze biedna Iwonka i szkoda, że przez te antybiotyki obie nie wyspałyście się

SOL, nie będę komentować- zrobisz tak jak będziesz chciała lub jak wyjdzie. Konsekwencje pozostaną na całe życie... nie tylko Twoje życie, ale przesyłam pozytywne myśli :)

CAROLINE, wyobraźnia dzieci nie zna granic. Słodkie pytanie.

ASIEK, cieszę się, że wyniki badań są dobre. Cytologia na pewno też będzie książkowa.

RURECZKO, dzięki za info od Ewuli. Miejmy nadzieję, że dzisiaj maleńka się urodzi. Przy wywoływaniu nic nie wiadomo. &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Ewulkę i małą Asieńkę!

BOOGIE, gratki małemu Żuczkowi!

MARAN, dzięki i Tobie też kochana, Tobie i Królewnom

MARY, źle mnie zrozumiałaś. Ja też nikomu nie życzę, ale jeśli Mia jest alergiczką, to nawet gdybyś stanęła na rzęsach i mleko sprowadziła choćby z Honolulu, to i tak nic tego nie zmieni. Trzeba porobić badania i sprawdzić. Ja też nie mogłam tego na początku przyjąć do wiadomości. Kocham Maćka tak czy siak i nie twierdzę przez to, że Ty nie kochasz Mii. Rozumiem, że jak ona cierpi, to Ty też a postawa tamtejszych lekarzy powoduje tylko pogorszenie sytuacji. A może możecie na własną rękę porobić te badania? Nie wiem czy to jest bardzo kosztowne...? Jak byliśmy w NOR na wakacjach, to prawie zawału dostałam jak przeliczyłam, że chleb 0,5kg 12 zł kosztuje. A może nie kasa tylko system nie daje możliwości??
Poza tym, to o wymiotach miałyśmy rozmawiać i o tym, ze podejrzewasz, że Mia ma refluks. Skaza w tym temacie odgrywa o tyle ważne miejsce, o ile skład mieszanki złożonej z aminokwasów, czyli dla skazowców, powoduje, że mleczko to jest rzadkie. Sama rozumiesz, że podanie mieszanki na mleczku krowim przy nietolerancji może i zakończy temat wymiotów, ale pojawią się inne przykre dolegliwości, a w perspektywie kilkunastu lat nawet i dychawica oskrzelowa. Dlatego tak ważne jest jej wykluczenie.
Ze skazy wyrasta się. Chcę dobrze
Swoją drogą, to tematy brzuszkowe nie skończyły się nawet po Nutramigenie? Przy refluksie soki żołądkowe mogą małą drażnić i musi być pionizowana długo po każdym karmieniu, ale jak nadal są takie kupki i problem z bączkami, to już zdurniałam. Chyba, że Nutramigen wprowadziłaś niedawno, tzn, do miesiąca wstecz. Alergen utrzymuje sie w organizmie do ok 2, 3 tygodni, więc zanim będzie lepiej musi trochę potrwać.

My po spacerku. U nas pochmurno, ale nie pada i ciepło jest. Wiatr trochę nam podokuczał. Maciuś bawi się na macie. Dorwał pilot od klimy i chłodzi na różne strony hehe bardzo go to bawi

Just gratki dla Remika za 7 miechow :) moj dzisiaj 3 skonczyl :)

Boogie to buziaczki na 7 miesięcy dla Remiczka! A u mnie ze spaniem raz lepiej raz gorzej, dziś lipa, bo na dwór nie możemy wyjść - mała w domu nie umie spać, a już powinna od 2 godzin mieć drzemkę..I cały plan dnia się walnął - co ja mam zrobić?

u nas tez jakos lipa z drzemkami , powinny byc dwie dluzsze , a maly co sie nie kladzie to kupala wali i koniec spania ... na dwor tez nie pojde , bo wieje jak cholera :/
do tego ja zamulona na maksa pierdziele robie pizama dzien hehe

hej hej
Boggie wszystkie naj naj dla żuczka;)

Libby ty na spacerek-to chyba masz lepszą pogodę niż u mnie-ja się nigdzie nie ruszam z maluchami-może jutro będzie lepiej

Lil-tobie współczuje niemożliwości spacerkowania-bo wiem że Maleńka ci spała ładnie na spacerkach

Mary- moja mała też ma szorstką skórę-zaczęliśmy na maksa stosowac emolienty i przechodzi-z tym że jej brat ma AZS i ona też może miec-może u was też by pomogły-jeśli chodzi o ulewanie-Maja nadal ulewa i czasami ostro chlusta, szczególnie po mleczku-po innych pokaramach czyt. owocki, zupka czy kisielek nic się nie dzieje. Daniel ulewał do 8 mies. więc czekam-wg pediatry to nadal normalne

reklama
Asionek hehe - ja do teraz mam spodnie od piżamy na sobie - też więc piżama dzień - ale że jutro święto w Polsce to później będę musiała wyjść jakoś na zakupy....

Just, Libby, Paulinka - dziękuję za wsparcie - Martynka jakoś przy cycusiu zasnęła na godzinkę HURRA - teraz śmieje się do okna. Normalnie o tej porze śpi 3-4 godzinki - więc zobaczymy co dalej dzień przyniesie...

Just ja mogłabym ją w wózku przy otwartym oknie postawić, ale skubana wyczuwa czy jedzie do przodu czy tylko w miejscu się ją buja - nie da rady jej oszukać :-)

Libby ja w pełni rozumiem i akceptuję Twoje metody - i też uważam, że można to tak wypośrodkować aby dziecko czuło się ważne, a jednak samodzielne. Zobaczymy jak dalej z Martynką będzie - na pewno będziemy rozmawiać :-) Łatwiej pewno jest jak dziecko jest z natury spokojne. Są jednak dzieci, które szczególnie mocno potrzebują przytulania i noszenia - bo inaczej jest tylko wycie i koniec....
Co jeszcze mi się podoba, że napisałaś - że w takiej sytuacji TY jesteś wypoczęta, radosna i pełna energii - to jest dla mnie najważniejsze w macierzyństwie - żeby wypośrodkować między potrzebami dziecka a swoimi - bo to przynosi największą harmonię...Czasem jednak trudno to wypośrodkować hehe - ale od czego mamy forum - od tego, żeby sobie o tym rozmawiać :-)

Przestało padać i miałam pokusę, żeby jednak wyjść z małą, ale jednak za mocno wieje...Piżama day ciąg dalszy...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry