reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
My z córunią jesteśmy po wspólnym prysznicu,wypachnione i w pidżamkach,zmykamy do łóżek:)

reklama
tia Libby metki rządzą-Maja też obgryza wszystkie- a szeleszczący papier to szał totalny

aha więc ty tak bardzo chciałaś sn...mam nadzieję że kiedy już będziesz miała rodzic drugie maleństwo wszystko pójdzie oki przy cc i nie będziesz już miała żadnych przebojów

O jak słodko... poczekaj Paulina jeszcze mu takiego Misia z 5 serduszkami kupimy, że ho ho :-D

Lecę dziewczynki, ta dzisiejsza 2 godzinna drzemka w dzień jeszcze gorzej mnie rozłożyła i ziewam od godziny. Buziaki!

CAROLINE, dobranoc dziewczyny

RURECZKO, hahaha z pięcioma serduszkami! :-D:-D;-) Kolorowych

PAULINKO, w pierwszym momencie wściekałam się, że to przez lekarzy, że oni mnie tak urządzili.
Z tym szeleszczeniem to u nas tak samo. Zresztą co się dziwić- nasze dzieciaki dzieli tylko 6 dni

no Libby-ale najlepsze są zabawki starszego brata-jego autka, plastikowe młotki;), pluszowe myszy i szczury z ikei;)))))))))
czekaj, czekaj, pamięc mnie trochę zawodzi Maciuś jest z 22.07 tak?

Tak, z 22go.
Zapomniałam o dentyście dzisiaj! Ło matulu!! Do niego są takie kolejki, że za półtora miesiąca się dostanę.

Pochwalę się, że trochę z potrzeby zarobku, trochę z nudów zajęłam się szydełkowaniem. Pamiętam jak szukałam czegoś dla Maciusia na chrzest i jak trudno było mi znaleźć coś ładnego, skromnego, delikatnego i zrobiłam strój na chrzest na wzór tego, który miał mój synek- spodnie ogrodniczki, sweterek, buciki i czapusia. Sprzedał się pierwszej pokazanej przez moją mamę osobie za 150 zł! :szok::-) Teraz kończę drugi, taki sam, a po nim chciałabym coś dla dziewczynki zrobić. Szukam inspiracji albo wzoru, żeby bezczelnie skopiować :-D

Ostatnia edycja:
wow Libby-gratulacje z biznesem szydełkowym-ja mam dwie lewe ręce do robótek ręcznych-coś zszyc ręcznie czy guzik przyszyc to oki, ale reszta....;)

my mykamy spac, bo ciągle marudzimy z mężem że niewyspani a przesiadujemy do 23 lub 24, tylko chyba mój mąż coś jeszcze chce ode mnie, ciekawe co?;)

a tak na podsumowanie dnia-dla wszystkich kobietek będących w trudnej sytuacji w związku-powtórze za Kocurkiem-byle do wiosny!!!!!!!!!!!!! wtedy jest jakoś łatwiej ze wszystkim
kolorowych,papa

O, mamo, ale nam się akcja trafiła akurat jak tatusia nie było... :szok::szok::szok::shocked2::shocked2::shocked2: Mia z wielkim trudem wypiła butlę wieczornego mleczka - bolał ją brzuszek okropnie i miała problemy z bączkami... :sad: I tuż przed końcem butli zwymiotowała wszyściutko na mnie, siebie, łóżko, swoją podusię i kołderkę, moją poduchę, prześcieradło i materac! :szok::szok::szok::szok::szok::eek::eek::eek::eek::sorry::sorry::sorry::sorry: No i zaczęla się akcja zmieniania wszystkiego, przebierania Mii, wycierania, sprzątania... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::sorry::sorry::sorry: W międzyczasie przybiegł M., wziął małą, pobawił się z nią, utulił, bo była przestraszona... :zawstydzona/y::zawstydzona/y: Bidulka moja, noskiem jej nawet poszło!!! :sad: Cholera, czemu ona i po Nutramigenie wymiotuje?!?! Taka akcja już drugi raz nam się trafiła, ze wieczorne mleczko zwróciła, a ogólnie odkąd jesteśmy na Nutramigenie, to ze 4-5 razy wymioty były!!! O co chodzi?!?! :eek::eek:

Teraz M. daje jej troszkę mleczka, bo skoro zwróciła, to musiała być głodna - ciut mniej niż zwykle, by jej nie obciążyć. Mam nadzieję, że zaśnie, robaczek mój...

Libby, Lil - dzięki! Tak myślałam, że trzeba z tym poczekać... Więc czekamy i zobaczymy, a póki co mam i tak wiele powodów do radości - m.in. Mia dziś tak ładnie ze mną "pogadała", zaczęła się bawić zabawkami przy bujaczku... :happy2::happy2::happy2::happy2: Serce roście! :-)

Libby, Paulina - ojej, ja też chcę rodzić SN następne dziecko! Nie żałuję, ze zdecydowałam przy Mii o CC, ale gdyby była ułożona główkowo, to bez zastanowienia poród w wodzie!

Sol - trzymam kciuki za Was! Wiem, ze lepiej się rozstać jak się nie układa, ale dopóki jeszcze da się ratować małżeństwo, to ja bym działała!...

slodkich snow wszystkim, ja dzis kolejna noc bede spac przytulona do mojego marudnego dzieciecia( mam nadzieje ze w nocy chociach troche da pospac). a maz jak jest meda to niech spi na Iwonkowym lozku

reklama
Karaluchy pod poduchy PAULINA:-p i przyjemności :cool2::-D

MARY, serce rośnie jak mama widzi postępy u swojego dziecka :tak:
Z tym mleczkiem, to może Mia ma refluks albo po prostu trzeba jej przez "mniejszy" smoczek podawać? Szwagierki synek, też skazowiec, miał refluks i pediatra poleciła zagęszczać Nutramigen Nutritonem i przeszło jak ręką odjął. Wiem też, że po tym mleczku nie powinno być nawet ulewań. Mia jest alergiczką czy tylko na razie podejrzewacie? Zrób jej morfologię, posiew i ph kału. Będziesz miała jasność.
Mój Maciuś ma skazę zdiagnozowaną, jestem na diecie i póki co, odpukać, nie ma ulewań czy brzydkich kupek tudzież innych, związanych z nietolerancją objawów.

WIOLU, Tobie spokojnie przespanej jednym ciągiem nocy życzę.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry