reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Karola-przykro mi bardzo

Rurka-ja mam naklejki dla dzieci na ścianach-jak na razie ich nie odrywałam więc nie wiem;) zobaczę latem podczas remontu
a literki z imieniem dziecka polecam z drewnianej sklejki-tam tylko punktowo jest taśma więc łatwiej potem bezkolizyjnie je oderwac-jak chcesz to jutro zrobię fotkę bo teraz Maja śpi

reklama
Karola Pregnyl to dobra rzecz, przynajmniej masz pewność, że pęcherzyk pęknie. Ja kiedyś miałam stymulację bez zastrzyku i dupa z tego wyszła, a po pregnylu się udało. Wiem, że człowieka niepowodzenia załamują, ale najważniejsze, że próbujecie!
A mąż się badał?

Paulina dzieki, może znajdę coś takiego na allegro, wybór jest naprawę duży, a nawet jak się odklei z farbą to będzie mobilizacja dla męża do remontu:-D

Ostatnia edycja:
Asionku odpuść sobie język niemowląt - tzn. poczytaj, ale nie staraj się wszystkiego wdrożyć w życie, bo się nie da...ja przy Maciusiu próbowałam według tej książki i tylko się stresowałam, bo nic nie wychodziło....Maciuś też zasypiał przy cycu i nie było mocnych, żeby potem miała jakąś aktywność! Masz grzeczne i spokojne dziecko - ciesz się z tego i nie zamęczaj się poradnikami. Maciuś w końcu nauczył się zasypiać bez cyca - to jest naturalna kolej rzeczy, bo na starsze dzieci cyc już nie działa tak jak na młodsze...Musisz obserwować swoje dziecko a nie wyznaczać mu pory itd. Ja tak z grubsza skorzystałam z tej książki, ale wszystkiego dokładnie się nie da....

dzieki :) wsumie to u nas jakos nie ma wiekszych problemow wiec to juz chyba moja fanaberia zeby idealnie bylo :/ dzieki za sprowadzenie mnie na ziemie !! odpuszczam sobie :) poczytac poczytam , bo kilka rzeczy dowiedzielam sie pomocnych , ale nie bede sie sztywno trzymac regul :)
maly sam wlasnie w lozeczku zasnal :) takze zle nie jest i trzeba sie cieszyc dopoki zeby nie przyjda :-D

jestem tego samego zdania bo przy Ali tez chciałam stosowac metody Tracy Hogg, ale nie wychodziło... to głównie wina bolesnego zabkowania u nas i cały 'łatwy plan' sie rozwalał a mnie to frustrowało, wiec wyluzowałam... ALA zaczeła spac w swoim łózku jak miała 1,5 roku a ok. 2 lat zasypiała sama i przesypia całe noce, ale do 2 lat wyszły jej wszystkie mleczne zeby, wiec i bolesci sie skończyły a ona była na tyle rozumna, że ja kładlam i mówiłam, ze ja bede w drugim pokoju i nic jej sie złego nie stanie a teraz czas na odpoczynek, wiec ona przytulała misia dawała buziaka i szła spac... Z Maja pewnie będzie podobnie bo teraz też ze mną śpi, ale u nie to zabkowanie jeszcze gorsze niż u Ali... strasznie to ciężko przechodzi... i ja też... Ja w ogóle jestem po pedagogice, wiec znam etapy rozwojowe dzieci i wiem czego w jakim wieku sie spodziewać, ale wiedza swoje a wychowanie w praktyce swoje... Najważniejszy zdrowy rozsadek, wiadomo dobrze przeczytać takie poradniki bo niektóre rzeczy przyjmą sie i u nas, ale jak coś nie wychodzi to nie warto robić nic na siłe bo to tylko stresuje dziecko i matke... Jak nie wychodzi, trudno - nie pozostaje nic innego jak kochać jeszcze bardziej ;)

dzieki za madre slowa :)
dobrze , ze mam was tutaj na forum zawsze cos podpowiecie !

Hej Kochane :)
Ja dzisiaj zalatana od samego rana :sorry2: po ósmej już jechałam wyciągnąć kartę do lekarza, a lekarz mnie przyjął o 10:15 :/ i to jeszcze ubłagałam kobitkę żeby mnie przepuściła, bo świadomość, ze ten mój maluszek już tyle czasu nie je okrutnie stresowała. Ech...zrobił mi usg dopplerowskie i kurczę, nie jest dobrze...prześwit w żyle udowej 20% i w dalszym ciągu zastrzyki :( A już miałam nadzieję na poprawę...
No trudno.
Teraz doczytam co u Was.

kurcze oby w koncu bylo lepiej !! :) a jak malutki ?? :)

Lil-ogólnie to po tym aspa... coś tam mi się poprawiło ze spaniem;) ale to już druga nocka w tyg. że męcze się do 2 i nie wiem za jakie grzechy

Made-&&&&&&&& aby to cholerstwo niedługo ci przeszło i bys nie musiała się męczyc z tymi zastrzykami

moze z przemeczenia ?? oby przeszlo :)

Dziewczyny czy któraś z Was ma coś takiego? Strasznie mi się podoba, a Łukasz mnie straszy, że po zdjęciu zostaną ślady na ścianie i znowu pokój do malowania :/

PIĘKNE LITERKI z IMIENIEM DZIECKA - NAKLEJKI HIT!! (2015607260) - Aukcje internetowe Allegro

ja nie mam , ale ogladalam wczesniej i przepiekne sa ! takze nie odpuszczaj hehe
aha i jak Karola napisala sa na wstazeczki tez :)
kiedys na jakims forum czytalam , ze ladnie odchodzi ze sciany , ale to juz pewnie od farby zalezy..

Lilu dzięki za słowo otuchy, właśnie mama siedzi w łazience z Małym i robi inhalację, zagotowałam cały czajnik wody i do miski, siedzą sobie tam, Mały przysnął i chwilowo cisza... ech, nawet mamine rączki nie pomagały dzisiaj :baffled: no cóż przetrwamy to!

biedny :( odciagaj ile sie da wiem , ze serce sie kraja , ale dla dobra malucha trzeba
moj maz to patrzec na to nie mogl juz nie mowiac zeby odciagac samemu , zawsze dla mamy najgorsze rzeczy pozostaja... zdrowka duzo !!

Wylądowałam u lekarza.Silny ból brzucha i krzyża,rozrywało mnie...już w nocy jak się obudziłam z bólem to wiedziałam,że coś nie tak jest:(Ok 17-stej myślałam,że rodzę...miałam skurcze w krzyżu jak porodowe,łzy mi z bólu leciały:(
Mam torbiel krwotoczną...miałam iść do szpitala ale wyżebrałam zastrzyki przeciwbólowe i puścili mnie do domu.
Leżę w łóżku,telepie mnie,jutro się odezwę...z cyklu nici:(((( Rurka,ja miałam i rzeczywiście 2 się ładnie odkleiły a 2 z farbą zlazły:( Ale są też takie na wstążeczki...malutki gwoździk i gotowe.

ehh ty to sie masz :(
w koncu musi byc dobrze i sie uda &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& !!

nadrobilam ale odpowiedzi nie ogane, mialam dzien jak jack bauer...
Poldek wywinal dzis numer i ugryzl mlalenska bombke, zaczal pluc szklem krztusic sie...panika
przyjechali strazacy i zabrali nas na pogotowie, 2 razy rtg, 3 godizny bite w szpitalu ale na szczescie nic nie polknal... masakra co ten dziecko ma z apomysly..
dobrze ze mialam z kim filutka zostawic, niania anulowala klientke i przyjechala w 15minut!

asionek : fajnie ze pospalas :) a co do kolek to mielismy przez 2 dni a teraz juz nic, ale to moze byc dlatego ze ja zaczelam dokarmiac jak T. mial 14 dni i od MM jest ich mniej lub nie ma wcale

ewula : &&&&&&&&&&&&&& zebys dotrwala do 1.01 :)

just : zdrowka dla zuczka!!!! odciagaj gilki frida lub tez rob plukanie nosa, to bardzo dobrze dziala!!!!

uciekam spac, jesczze 21 nie ma ale po dzisiejszych wrazeniach ledwo na oczy widze!

kurcze Jos-ale afera!!! dobrze że wszystko się dobrze skończyło-ale te dzieci mają pomysły i nic chyba na przyszły rok musisz zainwestowac w plastikowe bombki bo T. będzie też pewnie dobierac się do choinki
kolorowych dla ciebie i innych-mykam spaciu bo kręgosłup mi wysiada,papa

reklama
no pierwsza to ja jeszcze nie bylam :szok:
staiam kawke w takim razie na zachete ;-)

nocka udana , oczywiscie jak zwykle stekanie nad ranem bylo i ja juz przestalam wierzyc , ze w koncu i to sie skonczy :-D

a jak u was ??

ostatnio myslalam co u Pysi ?? dawnooo jej nie bylo .... ciekawe jak jej maly :) i jak ona ??
Pysia jak czytasz daj znac co u was ?? :))))

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry