reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Sol nie znikaj!

Mary
buziaki - będzie coraz lepiej! A jak Twoje ręce???

Paulinka a jaki w końcu osuszacz kupiliście?? U nas na pewno nie jest za sucho -myślę, że mała od Maciusia złapała...Martwię się co dalej z wirusami będzie, bo czas szczepień u nas...

reklama
hej
znów wypadłam z obiegu;)
Sol kobieto co żeś nawyprawiała?;)

Lil-mamy taki osuszacz i też nieźle ściąga a jego delikatny szum usypia Maję w ciągu dnia;) no i okna nie są tak mokre rankiem http://allegro.pl/wydajny-osuszacz-powietrza-ved-pochlaniacz-wilgoci-i1948536736.html

M
ary a najmniejszy smoczek z aventu? u nas się sprawdził-spróbuj może butelek z nuk lub tommee tippee? słyszałam że też są dobre-u nas w obu przypadkach sprawdził się od razu avent
no i te krzyki twojej niuni wyglądają mi na kolki-dawaj jej ten espunisam, cho efekt może by później-kolki nie znikną ale choc trochę złagodnieją
co do mleczka, karmisz już całkowicie mm?ja karmiłam niunię mm i lekarka podpowiedziała mi właśnie by dawac jej mleko mm ha-zawiera niby mniej laktozy i jest lepiej strawne dla dzieci-po kilku tyg. stosowania nie zauważyłam zmiany w kolkach-czyli nie poskutkowało-teraz jesteśmy na zwykłym mm

a wczoraj wieczorem to były jednak ząbki, bo dopiero po nurofenie mała usnęła i obudziła się wyspana-nie wspomnę o rodzicach;)) ale na ulotce jest też podane że przeciwbólowo w ząbkowaniu-ale oczywiście wszystko w umiarze

pozdrawiam resztę i idę poczytac dalej

M
ary a najmniejszy smoczek z aventu? u nas się sprawdził-spróbuj może butelek z nuk lub tommee tippee? słyszałam że też są dobre-u nas w obu przypadkach sprawdził się od razu avent
no i te krzyki twojej niuni wyglądają mi na kolki-dawaj jej ten espunisam, cho efekt może by później-kolki nie znikną ale choc trochę złagodnieją
co do mleczka, karmisz już całkowicie mm?ja karmiłam niunię mm i lekarka podpowiedziała mi właśnie by dawac jej mleko mm ha-zawiera niby mniej laktozy i jest lepiej strawne dla dzieci-po kilku tyg. stosowania nie zauważyłam zmiany w kolkach-czyli nie poskutkowało-teraz jesteśmy na zwykłym mm

a wczoraj wieczorem to były jednak ząbki, bo dopiero po nurofenie mała usnęła i obudziła się wyspana-nie wspomnę o rodzicach;)) ale na ulotce jest też podane że przeciwbólowo w ząbkowaniu-ale oczywiście wszystko w umiarze

pozdrawiam resztę i idę poczytac dalej

Paulina - dziękuję!!! Tak, już tylko MM. Dostałam tabl. na spalenie pokarmu i biorę 3-ci dzień. Wczoraj i przedwczoraj myślałam, ze umrę, tak mnie piersi bolały, ale dziś nic a nic! Ani twarde nie są, ani nie ma grudek, mleko też nie cieknie jak szalone... ;-) Spróbuję to mleko H.A. Może podziała. Daję Espumisan 2 razy na dobę po 10 kropel, plus koper włoski, plus dostałam radę, by mleko przyrządzać małej na marchwiance - podobno działa cuda na kolki. Zobaczymy... Wczoraj przepłakała nam 4 h w nocy - szok!... :eek: Dobrze, że Wam ten Nurofen pomógł, u nas nie ma, chyba tylko Panadol dla maluszków...

U mnie wciąż coś pod górkę... Teraz się chyba na mnie rodzina obraziła za to, ze potrzebowałam czasu i nie miałam ochoty na odwiedziny z ich strony! :eek::eek::baffled::baffled::baffled: Cholera, nie mam siły wszystkim dogadzać!!! Muszę ich olać, przestać w ogóle myśleć o tym, bo ja i tak za dużo staram się innych zadowolić!!! :baffled: A to, ze oni takie wyrzuty sumienia we mnie wzbudzają... Po prostu niemiłe! :no::eek::baffled:

Jak zwykle nie miałam jak Was poczytać, ale naprawdę serdecznie pozdrawiam wszystkie!

Mary-spokojnie, humory twojej rodzinki są teraz najmniej ważne-najważniejsza jesteś teraz ty i malutka-ty musisz dojśc do siebie i zgubic pokarm-co nie jest łatwe a malutka musi się trochę wyregulowac
propo kropelek-ja dawałam sab simplex i tam była większa dawke esputikionu (czy jakoś tak) i dawałam 3 razy dziennie po 10 kropel-choc dawkowanie było 2razy po 15-ja dawałam mniej ale częściej i małej było tak lepiej
moja mała też strasznie się krztusiła przy jedzonku-ale jak w nocy na śpika ją karmiliśmy to już nie-po prostu jak maluszek bardzo głodny to bardzo łapczywy
a u was lek przeciwbólowy by dużo nie pomógł-taki urok kolek-a dla maluszków jak Mia są czopki paracetamolu-ale weź daj takiemu maluszkowi czopka:eek:-no chyba że ma gorączkę

próbuj kłaśc ją może na brzuszku-ale nie świeżo po jedzonku-tak godzinę po...i ciepłe okłady z pieluszki-włącz żelazko-przeprasuj tetrę lub coś innego i nie za parzące na brzuszek

a ty uważaj jak bierzesz te tabletki na pokarm-ja się kiepsko po tym czułam-miałam duże zawroty głowy

dobra zmykam-mała się obudziła

Ostatnia edycja:
Mary-spokojnie, humory twojej rodzinki są teraz najmniej ważne-najważniejsza jesteś teraz ty i malutka-ty musisz dojśc do siebie i zgubic pokarm-co nie jest łatwe a malutka musi się trochę wyregulowac
propo kropelek-ja dawałam sab simplex i tam była większa dawke esputikionu (czy jakoś tak) i dawałam 3 razy dziennie po 10 kropel-choc dawkowanie było 2razy po 15-ja dawałam mniej ale częściej i małej było tak lepiej
moja mała też strasznie się krztusiła przy jedzonku-ale jak w nocy na śpika ją karmiliśmy to już nie-po prostu jak maluszek bardzo głodny to bardzo łapczywy
a u was lek przeciwbólowy by dużo nie pomógł-taki urok kolek-a dla maluszków jak Mia są czopki paracetamolu-ale weź daj takiemu maluszkowi czopka:eek:-no chyba że ma gorączkę

próbuj kłaśc ją może na brzuszku-ale nie świeżo po jedzonku-tak godzinę po...i ciepłe okłady z pieluszki-włącz żelazko-przeprasuj tetrę lub coś innego i nie za parzące na brzuszek

a ty uważaj jak bierzesz te tabletki na pokarm-ja się kiepsko po tym czułam-miałam duże zawroty głowy

dobra zmykam-mała się obudziła

Paulina - ja biorę coś, co jest trochę nowocześniejsze i skutków ubocznych w zasadzie nie mam, przynajmniej póki co. ;-) A co do rodziny, to ja się zgadzam, ale czuję presję z ich strony, a do tego nie mam najbliższej rodziny na miejscu, stąd czuję się sama... :baffled::-( No, ale muszę to olać i już... Choć to jednak przykre! Dziękuję za wszystkie rady!!! :*:*:*

Mary ja serdecznie polecam butelkę antykolkową Chicco,ma świetny smoczek,Ninka piła z niej od urodzenia.

Co do tabletek to ja dostałam jedną na powstrzymanie pokarmu,w jednej dawce,parę godzin po porodzie bo wiedziałam,że nie chcę karmić.I nosiłam stanik sportowy,taki uciskowy.

Mary ja serdecznie polecam butelkę antykolkową Chicco,ma świetny smoczek,Ninka piła z niej od urodzenia.

Co do tabletek to ja dostałam jedną na powstrzymanie pokarmu,w jednej dawce,parę godzin po porodzie bo wiedziałam,że nie chcę karmić.I nosiłam stanik sportowy,taki uciskowy.

Carolineee - dzięki! No, ja chciałam karmić i podjęłam próby, dlatego może nic mi nie dali w szpitalu... Ale ta kuracja przynosi szybki efekt, bo 3-ci dzień biorę tabl., a już mi mleko nie cieknie. Plus okłady z kapusty. A co do butelki, to spróbuję znaleźć i może podziała... W każdym razie dziękuję!

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry