reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
wiolka u nas... ufff ząbki dają sie we znaki, zwlaszcza nocami... bo w dzień Maja sie zajmie czymś i tak leci godzina za godziną, ale strasznie jest psotna... ja latam za nia tylko i odnosze na środek salonu bo ona to tylko do TV na stolik sie wspina, na drzwi od pralki, na piekarnik, na wszystko na co sie da... do tego kaloryfery gorace są i musze uważać by nie dotykała... jak mały kot - kosz na śmieci wywraca, Ali chce zabierać co ta weźmie w reke a ona nie chce jej oddawać i piszczą obie... a ja mam ochote pokneblowac dzieci i uciekać gdzie pieprz rośnie... jestem strasznie przemęczona psychicznie, ale pocieszam sie, że wreszcie w tego wyrosną... a TY bidulko sie meczysz z tymi wymiotami czytałam... myslałam, że jak 1 trymestr minie to Ci przejdzie, ale poczytuje, że dalej są dni, że Cie meczy... no jak widać każda ciąza inna... ja nie miałam z żadną z moich babeczek żadnych takich typowo ciązowych dolegliwości, ale za to miałam zgage niemiłosierną i to caly czas no i siku co chwile mi sie chciało...

reklama
maran a jakis urlop w Polsce sie nie szykuje ? mogla bys wtedy choc na kilka godzin dzieci podrzucic.wcale ci sie nie dziwie ze jestes zmeczona, masz dwa diabelki pod opieka ja mam jednego i tez czasem wymiekam(np wczoraj). zabki niedlugo przejda ale skoro Maja teraz juz tak broi to raczej juz tak zostanie. moja szwagierka ma corcie w wieku Iwy i moja mala nigdy nie grzebala przy pralkach,zmywarkach telewizorach, nie wywalala z szaf a tamta robila tak od zawsze i nadal jak ja zpuszcza z oka na dluzsza chwile to cos im nabroi, ostatnio klawisze z laptopa wydlubala:szok:.
a co do dolegliwosci jak widac kazda ciaza inna , w pierwsezj bylam wulkanem energi a teraz ciagle cos mnie meczy i sily na nic nie mam. a co do siusianai to z Iwa pod koniec ciazy chodzilam po 7 razy do kibelka w nocy na siusiu a teraz juz chodze po 3 razy wiec raczej w tej kwestii nic sie ie zmienilo:-)

Spałam do 13.15...
na szybko się zerwałam,położyłam farbę na głowę,zaraz zmyję i na 15.30 Oliwkę trzeba zawieźć na dyskotekę szkolną,odebrać Ninkę i na kawkę pojedziemy....

Wiola,miałam zapytać,jak śpiworek?stosujecie?

carola proby stosowania byly ale skonczyly sie wielkim placzem ze nozki ja bola:-D. narazie odpuscilam bo jest dosc cieplo sprobuje kolejny raz jak sie mroznij zrobi , bo wiadomo ze wtedy w domu tez bedzie chlodniej.

wiolka no ja własnie wiem bo moja ALA taka psotna nie była... jak krzyknęłam, nie wolno to odchodziła a Maja patrzy sie na mnie i dalej lapka grzebie... i jeszcze na mnie pokrzykuje... śmieszne to jest, ale i męczące dla mnie... no a urlop... nic sie nie zanosi bo dopiero co bylismy ale nic nie odpoczęłam bo to wiadomo jak taki urlop w Polsce wygląda, chrzciny były Mai i po lekarzach pochodziłam, pół urolpu u dentysty i gorzej sie zmeczylam niż wypoczełam na a Maja mamusi cycuś więc nawet z babciami nie zostawała i jak szłam do dentysty to tylko wówczas Adam ja pilnował a i tak im nie spała... najlapiej jakbym tak sobie tu mame przywiozła, ale ona ma tam swoje zycie i wiadomo może przyjechać na tydzien i chce wracać do siebie.. no i ja ja rozumiem bo w PL tez nie mogłam sobie miejsca znaleźć...

wrocilam wiec lekarz powiedzial ze to jest jeszcze wczesna ciaza zbadal mnie kazal przyjsc za 2tyg i mam przyniesc grupe krwi i wypis ze szpitala co do poprzedniej ciazy ktora poronilam.

mam odpoczywac nie szalec i lezec gdy tylko moge

Buziaki dla wszystkich kobitek :-) i ciężarówek pełnych towaru :p

Paulina
- Sworowskiego od stycznia będę ja robić i będzie pełen asortyment, ale to od stycznia bo muszę kasę odłożyć a póki co nie mam z czego :confused2:

Wiola - to masz full wyprawkę :laugh2:

Carola - ja wyślę jak moja mama przyjdzie bo będę mogła na pocztę szybko wyskoczyć. :tak:

Tyle nadrobiłam, przepraszam ale nie mam czasu na chwilę tylko wpadłam. Wczoraj pani alergolog stwierdziła że jest jej mnie żal jak zobaczyła stan mojego gardła po 4 antybiotykach, dostałam skierowanie do laryngologa, leki za 164 zł które zaraz lecę odebrać i pełno życzeń zdrowia bo podobno źle wygląda moje sytuacja. Koleżanka wieczorem dała mi pełno ciuchów dla Karoli - takie dwie ogromne torby jak są te największe z Tesco po brzegi wypełnione i dopiero skończyłam układać i upychać to wszystko na półkach, przy okazji zrobiłam Karoli trochę porządków. Dobrze że mi mama dała na leki bo bym w życiu nie wyrobiła - chyba że bym na autostradę poszła :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Babcia dała mi wczoraj gołąbków - kochana babunia. Więc zaraz idę odgrzać je dzieciom i sobie. Emi mi dzisiaj na śniadanie na kaszkę focha strzeliła i zjadła całą kanapkę - tylko że bez skórki. Kolczyki już mam w domu a dzisiaj je mąż zabrał do pracy dla dziewczyn. Ale nie mam czasu nawet fotek zrobić - mogę wam za to bombki pokazać - każda inna -ale na żywo wyglądają o niebo lepiej :tak:
Zobacz załącznik 411011Zobacz załącznik 411012

reklama
Asiek wiec odpoczywaj sobie ile możesz... :)
sol sliczne te bąbki :) a Maja jak widzi, że my jemy coś innego to swoim tez pluje i domaga sie by dac jej to co my jemy i ostatnio zjadła ze mna kanapke z gotowanym żółtkiem bo Ali dawałam jajka gotowane ;)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry