reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
witam poniedzialkowo...
agapa sliczna kruszynka...
u nas nic ciekawego... wekend spedzilismy tylko w swoim gronie... bez rodziny i znajomych...juz nie pamietalam kiedy ostatnio ogladalismy wspolnie film n dvd.
just , mloda chciala bym cos napisac wam ale... na kolki uzywalam espumisanu i debridadu a na katar balam sie tych rureczek wkladac do noska:-)zreszta mala rzadko miala katar... ale moja szwagierka miala to co ty just i z tego co wiem to chwalila sobie

reklama
jestem :)
joga zaliczona , zakupy male tez :) kupilam jedna koszule bardzo fajna :) spodnie dresowe takie leciutkie i do tego dwie lekkkie rozpinane z przodu do polowy bluzki :) jeszcze ze dwie koszulki i mam wsio do szpitala :)
mysle nam szlafrokiem , ale sama nie wiem czy w tym upale tam bede z niego korzystac ?? najwyzej swoj wezme stary i tyle :)

Goracoooooo! Marze o wiatraczku, a za klime oddam nawet moje kochane klapeczki. Do tego jeszcze biegunka mnie meczy, a piguly juz sie namawiaja, zeby mi kroplowke podlaczyc. Normalnie zyc nie umierac. :-/

Do listy dopisze spuchniete dziasla.

na pocieszenie powiem ci , ze juz blizej jak dalej :) oby cie juz nic nie meczylo !!

Dzień dobry :-D :cool::cool2:

oko dalej spuchnięte i boli :-:)-:)-(

Dziewczyny doradźcie w czym isc na chrzciny ? . Niedziela coraz bliżej ;-)

najlepiej to jakas sukienka chyba :)

Dzień dobry :happy2:

melduję, że piątek, sobota i niedziela przeminęły z wiatrem w trybie, do domu na jedzenie i jazda odwiedzać ciotki, albo coś zobaczyć, mama miała tylko dwa dni, więc harmonogram napięty do granic możliwości :szok: a na dodatek Remi ma lekkie koleczki :wściekła/y: męczą mi Robaczka, ale co dziwne, tylko w dzień, no i ja odstawiłam kompletnie mleko i przetwory mleczne, bo buzia cała wysypana u niego :szok: moja śliczna buźka, nawet we włoskach ma jakieś krostki :baffled:

no to tyle u nas, a co u moich dziewczynek się dzieje??? :rofl2:

ktoś kawusią Inką bez mleka nie gardzi??? :sorry2:

oby malemu kolki przeszly i zeszlo uczulenie !!

Narazie lekarze (dwóch różnych) obstawia na chłopaczka, ale jeden to pow. jak byłam w 13tc a drugi jak byłam w 18tc, ale na 80%
My obstawiamy tradycyjnie dziewczynkę:-) bo nie wierzymy w takie cuda:-D:-D:-D

no to szanse na chlopaka sa spore :) trzymam &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :))

witam się i ja;), podobnie jak moja koleżanka z terminu -Libby-mam dosyć ciąży i planuje zaprosić męża do akcji wywoływania córki na tą stronę brzucha;)
weekend spędzony spokojnie-mąż miał w sobotę ostatni egzamin, wczoraj byliśmy na małej imprezce plenerowej,gdzie był pokaz akcji strażackiej i oczywiście mój syn był wniebowzięty,potem było skakanie na zjeżdżalni, karuzela itd., poza tym namęczyłam się przez tą wariacką pogodę-wczoraj byłam napuchnięta jak balonik.
aha,wczoraj również uszykowałam łóżeczko dla malutkiej-skromnie, bo ciężko coś większego zaplanować na naszym metrażu, zaraz wrzucę fotkę, no i może coś z wariactwa mojego synka;)
Zobacz załącznik 371253 Zobacz załącznik 371254 Zobacz załącznik 371265

z lewej strony łóżeczka założę jeszcze przewijak i będzie wszystko pod ręką, chciałam jeszcze powiesić sobie baldachim-moskiterię z ikei ale nie mogę się zdecydować do końca, o takie coś FABLER Baldachim - IKEA , bardzo mi się podoba, praktycznie też by się przydał bo mieszkając na wsi niestety owadów nie brakuje, ale boimy się z mężem że w nocy na śpiku go porwiemy próbując dostać się do dziecka;)

a ogólnie dziś w nocy burza trzaskała tragicznie, z objawów może porodowych to mam czasami skurcza, śluz mnie zalewa, zgaga sobie poszła i mam duuużego głoda;)

Paulinka super kacik , a synek jaki szczesliwy hehe widac , ze mu sie podobalo :)
tez myslalam nad tym baldachimem , fajny jest bo lekki i przepuszcza powietrze ::)
ale to jeszcze mam czas
a jak wy na wsi i owady to mysle , ze by sie przydal wam :)

juz malo ci zostalo !! glowa do gory :)

dzięki Asionek-mi powoli humor wysiada bo już mam dosyć obciążenia, wszystko mnie uciska i nie mam już siły powoli-a ten baldachim to moje przekleństwo-już kolejny miesiąc nad nim myślę;)

A ja wlasnie dowiedzialam sie, ze z rozwarciem i bez czopa, to moge sobie pomarzyc z wywolywaniem malego poprzez przytulanki ze wzgledu na ryzyko infekcji.... :-( nawet nie wiedzialam, ze ja juz bez tego gluta chodze. Z dobrych wiesci- mialam skurcza! :-) Jednego, marnego, ale zawsze :-) Bardzo sie ciesze.
PAULA sliczny kacik. My tez nie mamy duzego metrazu i poki co maly bedzie w kolysce, a ciuszki jego razem z naszymi. O przewijaku nawet nie myslalam, bo i gdzie mialabym go dac? Jakos trzeba sobie radzic. :-)

Libby-no przewijak będzie na łóżeczku-ze względu na oszczędność miejsca-ciuszki małej też w szafie z naszymi-kupiliśmy sobie taką dużą garderobianą, a na regale obok łóżeczka są rzeczy przydatne do przewijania i pielęgnacji oraz zabawki smyka starszego;), a pod łóżeczkiem zapas pampków i pojemnik na brudne ubranka małej-bo z naszymi nie będę ich na razie prała-no może jedynie jaśniejsze synka bo ma delikatną skórę (atopową) i dziecięcy proszek jak najbardziej się nadaje.
a co do naszych porodów-ja nawet nie wiem jak tam ma się mój czop i ewentualne rozwarcie (chociaż szyjka pobolewa)-bo mój gin na urlopie-a ja nie mam ochoty iść do innego-czekam może akcja się rozkręci sama-chciałam okno dziś myć ale pada...więc męża muszę wykorzystać-tylko boję się czy z wprawy nie wypadliśmy;)

aha a sam przewijak podejrzewam przyda się na góra pół roku-potem jak zwykle szybko na kanapie;)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry