reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no i po to jest m.in. forum aby móc się tu wygadać widzisz... :)

u nas wszyscy wiedzą że coś tam działamy nad potomstwem i tylko pytają czy coś już zakiełkowało... a ja zazwyczaj odpowiadam "nic mi o tym jeszcze nie wiadomo":sorry2: bedzie to bedzie a nie to nie.. czas pokarze trzeba być cierpliwym
życie...

osobiście z nikim o tym nie rozmawiam bo nie mam z kim a po drugie nie mam takiej aż potrzeby jednak
bardzo wyluzowaliśmy z mężem... :blink:

reklama
ojej nie moge zasnąć, mój mąż w minute zasypia a ja się męcze codziennie kilka godzin zanim zasne, jeszcze do tego boli mnie głowa a nie chce brać żadnych tabletek chociaż sama nie wiem czy jestem już ciąży czy nie, nie wiecie czy mogło by to zaszkodzić dzidziusiowi w jego pierwszych dniach w brzuszku??

Kinga - a ile wy płacicie za przedszkole? Bo nam wychodzi 730 za miesiąc już z wyżywieniem.
kasiawie - nie ma problemu :tak: a spokojnie - zajmij się dzieckiem a zobaczysz jak szybko zlecą te dwa tygodnie :tak:
clodi - jak boli - paracetamol - apap możesz spokojnie wziąć - po co się męczyć - stres i odczuwanie bólu mogą bardziej zaszkodzić. w pierwszym trymestrze nie wolno aspiryny, polopiryny i pyralginy a ja odradzam też ibuprom i ketonal i inne na receptę - w kolejnych trymestrach przeciwbólowe - paracetamol dozwolony w rozsądnych dawkach - reszta za zgodą lekarza - nie wolno pyralginy!!

A ja się na dobranoc strułam, poprzytulałam się z sedesem i spadam spać bo padam :-( Jutro idę po pieniądze na uczelnię i mam nadzieję że już będą bo będę złorzeczyć :dry::tak:
Dobranoc :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sol u nas iława to mniejsze miasto od Kielc wiadomo wiec my płacimy za prywatne przedszkole nieco mniej 460zł miesięcznie z wyżywieniem juz. u was drogo tak samo jak w warszawie albo jej okolicach.. masakra już wogóle :baffled:

ide do męża do łóżka bo woła ;))
do jutra! ;-)

SOL i Ty bys mnie zostawila jakbym marudzila ze siedzenie twarde? wredoto Ty ;P Fajnie, ze udalo sie z przedszkolem. ale drogo u Was to wynosi.

Dobranoc. wy sie budzicie a ja ide spac.

Cześć dziewczyny! :-) witam Was w poniedziałkowy słoneczny poranek!!
wczoraj zawitała do mnie @ huraaaaa, pierwsza od straty po 30 dniach, cieszę się bo po tylu dniach co zawsze, także mam nadzieję że mi się nic nie poprzestawiało w długości ;-)
miłego dzionka życzę i wracam do pracy :-)

Cześć kobietki. :-)Dopiero wróciłam od sister.:-D:-D:-D Troche przeciągnęliśmy od wczoraj, na śniadanko :tak:, na obiadek :tak:i podwieczorek:tak:. :-D:-D:-DA co tam! Odpoczęłam od gotowania.:-D:-D Potem 10 minut i z powrotem w domku:happy:. Mieszkają bliziutko!!:happy::happy:
@ nadal brak! Nie wiem o co juz chodzi. :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Weekend sie kończy i jakoś smutno mi...:-:)-:)-:)-:)-:)-(
WISIEŃKA- nie masz jeszcze @???????????!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:o co tu kaman-moze zrob test za 2,3 dni;-)
pysia - ale jak mi zaczniesz p[o kilku kilometrach marudzić ze ci niewygodnie to Cię zostawię w szczerym polu lub lesie :-D
Wisienka - ja chciałam juz półtora roku temu ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. W lutym się dowiedzieliśmy że M będzie miał dodatkowy etat dlatego przenieśliśmy a plan był taki że ja idę do pracy a Karola do żłobka i zaczynamy się dopiero starać :tak: życie zmieniło nam plan :tak:

Dziewczyny jestem dzisiaj prze-szczęśliwa. Karola nie miała szans na dostanie się do państwówki ani żłobka bo tych jak na zbawienie ani przedszkola bo za mała. Chcieliśmy ją od września posłać do prywatnego ale warunek - musi wołać siku. A dzisiaj coś mi odbiło i poszłam z Karolą do mojej mamy po mój stary keyboard bo ja pianistka. Wiedziałam że u mamy są dwie jej koleżanki - w tym jedna moja. Pochwalić się córcią trza było :-D Posiedziałyśmy pogadać a tu się okazuje że moja koleżanka ma prywatne przedszkole i żaden problem - mogę ją nawet od jutra przyprowadzać :-D Z pampersem też nie ma problemu - tam dziewczyny mają doświadczenie w oduczaniu a jak pampers się zmoczy to przewiną bez problemu :tak: żyć nie umierać. Karola pójdzie tam od początku maja bo w tym miesiącu i tak u nas krucho, w przyszłym nie będzie wiele lepiej ale dziadki mają pomóc i dać na Karoli przedszkole na maj :tak: a jak się odkujemy to im oddamy bo oni z remontu dla niej zrezygnują byleby dziecko miało przedszkole :-D a 550 zł piechotą nie chodzi więc zgodziłam się na pomoc :tak: Boniu jestem taka szczęśliwa bo teraz nie będzie problemu mogę iść spokojnie do pracy a dziecko w przedszkolu :-D
SOL- JA tez dalam Domisia do przedszkola prywatnego jak mial 2lata i 1 m-ac-z tym ,ze On jak skonczyl 2 lata sam pokazywal ,ze chcie siusiu albo k....ke i nie bylo problemu,a po kilku m-cach to juz sam idzie,siada i nawet sie wytrze,spusci wode,ubierze sie i rece umyje:tak::laugh2:jest cudowny moj facet-Zuzi tak szybko nie poszlo w tej dziedzinie:-)i tak od 8 m-cy zakldam Mu tylko pamersa na noc bo czasem Mu sie zdazy a nie chce miec zasikanego materaca:-Dw koncu czerwiec blisko i startujemy to dla dzidzi sie przyda:laugh2:ja tez placilam tak jak Ty-550 oplata(w tym ubezpieczenie dziecka)+150 za posilki,do tego 350 za przedszkole Zuzy i paliwo bo dojezdzalam do pracy 50 km w 2 str.i po kilku m-ach przestalo mi sie oplacac pracowac.ale u Ciebie jest 1 dziecko i jak masz mozliwosc pracy to super,zawsze to L4 bedzie jak zajdziesz i fajnie:laugh2::laugh2::laugh2:BALBINKA- slonko nasze co tam takiego powiedzial Wam ten lekarz?????????myslalam o Tobie caly weekend.MARYLKA- jestes juz???MLODAM-witam Cie i ciesze sie ze dostalas @ a kiedy zaczynacie ponowne proby-jestes juz gotowa?????Pozdrawiam:rofl2:MOJ TOM KOŃCZY DZIS 38LAT..........

Witam was dziewczyny:)
Wczoraj miałam z mężem rozmowę na temat naszego starania się i...nie długo zaczynamy...także będę zaglądała do was częściej:)
Nie mogę uwierzyć że to już kwiecień,czas szybko leci i trzeba zacząć już myśleć:)
Lecę do synka...buziaki kochane:)
Życzę wam miłego dnia:)

czesc AGNIESZKA- bylas w koncu w Pl u ginek.???;-)fajnie,ze niedlugo zaczynacie:-)mi zostalo 37 tabletek czyli za jakies 40 dni dostane @ i zaraz po zaczynamy;-):tak:juz przebieram nogami.myslalam,ze juz do nas nie wrocisz...

reklama
witam sie z wami:)
w iławie piękne słonko świeci.
My dopiero co niedawno wstaliśmy z Filipem.
dziś do południu luzy ale popołudnie już mamy napięte :happy:

aga fajnie że niedługo i Ty zaczniesz sie starać o dzidzie!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry