reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no i po to jest m.in. forum aby móc się tu wygadać widzisz... :)

u nas wszyscy wiedzą że coś tam działamy nad potomstwem i tylko pytają czy coś już zakiełkowało... a ja zazwyczaj odpowiadam "nic mi o tym jeszcze nie wiadomo":sorry2: bedzie to bedzie a nie to nie.. czas pokarze trzeba być cierpliwym
życie...

osobiście z nikim o tym nie rozmawiam bo nie mam z kim a po drugie nie mam takiej aż potrzeby jednak
bardzo wyluzowaliśmy z mężem... :blink:

reklama
ojej nie moge zasnąć, mój mąż w minute zasypia a ja się męcze codziennie kilka godzin zanim zasne, jeszcze do tego boli mnie głowa a nie chce brać żadnych tabletek chociaż sama nie wiem czy jestem już ciąży czy nie, nie wiecie czy mogło by to zaszkodzić dzidziusiowi w jego pierwszych dniach w brzuszku??

Kinga - a ile wy płacicie za przedszkole? Bo nam wychodzi 730 za miesiąc już z wyżywieniem.
kasiawie - nie ma problemu :tak: a spokojnie - zajmij się dzieckiem a zobaczysz jak szybko zlecą te dwa tygodnie :tak:
clodi - jak boli - paracetamol - apap możesz spokojnie wziąć - po co się męczyć - stres i odczuwanie bólu mogą bardziej zaszkodzić. w pierwszym trymestrze nie wolno aspiryny, polopiryny i pyralginy a ja odradzam też ibuprom i ketonal i inne na receptę - w kolejnych trymestrach przeciwbólowe - paracetamol dozwolony w rozsądnych dawkach - reszta za zgodą lekarza - nie wolno pyralginy!!

A ja się na dobranoc strułam, poprzytulałam się z sedesem i spadam spać bo padam :-( Jutro idę po pieniądze na uczelnię i mam nadzieję że już będą bo będę złorzeczyć :dry::tak:
Dobranoc :-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Sol u nas iława to mniejsze miasto od Kielc wiadomo wiec my płacimy za prywatne przedszkole nieco mniej 460zł miesięcznie z wyżywieniem juz. u was drogo tak samo jak w warszawie albo jej okolicach.. masakra już wogóle :baffled:

ide do męża do łóżka bo woła ;))
do jutra! ;-)

SOL i Ty bys mnie zostawila jakbym marudzila ze siedzenie twarde? wredoto Ty ;P Fajnie, ze udalo sie z przedszkolem. ale drogo u Was to wynosi.

Dobranoc. wy sie budzicie a ja ide spac.

Cześć dziewczyny! :-) witam Was w poniedziałkowy słoneczny poranek!!
wczoraj zawitała do mnie @ huraaaaa, pierwsza od straty po 30 dniach, cieszę się bo po tylu dniach co zawsze, także mam nadzieję że mi się nic nie poprzestawiało w długości ;-)
miłego dzionka życzę i wracam do pracy :-)

Cześć kobietki. :-)Dopiero wróciłam od sister.:-D:-D:-D Troche przeciągnęliśmy od wczoraj, na śniadanko :tak:, na obiadek :tak:i podwieczorek:tak:. :-D:-D:-DA co tam! Odpoczęłam od gotowania.:-D:-D Potem 10 minut i z powrotem w domku:happy:. Mieszkają bliziutko!!:happy::happy:
@ nadal brak! Nie wiem o co juz chodzi. :baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:
Weekend sie kończy i jakoś smutno mi...:-:)-:)-:)-:)-:)-(
WISIEŃKA- nie masz jeszcze @???????????!!!!!!!!!!!!:szok::szok::szok:o co tu kaman-moze zrob test za 2,3 dni;-)
pysia - ale jak mi zaczniesz p[o kilku kilometrach marudzić ze ci niewygodnie to Cię zostawię w szczerym polu lub lesie :-D
Wisienka - ja chciałam juz półtora roku temu ale jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę. W lutym się dowiedzieliśmy że M będzie miał dodatkowy etat dlatego przenieśliśmy a plan był taki że ja idę do pracy a Karola do żłobka i zaczynamy się dopiero starać :tak: życie zmieniło nam plan :tak:

Dziewczyny jestem dzisiaj prze-szczęśliwa. Karola nie miała szans na dostanie się do państwówki ani żłobka bo tych jak na zbawienie ani przedszkola bo za mała. Chcieliśmy ją od września posłać do prywatnego ale warunek - musi wołać siku. A dzisiaj coś mi odbiło i poszłam z Karolą do mojej mamy po mój stary keyboard bo ja pianistka. Wiedziałam że u mamy są dwie jej koleżanki - w tym jedna moja. Pochwalić się córcią trza było :-D Posiedziałyśmy pogadać a tu się okazuje że moja koleżanka ma prywatne przedszkole i żaden problem - mogę ją nawet od jutra przyprowadzać :-D Z pampersem też nie ma problemu - tam dziewczyny mają doświadczenie w oduczaniu a jak pampers się zmoczy to przewiną bez problemu :tak: żyć nie umierać. Karola pójdzie tam od początku maja bo w tym miesiącu i tak u nas krucho, w przyszłym nie będzie wiele lepiej ale dziadki mają pomóc i dać na Karoli przedszkole na maj :tak: a jak się odkujemy to im oddamy bo oni z remontu dla niej zrezygnują byleby dziecko miało przedszkole :-D a 550 zł piechotą nie chodzi więc zgodziłam się na pomoc :tak: Boniu jestem taka szczęśliwa bo teraz nie będzie problemu mogę iść spokojnie do pracy a dziecko w przedszkolu :-D
SOL- JA tez dalam Domisia do przedszkola prywatnego jak mial 2lata i 1 m-ac-z tym ,ze On jak skonczyl 2 lata sam pokazywal ,ze chcie siusiu albo k....ke i nie bylo problemu,a po kilku m-cach to juz sam idzie,siada i nawet sie wytrze,spusci wode,ubierze sie i rece umyje:tak::laugh2:jest cudowny moj facet-Zuzi tak szybko nie poszlo w tej dziedzinie:-)i tak od 8 m-cy zakldam Mu tylko pamersa na noc bo czasem Mu sie zdazy a nie chce miec zasikanego materaca:-Dw koncu czerwiec blisko i startujemy to dla dzidzi sie przyda:laugh2:ja tez placilam tak jak Ty-550 oplata(w tym ubezpieczenie dziecka)+150 za posilki,do tego 350 za przedszkole Zuzy i paliwo bo dojezdzalam do pracy 50 km w 2 str.i po kilku m-ach przestalo mi sie oplacac pracowac.ale u Ciebie jest 1 dziecko i jak masz mozliwosc pracy to super,zawsze to L4 bedzie jak zajdziesz i fajnie:laugh2::laugh2::laugh2:BALBINKA- slonko nasze co tam takiego powiedzial Wam ten lekarz?????????myslalam o Tobie caly weekend.MARYLKA- jestes juz???MLODAM-witam Cie i ciesze sie ze dostalas @ a kiedy zaczynacie ponowne proby-jestes juz gotowa?????Pozdrawiam:rofl2:MOJ TOM KOŃCZY DZIS 38LAT..........

Witam was dziewczyny:)
Wczoraj miałam z mężem rozmowę na temat naszego starania się i...nie długo zaczynamy...także będę zaglądała do was częściej:)
Nie mogę uwierzyć że to już kwiecień,czas szybko leci i trzeba zacząć już myśleć:)
Lecę do synka...buziaki kochane:)
Życzę wam miłego dnia:)

czesc AGNIESZKA- bylas w koncu w Pl u ginek.???;-)fajnie,ze niedlugo zaczynacie:-)mi zostalo 37 tabletek czyli za jakies 40 dni dostane @ i zaraz po zaczynamy;-):tak:juz przebieram nogami.myslalam,ze juz do nas nie wrocisz...

reklama
witam sie z wami:)
w iławie piękne słonko świeci.
My dopiero co niedawno wstaliśmy z Filipem.
dziś do południu luzy ale popołudnie już mamy napięte :happy:

aga fajnie że niedługo i Ty zaczniesz sie starać o dzidzie!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry