reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
ja dzis jestem panięta, ale odczułam to dopiero po zjedzeniu obiadku i jak usiadłam na kanapie wygodnie, na chwile siadłam tylko do kompa zobaczyć co u Was słychać i zaraz sie legne do łóżeczka , obejrzę jakiś filmik i lulu :) ciekawe czy wytrzymam do końca - bo już mi się oczka kleją :) , ja niby długo tu mieszkam ale wiekszość moich znajomych ma już dzieci - kurcze w sumie chyba wszyscy :) albo zaraz będą mieć i jakoś tak nigdy nie ma kiedy czasem coś w weekend wypadnie :)

ja życze już dobrej nocki bo dopiero jutro się odezwę

reklama
ja dzis jestem panięta, ale odczułam to dopiero po zjedzeniu obiadku i jak usiadłam na kanapie wygodnie, na chwile siadłam tylko do kompa zobaczyć co u Was słychać i zaraz sie legne do łóżeczka , obejrzę jakiś filmik i lulu :) ciekawe czy wytrzymam do końca - bo już mi się oczka kleją :) , ja niby długo tu mieszkam ale wiekszość moich znajomych ma już dzieci - kurcze w sumie chyba wszyscy :) albo zaraz będą mieć i jakoś tak nigdy nie ma kiedy czasem coś w weekend wypadnie :)

ja czekam na meza i na sushi
nie wiem na co bardziej ;)
dobranoc wszystkim
pa

ja tylko na chwile i tez zaraz do wyrka-wlasnie wrocilam od kumpeli. dzieci chrapia,maz przed tv sory oglada:sorry2:wiec ja ide do lazienki do mojego malego spa-prysznic,maseczka,henna i spac.:shocked2:bo juz ziewam. spokojnej nocki zycze i zeby za duzo w nocy nie podalo bo znow nas zasypie:wściekła/y:a maz tak ladnie przed domem odsniezyl:tak: pa,do jutra laseczki;-)

Wy do łóżeczek a ja do neta!
Cały dzień z mężem na mieście - sprawy bankowe i mieszkaniowe ...
Ale za to juto kosmetyczka - odpocznę sobie i zrobie się na bóstwo!!!

patipaula - witam i ja:)

ASIUASIU - rozumiem co przechodzisz planowanie slubu i wesela to nie lada wyczyn a nikt nas przeciez tego nie uczyl. ja schudlam przez slubem bardzo-tyle nerwow i niepewnosci,ale zycze duzo cierpliwosci i opanowania a wszystko dobrze pojdzie:tak: za niecale 2 m-ce bedziemy wyczekiwaly pieknych fotek:tak:a pobyt faktycznie mialas szalony-wszystko szybko,szybko:no:

wyczyn ale jak dla mnie jeden z fajnieszych okresów w życiu, planowanie, ustalanie i czekanie na ten dzień ... ja do ślubu schudłam 10 kg ale to dietka była i ćwiczenia ... mój J też ...

A co do ślubu to mnie nie straszcie nawet!! jeszcze nie zaczęliśmy przygotowań a ja już się denerwuję czy znajdziemy salę, orkiestrę itp. Jeszcze dodatkowo jak się uda to będzie dziecko na świecie to będzie jeszcze ciężej, ale damy radę :D musimy! :)

lovely - nie pamietam skąd jesteś???
moze trochę Ci mogę pomóc ... zamierzam firmę organizującą śluby otworzyć ... jakby coś - pisz ;)

kochane ale naskrobałyście, zaraz nadrobie ale najpierw wkleje to co udało mi się stworzyć z blogiem , na szczeście drugi towar doszedł i mam mnustwo ciuszków, potem porobie zdjątka i wkleje na bloga
SZKRAB ZAPRASZA: Pierwszy post :)

Maryla - serdecznie gratuluję, dla mnie Twój blog jest bomba! a jakie śliczne ciuszki ... jak tylko się wprowadzę i zacznę zakupy - ahhhhhh, nie dam Ci spokoju, zebyś mi fotki i ceny przesyłała ...

maryla - super pomysł z tym sklepem :D mam nadzieję że jak pojawi sie fasolka to i ja cos u Ciebie wybiorę fajnego :D

Aaa dziewczyny!!! która ma jeszcze konto na nk?

można na nk do Was dołączyć????

oj MARYLKO widze,ze jestes zadowolona z pomyslu KPI23 i bloga zrobilas i towar przyjelas,zaraz nowe fotki umiescisz, dzieje sie u Ciebie:tak:

ja się czuję matką chrzestną :-D i nie oddam tego zaszczytu!!!

maryla - zgadzam sie z Toba jestesny fantastyczne i cudowne i w ogole silne z nas babki. Ty marudzilas wczoraj, ja moze bede marudzic za 2 dni a pewnie KPI23, ZAPMARTA ,PATIPAULA , ASIUASIU1 , i inne kobietki tez beda mialy gorsze dni- po to mamy siebie zebysmy mogly miec zle dni.:tak: oby tylko nie bylo tak, ze jednego dnia wszystkie bedziemy mialy chandre:no:nie,no tak to nie bedzie!!!

no i wykrakały!
posprzeczałam sie z tym moim mężem ... i beczałam i się obraziłam ... a teraz mi smutno ... a on śpi ... a ja nie chcę się na niego denerwować a nie mogę jak mnie złości ...

ja właśnie tak mam ... tylko moja przyjaciółka bez dzieci - jak ja, chociaż ja juz trochę mam ;) Natalcię moją ukochaną ... 300 gram ale jest!

Cześć dziewczynki:-):-)
w polsce nawet nie pytaj :wściekła/y: (...) podsumowujac moj pobyt w pl byl do bani :-)
Oj skąd ja to znam ogólnie to mimo jakichkolwiek starań zawsze jest bieganie:baffled::baffled: Współczuje:tak::tak: Ale mimo wszystko i taj już się doczekać nie mogę:-D:-D
Ehh a co do naszego ślubu to też była masakra:baffled: Hehe nasz cywilny był w PL przylecieliśmy w czwartek a w piątek już trzeba było iść do USC hehe ten dzień to był taki szybki pędzący i w ogóle że szok ledwo do urzędu zdążyliśmy:-D:-D:-D Powiedzieliśmy sobie wtedy że z kościelnym bedzie inaczej... a w cale nie było:baffled::baffled: W sumie przylecieliśmy 1,5 tygodnia wcześniej ale i tak chyba to było za mało... teraz żałuje że nie byliśmy w PL i nie mogliśmy sami za wszystkim chodzić bo by było pare rzeczy inaczej no a tak to wiadomo samowolka i anarchia hehe no oczywiście niby było tak jak my chcieliśmy ale zawsze... Ale za to rodzice mieli frajde heh;-);-) Aaa a w ciągu tego 1,5 tygodnia przed to do krawcowej jeżdziłam jeszcze żeby suknie uszyć masakra:-D:-D No ale w sumie fajnie było i bym chyba nie zamieniła tego na nic innego mmmm
asiuasiu1 a jak to jest teraz z tymi cywilnymi w IRL bo w tamtym tygodniu na Onecie widziałam że PL ambasada w Dublinie nie może dawać ślubów jak narazie bo jak się okazało to dawali śluby nie zgodnie z prawem IRL czy coś takiego. A Wy w ambasadzie macie ślub czy w USC??
ja niby długo tu mieszkam ale wiekszość moich znajomych ma już dzieci - kurcze w sumie chyba wszyscy :) albo zaraz będą mieć i jakoś tak nigdy nie ma kiedy czasem coś w weekend wypadnie :)
a wogule to jestesmy wszystkie fantastyczne :-D;-)
Śliczne masz te ciuszki aż żałuje że tak daleko mieszkam bo bym wpadła na małe zakupki:tak::tak: Blog też świetnie wygląda a na pewno jak jeszcze nad nim popracujesz to będzie jeszcze lepszy no i trzymam kciuki za rozruch w interesie:-)
Kochana masz racje jesteśmy fantastyczne:-) Nie ma to jak sobie czasem posłodzić:-D:-D:-D a i nie martw się za niedługo i Ty też będziesz miała dziecko i zobaczysz ile tematów nowych może być na spacerku z wózeczkami:-D:-D
Ehh ale ście dzisiaj na produkowały ledwo przez to przeszłam ale to i dobrze:-D Muszę znaleść czas żeby częściej wpadać w dzień:-D
A no i witam nowe staraczki:happy2::happy2:
Uuu ale na produkowałam:szok::szok:

kpi23 - mi niestety do Warszawy daleko - jestem z wielkopolski, więc pewno sie nie orienujesz w tutejszych salach itp :( a ogólnie taka firmę chce otworzyć moja znajoma, ale szczerze powiedziawszy nie powierzyłabym jej organizacji swojego wesela :p
A co do nk to zaraz wyślę linka na PW ;)
echhhh jak ja Ci zazdroszczę Twojej niuni :) musisz być najszczęśliwsza na świecie :) też chcę :(

agnes_kula - a ja nie doczytałam wcześniej... też starasz się o fasolkę?? czy dopiero planujecie starania zacząć za jakiś czas??

można na nk do Was dołączyć????
....

ja właśnie tak mam ... tylko moja przyjaciółka bez dzieci - jak ja, chociaż ja juz trochę mam ;) Natalcię moją ukochaną ... 300 gram ale jest!
To link do mojego profilu na NK zapraszam:
Logowanie do nasza-klasa.pl
Ej najgorzej jest się kłaść i zasypiać po sprzeczce... ja zawsze muszę się wcześniej po przepraszać nawet jak T juz drzemie to go budzę. No a twoja dzidzia to już duża:-D teraz będzie rosła jeszcze szybciej:-D:-D Ani sie obejrzysz i już będzie na zewnątrz:-D:-D

agnes_kula - a ja nie doczytałam wcześniej... też starasz się o fasolkę?? czy dopiero planujecie starania zacząć za jakiś czas??
Ja na razie regeneruję się po porodzie i planujemy zacząć starania czerwiec może maj ale w sumie jak się trafi wcześniej niż w maju to i tak będziemy się bardzo cieszyć w końcu miesiąc w te czy we wte jaka to różnica:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Ale mam doła... suwaczek pokazuje, że dni płodne niby za 3dni, ale wpisałam wg. najdłuższego cyklu... może w tym miesiącu cykl będzie krótszy i już mam? śliz niby jest taki na pół płodny... a ja się z moim chyba nie spotkam w tym czasie w ogóle :/ oboje mamy naukę do sesji i boje sie że przegapimy płodne i owulke ;( prosiłam go żeby wpadł w weekend na godzinkę chociaż, to powiedział, że nie wie czy da radę :(

lovely - już wysłałam zaproszenie ;)

no tak, nie wiem nic na temat sal w Twojej okolicy, ale w Twoim mieście zamówiłam meble do kuchni ... będą w lutym!

a co do ślubów mogę zatem poradzić co do ogólnych "zasad"

tak, jestem przeszczęśliwa ... moje słonko rośnie i niedługo bedzie ze mną :-)
Twoje też do Ciebie przyjdzie ... dobrze, że nie chcesz czekać za długo ...

agnes_kula - u nas zazwyczaj jest dobrze rano ale osobiście nie lubię zła na niego zasypiać .... z kolei jestem uparta i złośnik, więc ciężko mi pierwszej wyciągnąć ręke ... ;(, może to dobry czas na zmiany???

reklama
Ja na razie regeneruję się po porodzie i planujemy zacząć starania czerwiec może maj ale w sumie jak się trafi wcześniej niż w maju to i tak będziemy się bardzo cieszyć w końcu miesiąc w te czy we wte jaka to różnica:-D:-D
hehe no dokładnie! podziwiam, że sie zdecydujesz na 2dziecko mając 1 takie malutkie! ale zobaczymy jak to będzie u mnie, może też tak zrobię - zobaczymy co los przyniesie :happy2: na razie myślę tylko o tym, żeby zajść w ciążę pierwszy raz :tak:

kpi23 - w takim razie jak zaczniemy już poważnie czegoś szukać to się zgłoszę do ciebie :) mam nadzieję, że nastąpi to jak najszybciej ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry