reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Balbinka zaczęliśmy staranka, jak radziły dziewczynki - co 2 dzień :) a jakoś niedługo idę do gina na wizytę i skierowanie na hsg :)
a co u Ciebie?

Oliwka musiałam sobie odpocząć od bb i sie skupić na pracy mgr bo za 3 miesiące obrona :(

Staraj się, staraj :cool2: Ja już postanowiłam, że my wszystkie starające w przyszłym roku będziemy mamuśkami :-D

A u mnie bardzo pomału, ale do przodu. Dzisiaj odebrałam część wyników, byłam w poradni genetycznej i wyznaczyli termin na pobranie krwi na 9.05, czekam na @ która się spóźnia, żeby zrobić AMH i FSH a potem to już tylko wymazy i ten kariotyp, którego wyniki pewnie będą w połowie czerwca.
A do Invimedu mam się zgłosić ze wszystkimi wynikami w 20-25 dniu cyklu, także teraz tylko dłuży mi się to wszystko :-(
Już tak bardzo bym chciała wystartować z tą procedurą, żeby coś się działo, wtedy czas szybciej leci, a tak - na razie upuszczam tylko krew ;-)

reklama
jestem, jestem kobietki :tak::tak::tak:

nie poszłam na zajęcia szkoły rodzenia, bo uciekł mi autobus, a teraz musiałbym się przesiadać w dwa inne i to bez sensu, zresztą nie czuję się fizycznie dzisiaj na siłach...:dry: cały dzień latania, kiedy to się skończy??? :szok: doczytałm Was dziewczyny i muszę powiedzieć, że się rozpisałyście kobietki moje drogie :-D

MAMA: stosunkowo udanego wieczoru :cool2::-D

SOL: mierzysz siły na zamiary :tak: kamień spadł Ci z serducha ;-)

KAROLINA: więc jednak Ikea :-D:-D:cool2:

BALBINKA: oby wszystko się udało z tymi szczepieniami

NAGA: zasługujesz na orderrrr :-D

JOS: susz się, susz, żeby kataru nie było :tak:

GUMISIU: za te Twoje kulinarne zachęty, to mam tylko wiecznie ślinotok :-D:-D:-D

RRRURKA: hej!!!:-)

rurka : hej ja pamietalam i nawet pytalam :) a raczej &&& za twoje staranka trzymalam :)
jak sie masz ?

sol : rozumiem... ale jakos tak w sumie mam przekonanie ze jak dwa dzioby sie wyzywi to i dla trzeciego starczy :)
i moze by sie chlopszek trafil do kompletu..? a wtedy o ciuszki bys sie nie musiala martwic - bo ja mam chlopaczka w domu :)
wlasny kat juz macie, a kasa zawsze jakos sie znajduje
ja lubie ciuchy, zakupy, *******y ...sprawic sobie przyjemnosc fajnym zakupem :)
ale wiem, ze moglabym bez tego zyc bez problemu. jakby ktos mi powiedzial ze dostane w prezencie od losu 2 lub 3 zdrowych dzieci, ktore beda calym naszym szczesciem, to bym sie nie wahala i to wszystko oddala za zdrowa i szczesliwa rodzinke :)

Jos :* a dzięki, jakoś leci, w tym miesiącu nie liczę, nie trzymam nóg w górze, nie robię testów, wcześniej tak robiłam i nie pomagało, więc teraz spróbujemy inaczej :))
a jak Poldek w żłobku?

Balbinka a może ta spóźniająca się @ coś znaczy, i już nie będziesz musiała nigdzie chodzić? &&:-D

Mama, to ja proszę o poradę ;-)
W zeszłym roku w maju dostałam pięknego storczyka. Chyba 2 miesiące dyndały na nim kwiatki. Jak przekwitł, ucięłam jak należy i od tamtej pory echo :-(
Raz w tygodniu go namaczam, dostaje odżywkę, wypuścił nawet nowego liścia. Liście są zdrowe, jak patrzę na jego korzenie (bo doniczka przeźroczysta), to też ładne, zielonkawe. I dlaczego mu stroczyś nie kwitnie? :-( Może go jakoś krzywdzę, albo złą mamą dla niego jestem? Poradź proszę
BALBINKA- a gdzie obciełaś ??? przy liściach ???
storczyk jak przekwita to sie go "zostawia" takiego i końcówka zaczyna mu usychać i kwiat "czerpie" soki odżywcze z tego co usycha więc sie nie obcina-dopiero jak wypuści nowy pęd to ucina sie oczko nad nowym pędem...
podlewaj go nadal ..jeśli ma doniczkę przezroczysta to dobrze-korzenie mają światło-jeśli wypuszcza liście to znaczy ,ze "żyje" postaw go w jasnym miejscu ,podlewaj i zobaczysz ,ze sie odwdzięczy:))

RURKA- witaj kochana-jak tam ,siły zebrałaś trochę :)??

Jos :* a dzięki, jakoś leci, w tym miesiącu nie liczę, nie trzymam nóg w górze, nie robię testów, wcześniej tak robiłam i nie pomagało, więc teraz spróbujemy inaczej :))
a jak Poldek w żłobku?

Balbinka a może ta spóźniająca się @ coś znaczy, i już nie będziesz musiała nigdzie chodzić? &&:-D

Jeszcze rok temu pewnie też bym tak myślała ;-) Mało tego, pewnie już testy poszłyby w obroty :tak: ale wyniki mojego M są jakie są i się nie nakręcam. U nas nawet nie ma szans IUI, dlatego czekam na koniec wycieczek po laboratoriach i pragnę działać w kierunku IVF. Jasne, cuda się zdarzają, ale wolę się znowu nie nakręcać i na razie nie sprawdzam kiedy mam owulkę, nie testuję a w sypialni przytulamy się kiedy mamy ochotę a nie kiedy trzeba.
Ale nie powiem.... Fajnie by było :rolleyes: folik to już druki rok łykam :sorry2:

jos - może za parę lat pomyślimy o trzecim - póki co jesteśmy na dorobku a i ja bym wreszcie chciała wyjść z domu nie tylko na plac zabaw z dziećmi :sorry: Może kiedyś :-) Póki co mam dość mając dwójkę :-D Starczy mi porodów na najbliższe kilka lat :-D

oliwka - zaraz pw :tak:

mama - pw :-p wiem że gadałyśmy i to odnośnie tego tematu :-D

RURKA- wiem,wiem jak jest:sorry2:
a Ty przed owu-dobrze suwaczek pokazuje?

nasze bąki już spią ,Tomi idzie z psem i zaraz ...:cool2::cool2:

JUST- no szkoda ,ze nie udalo sie do szk.rodzenia jechać ..ale na bb posiedzisz i tez sie duzo dowiesz :tak:

ja zmykam na dzis:-)
trzymajcie &&&& zeby ~~o ~~o ~~o ~~o dotarły do celu:-D:-D:-D

karaluchy :):))

reklama
rurka: poldus dobrze, dzieki :) juz za mna nie placze :)
ja tez teraz juz niczego nie kontroluje, robie jak jak z poldusiem... wtedy nawet nie wiedzialam z eplodne to oK. 12-14 dni po dacie @ :) i sie udalo w 4 mce a teraz takie schody... wiec juz zadnych temperatur, oszczedzam na testach owu bo to nic daje
nawet jak widze gruba kreche i widze po sluzie ze i kiedy jest owu to i tak nie zachodze... wiec widac nie tylko od tego zalezy, nie wystarcza
mysle ze sila psychiki to moze byc tak dobrodziejstwo jak i przeklenstwo...wiec nie robie juz nic oprocz regfularnych staranek i foliku :)

mama : zadzieraj dobrze nogi ! :) &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& :))))

sol : oki :)

Ostatnia edycja:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry