reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Balbinka a możesz mi kochana powiedzieć jaki jest koszt IVF? bo mi mów gin powiedział, że jak sie nie uda przez najbliższe cykle to najpierw IUI a później IVF.
a tak na marginesie. Moja znajoma się starała o dziecko 10 lat, jej mąż miał bardzo słabe plemniki, miała 3 razy IVF w Olsztynie i niestety się nie udało, później się przygotowywali do adopcji, bo jej powiedzieli, że nie będą mieć dzieci, i co się okazało? zaszła w ciąże, naturalnie, teraz ma 3 letnia Oleńkę :)))

reklama
Mama, no to go chyba za krótko ciachnęłam :wściekła/y: Baba w sklepie poradziła mi żeby zostawić tą łodygę tak na 5 cm. Te kikuty wyschły i tak sobie są, na razie podziwiam liście :wściekła/y: Moja mama też tak przycina i jej kwitną. No i ma słoneczko, bo wyczytałam że lubią się opalać :cool2:

Balbinka a możesz mi kochana powiedzieć jaki jest koszt IVF? bo mi mów gin powiedział, że jak sie nie uda przez najbliższe cykle to najpierw IUI a później IVF.
a tak na marginesie. Moja znajoma się starała o dziecko 10 lat, jej mąż miał bardzo słabe plemniki, miała 3 razy IVF w Olsztynie i niestety się nie udało, później się przygotowywali do adopcji, bo jej powiedzieli, że nie będą mieć dzieci, i co się okazało? zaszła w ciąże, naturalnie, teraz ma 3 letnia Oleńkę :)))

Koszt... ciężko powiedzieć. W Invimedzie "pakiet" 6500zł. W tym są wliczone część leków do stymulacji, ale podejrzewam, że te najdroższe nie są także to kolejne 2000-3000zł. Nie dopytałam czy za wizyty jeszcze się płaci każdorazowo, bo jeśli tak, to tam chyba 120zł wizyta.
Badania przed (ceny orientacyjne):
AMH - 180zł
Kariotyp - 350zł
FSH - 20
Hbs - 17
HCV - 37
HIV - 40
CMV IgG - 35
CMV - IgM - 40
Toxo IgG - 36
Toxo Igm - 36
WR - 10
chlamydia, mycoplazma, ureaplazma i posiew ogólny - nie pamiętam, ale za całość coś ok 300zł

Oprócz AMH wszystko możesz zrobić na NFZ tylko potrzebujesz skierowania na badania. Ja posiewy robię prywatnie, bo jakoś nie mam zaufania do szpitalnych ginekologów :dry:
No trzeba liczyć ok 10 000zł. My na taką kwotę jesteśmy przygotowani w każdym bądź razie...

Ostatnia edycja:
BALBINKA- poczekaj jeszcze troche może odbiją :)) czego Ci życzę :)
i tak-słonko lubią:) ale nie bezposrednio ...najwazniejsze ,zeby w jasnym stały a nie gdzieś w cieniu..

JOS- dziekowac za &&&&&&&&&&&&&&&& :))

SOL- PW poszło :)

no to teraz juz uciekam pod prysznic i zaraz .. :)))

Balbinka tak się liczyłam, mam nadzieję, że uda się bez. Ale jeśli nie, to jestem gotowa na wszystko, żeby mieć dzidzię :)

Balbinka tak się liczyłam, mam nadzieję, że uda się bez. Ale jeśli nie, to jestem gotowa na wszystko, żeby mieć dzidzię :)

A jak długo się staracie? Widzisz, u nas poszłoby to wszystko szybciej, gdyby parę lat temu jak M zrobił wszystkie badania, moja gin powiedziała, że są złe. Ale znalazła dojne krowy i co chwilę mi wymyślała jakieś badania, zwalała nasze niepowodzenia na stres, a ostatnio nawet na pogodę :baffled: Jakoś rok temu nie wytrzymałam i powiedziałam jej co o tym wszystkim myślę i zaproponowała Invimed a tam drobnym druczkiem info dla lekarza - zalecenia IUI lub IVF. Wtedy to myślałam, że ją rozszarpię. Nie tyle szkoda nam kasy tam zostawionej, ale czasu!

Nie wiem jak jest u Was. Ale jak już to radzę, żebyś najpierw wysłała faceta na badanie nasienia
. Jeśli będzie ok, to z jego badaniami finito ;-) U kobiet to się dłuży, bo idzie się po kolei ze wszystkim. No i u nas tak było. M przytargał wyniki, ale że my jeszcze wtedy bylismy laikami to uwierzyliśmy, że są dobre. No i zabrała się za mnie. Wsio było ok to zaczęło się zwalanie właśnie między innymi na pogodę :wściekła/y:
I powtarzała mi te badania systematycznie co pół roku. Wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

to ja widzę ze ja tez swojego storczyka to załatwiłam na amen;)

Ha ha ;-) No mi tak pani w kwiatonie poradziła... Wrrrrrrrrrrr i wypatruję codziennie jakiegoś zalążka a tu nic :-(

Taaa,to potrwa.Muszę ją jutro do szkoły u nas przepisać,mam nadzieję,że nie będą robić problemów.

powinno sie udac :)) a jak beda robic problemy to mozesz naswietlic troche wasza sytuacje i powinno pomoc :)
powodzenia !!

Oliwkakarolinka ja dokładnie robie to samo :-D tylko ze pod kołderką ;-) i czekam na mojego K.. :-D

to i ja sie dolaczam do lezacych :-D

Nutella a'la Balbinka gotowa!!! :-D
Wiecie co? Pokusiłam się, żeby zrobić od razu z podwójnej porcji. W trakcie trochę zwątpiłam, ale jak spróbowałam tego cuda to szczerze Wam powiem, że już NIGDY nie kupię gotowej Nutelli :-D Jest niesamowita! Kuba się ucieszy jak zobaczy 3 słoiczki słodkości :tak:
U mnie klopsiki w sosie serowo śmietanowym gotowe, do tego pieczone ziemniaczki i surówka z kapustki pekińskiej :-)
A jutro chyba zrobię placuszki ziemniaczane, tak mnie ochota naszła...

jejku , ale mi smaka narobilas :szok:
mozesz podac przepis jak bedziesz miala chwilke na te pulpety w sosie serowym ?? bardzo mnie zaciekawily :))

I krecha :-D Idę świętować - dziękuję za kciuki :-D Męża pogoniłam po test i zrobiłam żeby skończyć tą nerwówkę.

kurka pierwszy raz trzymalam kciuki za 1 kreche ;))
ale dobrze , ze jedna skoro nie mozecie sobie pozwolic na dzidzie teraz ..

A moje psiaki możecie tutaj oglądać TABOO- domowa hodowla American Staffordshire Terrier ;-)
[/COLOR]

to sa wszystkie twoje pociechy ??:szok: jejku sa przepiekne !! tez chce takiego chociaz jednego
jak cos to wiem juz gdzie sie zglosic :))

Cześć :)

czy ktoś tu jeszcze o mnie pamięta? :(

jasen , ze tak :))

BALBINKA- a gdzie obciełaś ??? przy liściach ???
storczyk jak przekwita to sie go "zostawia" takiego i końcówka zaczyna mu usychać i kwiat "czerpie" soki odżywcze z tego co usycha więc sie nie obcina-dopiero jak wypuści nowy pęd to ucina sie oczko nad nowym pędem...
podlewaj go nadal ..jeśli ma doniczkę przezroczysta to dobrze-korzenie mają światło-jeśli wypuszcza liście to znaczy ,ze "żyje" postaw go w jasnym miejscu ,podlewaj i zobaczysz ,ze sie odwdzięczy:))

no to niezle , bo ja obcielam przy lisciach :/ jakas baba w kwiaciarni mi tak kazala :(
i teraz rok czekam i nic sie nie dzieje ... no listek wyrosl jakis nowy :)
ma szanse jeszcze odzyc ?? czy juz po ptokach ??

Psiaki - tak. Wszystkie mieszkają z nami. Właśnie wszystkie 6 głów upchało się dookoła moich nóg i chrapią przynajmniej na 3 głosy :-D
Klopsiki to dzisiaj wymyśliłam i wsio na oko robiłam ;-) Może w przyszłym tygodniu zrobię powtórkę jak mojemu M zasmakuje, to będę zapisywać swoje poczynania. Na razie wersja testowa :-D A raczej - resztki z lodówki do gara :-D

no to niezle , bo ja obcielam przy lisciach :/ jakas baba w kwiaciarni mi tak kazala :(
i teraz rok czekam i nic sie nie dzieje ... no listek wyrosl jakis nowy :)
ma szanse jeszcze odzyc ?? czy juz po ptokach ??

u mnie identyczna sytuacja, obcięcie, nowy liść i nic poza tym ;-)

haloo :) wrocilam:)
maz wrocil pojadl...
boogie niom ja to tez walnieta jestem, nagotuje sie a pozniej to pochlaniam a dupka rosnie :(
mamitka ale wroc do nas jak podzialacie :p
rureczka a jak idzie magisterka? u mnie marnie, 3 podrozdzialy zamkniete jeszcze 4 i ciag dalszy :(
dziewczyny u mnie nadzieja przeplata sie ze zrezygnowaniem i nie umiem sobie z tym poradzic, poza tym boje sie zeby mnie przeziebienie nie rozlozylo bo jakas niewyrazna jestem :(

reklama
GUMISIU: weź Rutinoscorbin, bo niewyraźna jesteś :-D ja bym chciał mieć takiego kucharzyka w domu, bo tak to tylko jakieś śmieci wcinam, w sensie nic konkretnego :no:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry