reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
josephine : biedactwo, na pewno zdasz te egzaminy wierze w Ciebie uda Ci się uwież w to i nie przyjmuj do wiadomości zadej innej możliwości

Dziekuje ci bardzo za dodanie otuchy... dzis zaliczylam, tak o malo co ;) ale sie udalo... ale jestem fizycznie ykonczona, dzis znow, koleny raz musze pisac na ostatnia chwile, juz OSTATNIE zaliczenie. Znow pojde spac ok.1-2 jak od tygodnia... jetsem tak zmeczona ze nawet jutrzejszy wyjazd na dlugi weekend juz mnie tak nie cieszy jak wczesniej... bo nie mam sily sie spakowac :(
poza tym wracajac z uczelni i korzystajac z emi tesciowa malego pilnuje osttanim chaustem chcialam zaszalec na wyprzedazach
w zarze tak sie spieszylam zeby zalozyc buty, ze rozwalilam zamek w moich plaskich kozakach, ktore mialam zalozyc jutro na lotnisko... i co z tego ze kupilam sobie koreczki na wiosne, jak mam tera zporblem z kozakami? bo albo lsniegowce, albo koreczki... no ale cos wymlysle, mam jeszcze takie stare plaskie, ale z okresem ciazy wylacznie mi sie kojarza i dziwnie mi je juz teraz zalozyc, od 2 lat ich nie ruszylam :)
humor jedynie ciut poprawil sie tym, ze wyrwalam sobie sukienke fajna i kilka ciuszkow i 2 zabawki malemu :)

a co u was dziewczyny ???? jak sie macie ?

Sol usmialam sie po same pachy
josephine no i to ostatnie zaliczenie przejdziesz, i weekend tez Wam sie uda?
opisz mi jakie to butki sa koreczki, bo prawde mowiac nie mam pojecia :(
Milego wieczorku dziewczyny

asiu - ona jest elastyczna ale długa - ma 5 metrów i powiem szczerze że jak na mnie za długa :-p chociaż mogę ją wiązać na 3 sposoby i mieć dziecko w 3 pozycjach dla noworodka, 3 dla starszaka w tym jedną na plecy. Ostatnio nawet wyszłam z Karolą trzymając ją na boku, ale mój kręgosłup zastrajkował i musiałam przewiązać chustę na plecy. Po za tym jest fajna bo się składa do kieszeni na niej naszytej od przodu.
To moja chusta
A taką bym chciała

Skąd się biorą dzieci według dzieci

Krzyś, 6 lat: "Ale z pana dzieciak! Dzieci biorą się z brzucha mamy. A w brzuchu mamy są różne składniki. Komórki, ale nie takie do rozmawiania..."

Julcia, 5 lat: "Dzieci? Jakby Ci to powiedzieć? Z jedzenia się robią, z picia niektórego, z komórek... Jakich? Witaminowych. W kapuście są witaminy. W owocach też. Musi być dużo witamin."

Nikola, 6 lat: "Żeby urodzić dziecko, trzeba się dobrze odżywiać. Jeść banany, śliwki, jabłka... aż brzuch bedzie duży. Ale żadnych słodyczy. Dlaczego? Bo wtedy się popsuje rączka."

Piotruś, 4 lata: "Dzieci biorą się z gadania. Kiedyś mama mówiła do taty: "Ty nie gadaj tyle, tylko uważaj, bo z tego gadania będą dzieci". Ale tata chyba tak specjalnie się zagadał, bo na urodziny dostałem braciszka zamiast pieska."

Ola, 5 lat: "Dzieci dostaje się za karę. Jak byłam na wakacjach u cioci, to ciocia mówiła do wujka: "Lepiej bądź dziś grzeczny, chyba, że chcesz mieć drugie dziecko". Wujek potem był cały dzień na grzybach."

Jaś, 6 lat: "Na dziecko trzeba się zapisać do szpitala. Najpierw do szpitala idzie mama, a potem tata idzie z kwiatami. Tata musi mamę wypisać ze szpitala i wtedy, razem z mamą, dostaje od szpitala dziecko. A kwiaty zostają w szpitalu."

Justynka, lat 5: "Dzieci się klonuje. Trzeba iść do parku na spacer, nazbierać tych motylków do przyklejania do nosa, wydłubać ziarenka i połknąć. I te klony potem rosną w brzuchu u mamy. U taty nie, bo tata nie ma czasu na spacery."

Mareczek, lat 6: "Słyszałem, że dzieci się rodzą z plemników. Plemniki to takie ziarenka, które trzeba zasiać, a potem się czeka dziewięć miesięcy. Trzeba najpierw wstrzyknąć do pupy, najlepiej u lekarza."

Sonia, lat 5: "A na podwórku mówili, że dzieci biorą się z seksu. Pan i pani idą na spacer, biorą sie za ręce, patrzą, potem dają sobie buzi. I to jest seks. A jak ten seks robi mama i tata, to potem jest dziecko."

Kasia, lat 6: "Coś ty, to nie żaden seks, seks jest na golasa i z seksu nie ma dzieci. Mama i tata muszą być w ubraniu, to mogą się całować i wtedy jest miłość. I z tej miłości biorą się dzieci."

Sol świetne cytaty,ale się uśmiałam :-D
Rano przeczytam mężowi ;-):-D
Śliczne fotki:)
josephine życzę udanego wyjazdu :tak::-)

...tyle bo uciekam spac buziaki ;-)

Witam po przerwie ;)

W pracy dobrze ale nabawiłam się infekcji gardła i znów na L4 ... Nie wiem tylko czy to jednak nie zawinił kulig i wyjazd do zimnego lasu ....

A moja dzidzia ma się dobrze. Waży 260 gram i wzorowo się rozwija;). Dziś na wizycie byłam ....

Ledwo przebrnęłam przez te kilkadziesiąt stron .... Rozpisałyście się ;)

Witam nowe staraczki ;) Fajnie, że jest nas coraz więcej ...

Witam po przerwie ;)

W pracy dobrze ale nabawiłam się infekcji gardła i znów na L4 ... Nie wiem tylko czy to jednak nie zawinił kulig i wyjazd do zimnego lasu ....

A moja dzidzia ma się dobrze. Waży 260 gram i wzorowo się rozwija;). Dziś na wizycie byłam ....

Ledwo przebrnęłam przez te kilkadziesiąt stron .... Rozpisałyście się ;)

Witam nowe staraczki ;) Fajnie, że jest nas coraz więcej ...

Fajnie że nas odwiedziłaś:)
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.Cieszę się że dzidzia ma się dobrze,teraz obyś tylko Ty szybko wyzdrowiała:)
Widzę że jednak spac nie możesz tak jak Ja heh :-D

sol : super są te wypowiedzi maluszków, u mnie ostatnio był taki mały łobuz i na dowidzenia mówi tak :" dziękujemy dziękujemy a na koniec uciekniemy :) "
ja bym chyba wogule nie umiała zawiązać takiej długiej chusty:confused: ale mi też sie podoba bardzo ta co Tobie, a tak wogule to super zdjątka :tak: pozdrawiam

josephine : dasz rade twarda jesteś , a jak juz zaliczysz to z tej radości wrócą Ci siły na weekend i na pakowanie , zawsze można się nie pakować i na miejscu coś kupić :) głowa do góry, trzymam kciuki

kpi23 : dawno sie nie odzwyałaś, zaglądaj częściej bo puźniej cięszko nadrobić - ja po weekendzie ledwo dałam rade :):tak:

agnieszka.kk : ciesze sie że masz już dobry chumorek, trzymaj tak dalej ;-)

Witam sie i ja z rana, a raczej poludnia,
mam zamiar wysprzatac dzisiaj mieszkanie, wiec uciekam do roboty, bo moj brzdac spi, a tylko wtedy moge posprzatac lazienke

reklama
dziś zrobiłam sobie kanapki z jajkiem, i jak doszłam do pracy okazało sie że wogule nie mam na nie ochoty i pragne mięsa najlepiej jakigoś smażonego - także same widzicie odbija mi - chyba trenuje z zachciankami :):-D

melduję : łapie odbijke i przeglądam na allegro ubranka ciążowe , oj źle ze mną:-:)no:

Inke : owocnego sprzątania, mnie jutro to czeka po powrocie z pracki i sterta prasowania (z całego tygodnia , 6 osób MASAKRA:szok:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry