reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
dzien tesciowej;-)juz widze co nam jutro MARYLKA napisze co tam Kamil dla swojej tesciowej wymysli:-D:-D:-Da dzien dentysty-pierwsze slysze:szok:no ale jak jest dzien leworecznych to w sumie kazdy dzien jest na cos-a MY co dzien mamy DZIEŃ FORUM NA BB:cool2::cool2::cool2::cool2:

MARYLKA- to jest Wasza decyzja i rodzinka powinna to zaakceptowac:tak::tak:bedzie dobrze,nie martw sie na zapas:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
mama05: no o dniu leworęcznych to nie wiedziałam :):):):)
no a co do prezentu dla mojej mamy to musze coś sama kupić bo kamil jak tylko przyjechał poszedł do domu odsypiac bo wczoraj do 1 w nocy robili i kasy zapomniała więc musze coś kupic - chyba kupie jej cebulki kwiatów - bo to ogrodnik z zamiłowania jest :):) i dam kamilowi żeby wręczył on zawsze zwala kupowanie prezentów na moje barki - nawet dla swojej may :( taki juz muj los :):) ale jak to mówią widziały gały co brały :):) no ale może wierszyk jeje powie :):):):)

MArgolcia, nam ksiądz mówił, żeby przyjść na 3 miesiące przed ślubem chyba te papiery wypełnić i później jeszcze tuż przed ślubem, żeby powiedział nam co i jak. Nauki mamy już na szczęście zrobione. Jeszcze tylko poradnia :wściekła/y::wściekła/y: Nie chce mi się tej poradni i wciskania tej ciemnoty, że jaka jest to wspaniała metoda naturalna brrrr
Margolciu, jednak chyba jutro nie pójdziemy do księdza, za tydzień, bo Mój kochaś nie ma jeszcze wszystkich papierów. Musi wybrać z chrztu i najlepiej jak się pójdzie od razu ze wszystkim
Marylka, a Ty swojemu męzulkowi sprawiasz prezenty? Zawsze możesz powiedzieć, ze chciałabyś aby Ci kupował jakiegoś drobiazga z jakiejś tam okazji :-) delikatnie możesz zasugerować. Mama ma rację, Ty się rodziną nie przejmuj, bo to przecież do Was decyzja o chrzcie należy ;-)

mama05: sorka że tak męcze ale korci mnie żeby zapytac cie czy u was w rodzinie jest więcej takich "przypadków" bo my u mnie jestesmy wyjątkiem z tym cywilnym nie licząc Kamila brata który ma inne wyznanie , juz więcej nie dręcze , ale ciesze sie że nie jestem sama :)

MARYLKA-Kamil powie wierszyk???:))))) o losie,ale sie tesciówka wzruszy!!!MARGOLCIA-witam i bardzo sie cuesze,ze u ginek wszystko w porzadku;))

pysia z papierkami chodzi o to że ważne są 3 miesiące, a na zaświadczeniu z chrztu ma się wypisane ewentualne zawarcia małżeństwa, dlatego muszą być świeże. Jak my byliśmy w poradni, to kobietę bardzo szybko naprostowaliśmy, żeby nie mówiła nam takich bzdur , bo się nie zna. Mój mąż spytał się wtedy czy ma ona wykształcenie medyczne-na co ona , że nie. To jej powiedział , żeby się nie wypowiadała na tematy o któych ma gorsze pojecie ode mnie :). Także podbiła karteczkę, nie musiałam żadnego wykresu jej robić. :)Powodzenia z załatwianiem wszytskiego. A tak z ciekawości ile kosztuje was kościół?

pysia on zawsze mówi że nie ma kiedy i niewie co ale czasem mi sprawi jakąś małą niespodzinke - choc na początku sprawiał cześciej - ale to taki typ faceta chyba :), ale jak coś to ja np mówie ze chcem spodnie albo bizuterie i idziemy razem wybierać :) ja mu uwielbiam robic prezęty :) ja wogule uwielbiam ludziom dawać prezenty moje dziadki to mówią że ja przez te prezenty bankrutem będe i nigdy się nie dorobie :):)

MARYLKA-moi rodzice,my ,moja sioatra,:tak:brat ma koscielny.teraz coraz wiecej ludzi ma takie podejscie jak Twoj Kamil wiec naprawde nie jestesmy wyjatkami.a poza tym ten slub jest tak samo wazny-masz pelne prawa jako mąż i żona:-D;-)bedzie dobrze,nie...bedzie si:-) asiuasiu tez bedzie brala cywilny;-)MARYLKA-bo wiecej szczescia jest w dawaniu-ja tez uwielbiam dawac i nie oczekuje nic wzamian;)

Ostatnia edycja:
MArgolcia nie dziękuję :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: wiem, że te papierki mają być świeżutkie ale i tak ksiądz mówił, żebyśmy się zjawili 3 miechy przed ślubem na wypisanie tych papierów. To ładnie zagięliście babkę z poradni. Ale faktycznie to dla mnie głupota, żeby wciskać kit narzeczonym jaka to metoda naturalna jest wspaniała... ta.... tylko przez tą metodę jakże 'zawodną' ile dzieci się rodzi :wściekła/y: to już nie mówi.
My co chodziliśmy na kurs to babka mówiła z poradni, że ona ma sześcioro dzieci planowanych właśnie z tej metody :-D:-D:-D Wszyscy śmiali. Jakaś taka nawiedzona była ale do niej chyba będzie trzeba iść chodź już mnie telepie na samą myśl :wściekła/y::wściekła/y: a jak mi będzie kazała robić wykresy to już całkiem nie wiem co zrobię. Zawsze można powiedzieć prosto z mostu zabezpieczamy się w taki, a nie inny sposób i tyle, niech się zamknie i podpisze bez większego gadania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A nie wiem ile będziemy płacić. To pewnie tuż przed ślubem się okaze :confused:

MAryla to już taki ewenement Twojego męża :-) Nie ma się co martwić :-D Ja tez uwielbiam sprawiać prezenty

reklama
u was widze wiecej osób ma takie podejście :) ja sie simieje że my bezwyznaiowcy jesteśmy :):)
a z tym wierszykiem to tak zartowałam wątpie zeby asz tak zaszalał, ja tam tez uważam cywilny za prawdziwy i jak ktos powie że inaczej to przy ostrej wymianie zdań mogła bym dac w zęby bo ja sie czuje żonka :) tylko czasem sie boje jak to będzie z tymi chrzcinami :( czy presji nie będzie :( , ale na to jeszcze czas :)
zresztą podejżewam że nawet gdybyśmy się zdecydowali na chrzciny to i tak ksiądz by sie nie zgodził ale może nie będzie tak źle :)

kochane ja za sekund 5 znikam i pewno jutro się dopiero odezwe bo mężulkiem musze się nacieszyć :):) do juterka :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry