reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Nie mogłam wytrzymać choć padam na pysk po spacerze :-p Niunia się ułożyła tak ze szok :-D Pomijam fakt że główką w dół to jeszcze buzię wtuliła w łożysko i nie było widać buziaczka to jeszcze nóżki tak ścisnęła że pupe tylko było widać :-D Ale nic po za tym. Choć przez chwilę gin twierdził ze widzi psipsię więc na 90% będzie dziewczynka ale na stówę to dopiero za 3-4 tygodnie i to o ile nie zrobi powtórki i nie wypnie się pupą :-D
A no i mąż dał mi wreszcie odpowiedź co do imienia - będzie Emilka lub Olek bo dalej liczymy się z możliwością chłopca :-p

A teraz spadam lulu :-D

Ewciu - dziękuję za przekazanie wieści :-D
Wisieńko - trzymaj trzymaj bo ja cem dziewczynkę :-D
Halina - hej sąsiadka :-) Pisz pisz - tylko się nie przeraź :-D

reklama
Moja babcia ma tak na imię :-) A że babcię bardzo kocham ze strony mamy to chciałam zrobić nam obu prezent :-D Babcia jeszcze nie wie i pewnie się popłacze ale co tam :-p

Miałam iść spać ale moje dziecię obudziwszy się o 9.45 rano nadal stawia twardy opór :-p Jestem w szoku :-D

Kpi prosiła abym przekazała wszystkim gorące pozdrowienia :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Wisienka Kochana dziekuje Ci slicznie za karteczke!:* Ja ide wyslac dopiero jutro...Wybacz mi....:-:)-:)zawstydzona/y::zawstydzona/y: Zakrecilam sie z ciaza i o niczym innym juz potem nie myslalam...

Bylam dzisiaj u lekarza potwierdzic ciaze:-D No i ciaza jest :) Zrobili mi kupe jakis badan, pobrali tyle krwi ze masakra chyba z 4 duze fiolki:nerd: Polowy z tego nie wiedzialam co do czego....:szok: W poniedzialek odbieram wyniki...
Musze Wam powiedziec ze tutaj w Au jest dziwnie tak jak z NZ jezeli chodzi o badania. Pierwszy scan przy 6 tygodniowej ciazy, nastepny 20 tygodniowa. Czasami tak jest ze robia tylko w okresie 20 tygodni a potem jakos przed porodem dopiero!:baffled:
Czyli w ciagu calej ciazy sa 2 najwyzej 3 USG. W UK tez tak podobno robia....:szok:
Nie bede sie denerwowac bo nie moge ale dla mnie to jest jakies dziwne...
Aha przez pierwsze 20 tygodni zostaje pod opieka GP a potem kieruja mnie do szpitala i juz do porodu opiekuje sa mna midwife:nerd:
No to by bylo na tyle....:angry::sorry2:
Wygadalam sie Wam to mi ulzylo....Juz bym wolala do ginka w Polsce chodzic:baffled:

Misia jak Ty juz w rzeczy nie wchodzisz to ja tez powoli moge sie przygotowywac:laugh2:

Sol trzymam &&&&& za dziewczynke!:-D

W sobote przylatuje do mnie moja kupela z Nowej Zelandii co tez jest w ciazy w 7 miesiacu :) Zostaje do poniedzialku rano :)

Marybeth jak tam test? :)

Sol, Szczesliwa, Marta wiem ze radzilyscie isc dopiero w 6 tygodniu ale popytalam w przychodni i tutaj jest troszke inaczej...Tutaj robia test z moczu jeszcze raz ale labolatoryjnie i jak wyjdzie wynik pozytywny to potem zlecaja komplet badan z krwi....Z tymi wynikami ide znowu do GP i potem zobaczymy co dalej mi powie :)

Ok spadam posprzatac troche :)

Buziam Was i zycze pieknego dnia :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Cześć Dziewczynki:)
Widzę że coś mały ruch ostatnio:(( No ale nic to jesień i brzydko i smutnawo jakoś więc się nei dziwię że brak weny na pisanie...

Jaewa pamiętam że ja też strasznie się zdziwiłam tym ich systemem jak w UK byłam... Jak koleżanka była w ciązy to miała wizyty u GP a potem przypisywali ją do położnej...
Mi w szpitalu też najpierw zrobili sikany test a potem krew i z wynikami na usg poszłam... Ale u mnie była inna sytuacja bo podejrzewali poronienie więc szybko wszystko robili... Ale z tą koleżanką to pamiętam że chodziła co ileś na jakieś spotkania z tą położną i badania i jak raz zapomniała to do niej dzwonili...
A usg no cóż tam są zdania że nie ma co za bardzo ingerować w naturę...

A i wogóle to chciałam przekazać pozdrowienia od Ewelinki bo dostałam od niej kartkę... Ja też kupiłam parę więc jak ktoś chce to proszę o adres (oprócz tych co już mam:)

A ja wyobraźcie sobie robiłam wczoraj NIC!!!!! Cały wieczór oglądałam filmy z mężusiem:)) On tylko jeszcze poszedł chwilę z psem i tak do 22 filmy:))

Miłęgo dnia:)

Cześć dziewczynki
Ja się tylko przywitam i znikam.
W pracy sporo pracy, po pracy ogarniamy tą naszą przeprowadzkę, a w międzyczasie kłócę się z rodziną.
Nie wiem co się ze mną dzieje, ale mam kijowy nastrój.
U mnie dziś słoneczko :-)
Buziole dla wszystkich :laugh2:

Witam sie w srodowy ponury poranek!!!!!!!!!!!

jaewa w Irlandii jest podobnie. Do 16 tygodnia jestes pod opieka GP a pózniej w szpitalu przypisuje Cie do midwife. Scany 3 przez całą ciąże a badan to miliony. Na grupe krwi , na zółtaczke, na hiv kompletnie na wszystko, co ja akurat uwazam za dobre :) Tak jak wspomniałas pobieraja krwi chyba z 4 fiolki :)

Ależ tu cisza!!!!!!!! Az sie wczoraj po pracy zdziwiłam ze tak mało nadrukowałyscie!!!!!!

Monia Kochana witaj :) No glupi ten system tutaj nie podoba mi sie ale nie mam wyjscia :-(

Ja zauwazylam ze po tym "wysypie" fasolek duzo dziewczyn poznikalo...:-(

A przeciez wszystkim tutaj sie uda, tylko cierpliwosc czasami jest wystawiana na wielka probe...:-(Wiem i rozumiem to...

Tesknie za nimi wszystkimi bo kiedys tak fajnie tutaj bylo...Dziewczyny wracajcie do nas!!!:-:)tak:

Renna Kochana wlasnie na to wszystko mi robili tylko juz nie chcialam sie rozpisywac :)
A co tam u Ciebie Kochana?

Witajcie dziewoje!!!!
:-D
Mam nadzieję, że nastroje bardziej wesołe jak wczoraj...
U mnie bez zmian...
a przepraszam..
są zamiany....
na gorsze...
wczoraj tak się pokłóciłam z D, że do tej pory się do siebie nie odzywamy
I coś czuję, że nie będzie łatwo...
za dużo złych słów padło...

reklama
Vjolka kochana ja sie tez poklocilam z S ale ze jako kobiecie w ciazy przysluguje prawo spokoju troche wyluzowal....
Moge zapytac o co poszlo? Pewnie o jakas bzdure?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry