reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Jestem i Ja :):) porządki i zakupy zrobione u kumpeli byłam przed chwilą wiec popołudnie mam już wolne :):) .......
Renna - jak tam wizyta na którą ją miałaś??
Krakowianka - jak sie czujemy??
Julitka - witaj kochana :)
Mama - super wieści jejku ale sie ciesze buziaczek dla Ewci :*
Sol - hej :)
Misia - czesc kochana :)
Sorbuś - oby chorubsko poszło a kysz !!!
Witaj kochana :-)
witam wszystkich serdecznie ja chcialam sie przylaczyc do prob bycia mama w 2011. bylam juz w ciazy termin mial byc 10 marca ale niestety w 9 tyg serduszko przestalo bic.... nie poddajemy sie i wciaz probowac bedziemy z wielka nadzieja ze bede mama w 2011
Witaj trzymam kciuki aby Ci się udało :-) niestety wiem co czujesz
kamilaedi witaj i trzymamy kciuki żeby znowu byla fasolka i bys byla Mamusia 2011 :happy:
Krakowianka ja Ci w interpretacji nie pomoge, ale te pierwsze badania chyba duzo poza norme nie wychodza wiec chyba nie ma co panikowac ale tak jak mowie nie znam sie:-(
Dziewczyny Ci tu pewnie zaraz pomoga.

Ja sie Kochane poloze bo cos zle sie czuje, mdlosci mnie lapia i zmeczona jestem.
Pozniej do Was zajrze:happy:
Odpoczywaj :tak::tak::tak:

reklama
Maggy, ciśnienie mam raczej niskie, w granicach 100-110 na 60. Dzięki, że mi pomogłaś z tymi wynikami. :* Moja Mama zawsze panikuje, a ja mam to po niej...

Co do różyczki - mam wysokie przeciwciała poszczepienne, co do toxo - mam dwa koty, ale Mąż po nich sprząta, a ja nawet po ich głaskaniu myję ręce, a co do cytomegalii - jestem na L4, więc z dziećmi małymi nie będę miała styczności. Musi być dobrze.

Ale ogólnie mam dziś doła... wykańczają mnie te mdłości i ból żołądka. :( Zjadłam kisiel za radą Sol, może pomoże...

Krakowianka - ja przez całą ciąże mam ciśnienie 100, 110/ 60 i ja słysze tylko że ciśnienie mam w normie wiec jakie niskie ??
niskie to jest np takie jak ja miałam za czasów liceum miałam 90/45 jak sie nie mylę .... pielęgniarka kazała mi codziennie chodzić do niej mierzyć bo sie wystraszyła wiec nie martw sie kochana prosze Cię

Szczęśliwa - mi też się zdarza 90/50. Wydawało mi się że norma to tak 120-130, a powyżej: wysokie. Nie wiem sama zresztą...

Krakowianka - pytałam też mojej siostry a jest pielęgniarką i na prawdę 100, 110/ 60 jest normą ...trzeba tylko uważać na to żeby nie było wysokie bo wtedy są kłopoty spore .... nie martw sie kochana :):)

Hey laski. Ja tak tylko szybko i powierzchownie.
ewcia wiedziałam ,że będzie dobrze.
A temu lekarzowi kopa zasadziłabym takiego ,żeby nam Ewci więcej nie straszył.
misia jestem jestem. A brzusio cóż nie rośnie jeszcze na razie :-(
krakowianko norma ciśnienia osoby dorosłej to 120/80 wiem bo siostra studiowała pielęgniarstwo i wiele razy na mnie ćwiczyła ;-)
No i resztę zapomniałam bo wy tyle stron piszecie że szok.

Dziewczyny jestem :happy: Uzalezniłam sie od Was i BB:happy:
Rozmawialam z Tesciowa i dzisiaj jeszcze jade wieczorem porozmawiac tak dokladniej ale jednak zostaje u tej ginki, ktora mi polecila. Przeprowadzila jej dwie ciaze w tym jedna juz po 40 i synek ma nie cale 2 latka caly zdrowy i szczesliwy:happy:
Nie ma co oszczedzac, dzidzia najwazniejsza:-)

Marcepanek, Szczęśliwa - dzięki za odpowiedź. :) Tak sobie teraz myślę, że przecież w ciąży cały organizm szaleje, więc niejeden wskaźnik mogę mieć podwyższony... Myślę, że wszystko będzie dobrze. :)

Misia
- no to jak ginka jest sprawdzona, to może faktycznie lepiej się jej trzymać. :)

Ja spałam 2,5 h, zupełnie mnie ścięło. Teraz zjadłam sobie makaron z bananem i danonkiem i póki co jest dobrze z żołądkiem.

reklama
Kochane zrobilam rano test, wlasnie przed chwila :)
Wyszla piekna gruba II :) Juz nie taka cieniutka jak na pocztaku :p

27wxbic.jpg

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry