reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
Sol, farmaceutka mi powiedziała, że rennie jest bezpieczne w ciąży. W ulotce też jest napisane, że rennie można stosować w ciązy o ile jest stosowane zgodnie z zaleceniami opisanymi w tejże ulotce. Ty mnie nie strasz teraz... o_O Bo ja już to ze 3 razy od poczatku ciąży zażyłam...

No tak ja u tej Pani bylam dopiero 2 raz. Za wizyte 150 zl + cytologia 200 zl... Dla mnie duzo zwlaszcza ze w lux medzie mam wszystko

Nie wiem co mam robic z tym lekarzem... Czy zostac u tej czy szukac kogos w lux medzie... Musze powoli pomyslec...

Ostatnia edycja:
Jestem i Ja :):) porządki i zakupy zrobione u kumpeli byłam przed chwilą wiec popołudnie mam już wolne :):) .......
Renna - jak tam wizyta na którą ją miałaś??
Krakowianka - jak sie czujemy??
Julitka - witaj kochana :)
Mama - super wieści jejku ale sie ciesze buziaczek dla Ewci :*
Sol - hej :)
Misia - czesc kochana :)
Sorbuś - oby chorubsko poszło a kysz !!!

witam wszystkich serdecznie ja chcialam sie przylaczyc do prob bycia mama w 2011. bylam juz w ciazy termin mial byc 10 marca ale niestety w 9 tyg serduszko przestalo bic.... nie poddajemy sie i wciaz probowac bedziemy z wielka nadzieja ze bede mama w 2011

Kochane, pomóżcie... :(

Sprawdziłam sobie właśnie wyniki moich wczorajszych badań i trochę spanikowałam... napiszę Wam, co jest NIE w normie... Powinnam się martwić?

leukocyty - 10,4 (norma 3,8-10)... jak moja Mama to zobaczyła, to od razu zaczęła panikować... :(

neutrofile
- 7,43 (norma 2,50-7)

żelazo - 29,9 (norma 7,2-25,9)

I z tym mi musicie pomóc z interpretacją, bo ja to potrzebuję na język polski czyli: aktualnie choruję, nie choruję, przechorowałam czy coś w tym stylu...:

różyczka IgM - 0,21 (wynik ujemny < 1,20, wynik wątpliwy 1,20-1,59, wynik dodatni 1,60 i powyżej)

cytomegalia IgM - 0,090 (wynik ujemny < 0,85, wynik wątpliwy 0,85-0,99, wynik dodatni 1,00 i powyżej)

toksoplazmoza - IgM - 0,070 (wynik ujemny < 0,50, wynik wątpliwy 0,50-0,59, wynik dodatni 0,60 i powyżej)

Aha, na pocieszenie - beta 84 159... :)

kamilaedi witaj i trzymamy kciuki żeby znowu byla fasolka i bys byla Mamusia 2011 :happy:
Krakowianka ja Ci w interpretacji nie pomoge, ale te pierwsze badania chyba duzo poza norme nie wychodza wiec chyba nie ma co panikowac ale tak jak mowie nie znam sie:-(
Dziewczyny Ci tu pewnie zaraz pomoga.

Ja sie Kochane poloze bo cos zle sie czuje, mdlosci mnie lapia i zmeczona jestem.
Pozniej do Was zajrze:happy:

Misia, odpocznij. :* Ja też się zaraz chyba pójdę położyć, bo mi się słabo robi i już zdążyłam zwymiotować... Ale poczekam jeszcze, co mi Dziewczyny o tych wynikach napiszą...

reklama
Krakowianka- wyniki ujemne toxo, rozyczki, cytomegalii oznaczaja, ze wszystko jest ok... tzn. nie przechodzilas tych chorob.. ale i musisz bardzo uwazac...

jesli chodzi o leukocyty, to w ciazy moga byc podwyzszone.. poza tym Twoje sa prawie w normie :) wiec nie rozumiem paniki Twojej mamy :)

tu masz dodatkowe info nt. leukocytow podwyzszonych:
Zwiększenie ponad normę to sygnał, że w organizmie toczy się infekcja lub mamy do czynienia z miejscowym albo uogólnionym stanem zapalnym czy też z białaczką (podwyższone wskaźniki pojawiają się również przy intensywnym wysiłku fizycznym, długotrwałym, nadmiernym stresie, a nawet po dłuższym opalaniu).

jesli chodzi o zelazo, to jakie masz cisnienie? w normie?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry