reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
to ja na ostatek wpadłam życzyć dobrej nocki:tak:,chociaż pewnie juz nikt mnie teraz nie przeczyta...
u nas byli znajomi z 2 dzieciaków,najpierw byliśmy w figloraju,a potem u nas.dzieciaki szalały,my kolacyjka itd i tak zeszło prawie do 22.oni pojechali,a mój M zerwał się na piwo z kolegami i siedzę sama,Ala chrapie:tak:

zapmarta to miły dzionek masz za sobą:tak:.oby tak częściej,co:-)?
wisienka musisz to jakoś przetwać,mi też hormony szalały i wściekła chodziłam.ja dałam radę,to Ty też:tak:.tulę i ślę buziaki;*

Hej Laseczki
Wlasnie wrocilam z pracy..
Lece sie kapusiac i potem na tv z mezusiem..
Spokojnej nocki Wam zycze

Hope a znasz kogoś gdzie w rodzinie to wystąpiło?

kala - to choroba genetyczna :-( Zdarza się niezmiernie rzadko ale się zdarza. Żeby wystąpiła oboje rodziców musi mieć wadliwy ten sam gen odpowiedzialny za prawidłowy rozwój gośćca. Zazwyczaj jest nieaktywny a jeśli się pojawia w rodzinie to nie pod postacią karłowatości ale nie za wysokiego wzrostu - ok 140 - 155 cm max. Mój ojciec z Becią mieli pecha - Marta jest karłem. Ale u M w rodzinie też zdarzały się niskie wzrosty dlatego wolimy dmuchać na zimne a nie stać nas na badania genetyczne. Zresztą co to da? Karola jest zdrowa i chwała za to a jeśli drugie będzie chore - cóż.. dam mu tyle samo miłości co Karoli :-) Najgorsza nie jest sama karłowatość ale to co za nią idzie :-( Dlatego jeśli nawet będzie chore to wolę wiedzieć wcześniej żeby od razu mu zacząć pomagać jak się da :tak:

Spadam spać bo już późno :-)

a u nas dopiero sie cicho zrobilo. ostatni goscie 10min temu wyszli. uf! ale fajerwerki byly piekne! juz czwarty raz ogladalismy i w zwiazku z tym zadnego "wow" sie nie spodziewalismy ale.... WOW! tak pieknego finalu nigdy jeszcze nie bylo.
jest czwarta, wiec jutro dzien do d*** - zanim sie wyspie i dojde do siebie bedzie 17 i weekend skonczony.
wydaje mi sie, ze troche mam juz mniej zakrwawiony sluz ale mimo to wciaz sie waham czy przytulac czy nie. zobaczymy jutro.

calusy!

dzien dobry :)

kozica- GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!Dbaj o siebie :) zazywasz folik???

wisienka- ja tez mialam takie nerwy i wiesz co pomaga? pojscie na spacer... :) w momentach takich strasznych zlosci, po prostu wychodzilam z domu, ewentualnie do innego pokoju... zeby zostac sama i przemyslec... Bo zwykle te moje nerwy nie mialy zadnego sensu.. niestety :)

Sol- tyle tych badan? wow;.. ja sie zastanawiam czy musze znowu robic te co robiam, czyli na choroby weneryczne, toxo i ogolne badania krwi... mam nadzieje,z e nie bo one sa cholernie drogie :(

mama- mama Damianka jest niesamowita... normalnie sie rozplakalam jak mi odpisala znowu na mail'a... i ten komentarz na allegro... ech..

ja wczoraj po zakupach padlam... i poszlam spac :D obudzilam sie po 2h, ale sie juz zbieralismy nad morze.. wiec... nic nie pisalam... bo znowu pozniej spalam po poludniu :)

a dzisiaj piekna pogoda, czyli zero wiatru, spokojne morze, wiec pojdziemy poplywac :)

milego dnia Wam zycze !!!

maggy - nie no jak robiłaś i Ci wyszły ok to nie musisz bo one jako dodatkowe są liczone a nie jako obowiązkowe :tak: Ale to są badania obowiązujące w Polsce i wymogiem do becikowego a przeca ty na malcie chyba rodzić będziesz :-) Zostaje Ci sama morfologia czy anemii się nie nabawiłaś :tak:

Moje dziecię się zemściło i mnie pół godziny temu zwlekło z wyrka zrobić siusiu a potem sama wybrała sobie majteczki i obiecała że będzie wołać :tak: Zaraz M powinien wrócić z pracy więc jak sie prześpi to jedziemy :-D

reklama
dzieki Sol, bo sie przerazilam, ze znowu bede musiala je robic :D
no becikowego z PL to raczej na pewno nie dostane :D

widze, ze corcia sie uczy szybciutko!!! prosze prosze jaka rezolutna dziewczynka :) super!!!!
a gdzie jedziecie? bo chyba nie doczytalam...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry