reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
to ja na ostatek wpadłam życzyć dobrej nocki:tak:,chociaż pewnie juz nikt mnie teraz nie przeczyta...
u nas byli znajomi z 2 dzieciaków,najpierw byliśmy w figloraju,a potem u nas.dzieciaki szalały,my kolacyjka itd i tak zeszło prawie do 22.oni pojechali,a mój M zerwał się na piwo z kolegami i siedzę sama,Ala chrapie:tak:

zapmarta to miły dzionek masz za sobą:tak:.oby tak częściej,co:-)?
wisienka musisz to jakoś przetwać,mi też hormony szalały i wściekła chodziłam.ja dałam radę,to Ty też:tak:.tulę i ślę buziaki;*

Hej Laseczki
Wlasnie wrocilam z pracy..
Lece sie kapusiac i potem na tv z mezusiem..
Spokojnej nocki Wam zycze

Hope a znasz kogoś gdzie w rodzinie to wystąpiło?

kala - to choroba genetyczna :-( Zdarza się niezmiernie rzadko ale się zdarza. Żeby wystąpiła oboje rodziców musi mieć wadliwy ten sam gen odpowiedzialny za prawidłowy rozwój gośćca. Zazwyczaj jest nieaktywny a jeśli się pojawia w rodzinie to nie pod postacią karłowatości ale nie za wysokiego wzrostu - ok 140 - 155 cm max. Mój ojciec z Becią mieli pecha - Marta jest karłem. Ale u M w rodzinie też zdarzały się niskie wzrosty dlatego wolimy dmuchać na zimne a nie stać nas na badania genetyczne. Zresztą co to da? Karola jest zdrowa i chwała za to a jeśli drugie będzie chore - cóż.. dam mu tyle samo miłości co Karoli :-) Najgorsza nie jest sama karłowatość ale to co za nią idzie :-( Dlatego jeśli nawet będzie chore to wolę wiedzieć wcześniej żeby od razu mu zacząć pomagać jak się da :tak:

Spadam spać bo już późno :-)

a u nas dopiero sie cicho zrobilo. ostatni goscie 10min temu wyszli. uf! ale fajerwerki byly piekne! juz czwarty raz ogladalismy i w zwiazku z tym zadnego "wow" sie nie spodziewalismy ale.... WOW! tak pieknego finalu nigdy jeszcze nie bylo.
jest czwarta, wiec jutro dzien do d*** - zanim sie wyspie i dojde do siebie bedzie 17 i weekend skonczony.
wydaje mi sie, ze troche mam juz mniej zakrwawiony sluz ale mimo to wciaz sie waham czy przytulac czy nie. zobaczymy jutro.

calusy!

dzien dobry :)

kozica- GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!Dbaj o siebie :) zazywasz folik???

wisienka- ja tez mialam takie nerwy i wiesz co pomaga? pojscie na spacer... :) w momentach takich strasznych zlosci, po prostu wychodzilam z domu, ewentualnie do innego pokoju... zeby zostac sama i przemyslec... Bo zwykle te moje nerwy nie mialy zadnego sensu.. niestety :)

Sol- tyle tych badan? wow;.. ja sie zastanawiam czy musze znowu robic te co robiam, czyli na choroby weneryczne, toxo i ogolne badania krwi... mam nadzieje,z e nie bo one sa cholernie drogie :(

mama- mama Damianka jest niesamowita... normalnie sie rozplakalam jak mi odpisala znowu na mail'a... i ten komentarz na allegro... ech..

ja wczoraj po zakupach padlam... i poszlam spac :D obudzilam sie po 2h, ale sie juz zbieralismy nad morze.. wiec... nic nie pisalam... bo znowu pozniej spalam po poludniu :)

a dzisiaj piekna pogoda, czyli zero wiatru, spokojne morze, wiec pojdziemy poplywac :)

milego dnia Wam zycze !!!

maggy - nie no jak robiłaś i Ci wyszły ok to nie musisz bo one jako dodatkowe są liczone a nie jako obowiązkowe :tak: Ale to są badania obowiązujące w Polsce i wymogiem do becikowego a przeca ty na malcie chyba rodzić będziesz :-) Zostaje Ci sama morfologia czy anemii się nie nabawiłaś :tak:

Moje dziecię się zemściło i mnie pół godziny temu zwlekło z wyrka zrobić siusiu a potem sama wybrała sobie majteczki i obiecała że będzie wołać :tak: Zaraz M powinien wrócić z pracy więc jak sie prześpi to jedziemy :-D

reklama
dzieki Sol, bo sie przerazilam, ze znowu bede musiala je robic :D
no becikowego z PL to raczej na pewno nie dostane :D

widze, ze corcia sie uczy szybciutko!!! prosze prosze jaka rezolutna dziewczynka :) super!!!!
a gdzie jedziecie? bo chyba nie doczytalam...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry