reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
zapomniałąm napisać,że moja koleżanka z pracy urodziłą dziś córeczkę 4150 i 59 cm,express bo o 9 do szpitala ,a o 11.30 już po:szok::-D.mają juz synka z 1 rok i 4 m-ce:-)

josephine fajnie,że wsio ok;).to fakt,za dużo siedzimy na necie i czytamy,czytamy i sobie wyobrażamy!

reklama
hej wszystkim!

isana witaj! nie jestes " za wczesniej" ja zaczynam staranka w grudniu lub nawet styczniu 2011

:)

a swoja droga dziewczyny bylam dzis u gina i zapisal mi ostatnie 6 opakowan tabletek i folik :)
i wiecie co? poraz kolejny lnie opieprzyl za pomysl "oczyszczania "organizmu po anty... czy wasi ginekologowie karza wam odczekac kilka m-cy az wszystko zniknie? bo tutaj uwazaj to za bzdure!

ponoc tabletki nowej generacji po 3 dniach-tygodniu juz sie uplynniaja. i faktycznie mamy ktore tu znam zaczynaja starania od pierwszego cyklu zaraz po odstawieniu...
Hejka, też tak słyszałam, że nie ma co czekać po odstawieniu... Ale w sumie sama nie wiem... :eek: Ja swoje odstawiłam w październiku 2009, starania od kwietnia idą pełną parą i jeszcze nic... Ale 3 cykle to jeszcze nic, z tego co czytam, więc jeszcze nie sieję paniki. :-D
Trzymam kciuki za przyszłe staranka! ;-)

Ale wy szybko tutaj piszecie...:-) aż ciężko momentami nadążyć...:-) zanim ja skończyłam "skrobać" swojego posta to zobaczyłam, że jest już cała storna waszych nowych wpisów!

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za cieplutkie przyjęcie!:-)

josephine, to w takim razie planujemy zacząć staranka m.w. w tym samym czasie! Bardzo się cieszę, będzie nam raźniej.:tak: A (jeśli mogę spytać) dlaczego "dopiero" wtedy? Masz jakieś plany? Coś chcesz wcześniej pozałatwiać? I kiedy odstawiasz tabletki?

zapomniałąm napisać,że moja koleżanka z pracy urodziłą dziś córeczkę 4150 i 59 cm,express bo o 9 do szpitala ,a o 11.30 już po:szok::-D.mają juz synka z 1 rok i 4 m-ce:-)

josephine fajnie,że wsio ok;).to fakt,za dużo siedzimy na necie i czytamy,czytamy i sobie wyobrażamy!

BIBINKA- :szok::szok:no to faktycznie-bezczelnie szybk Jej poszlo:szok::-):-):-):-)niech im zdrowo rosna dzieci:tak:

AGNIESZKA- to fajnie ,ze dzien udany i dziekuje;-)pomysl moj wykonanie Toma i moje:tak:

BIBINKA- to fakt ,poczekaj na te testy i moze cos wyjdzie:tak:

MODUIXA- dzieki;-)

ZAPMARTA- no!!! to czekamy na fotki:tak::tak::-):-)

kochane ja padam na twarz-wiadom czemu takze ladnie sie zegnam i dla wszystkich karaluchy!!! :)) jutro dalej dzialamy:tak:bo niedlugo dzialamy nad dzidzią:tak::-):-)

bibinka : a zmnie wystraszylas tym ekspresowym tempem, kurde... moze przy 2 ciazy nie zdaze dojechac do mojego gina????? :) a ja nie chce rodzic nigdzie indziej z nikim innym!

ja tableptki odstawilam w grudniu a zaszlam w kwietniu, takze 4 m-ce zajelo... tylko pierwszy mieisac w sumie ejszcze uwazalismy bo sie niby wlasnie oczyszczalam z grzechow :)

mama powodzenia w remoncie jutro : efekt ebdzie super!!!

a poza tym : gratukacje dla wszystkich NOWOZAFASOLKOWANYCH!

a informacje o ryzyku ciazy mnogiej po anty prosze przekazac marylce, mysle, ze bedzie zainteresowana ;)

ISANA, idac do spowiedzi przedmalzenskiej oni czekaja az sie wyspowiada z chodzenia do lozka heh. Jestem niemalze tego pewna. Oni dobrze wiedza, ze nikt nie jest swiety ale Ci powiem, ze zle nie bylo. Powiedzial co mysli i tyle, ja wysluchalam i kuniec :) w dodatku pokute dostalam najlepsza ze wszystkich moich spowiedzi hehe

JOSEPHINE, moja gin tez mowila, ze nie trzeba czekac po odstawieniu anty. I mialam jakies ale co do tego ale teraz juz wiem, ze jeszcze jedno opakowanie zaczynam od srody i po skonczeniu rozpoczynam staranka i nie ma to tamto :)
i juz sie nie moge doczekac

mama śpij dobrze,musicie mieć siły na pająki:-D:-D
aga super zdjęcie:tak::-)
josephine:-D:-D:-D,zdążysz nie martw się:-).

ja też zmykam,bo Ala na zmianę sapie i kaszle...męczy się bida;(

KOLOROWYCH SNÓW I OWOCNYCH DZIAŁAŃ ŻYCZĘ;)))

Ale wy szybko tutaj piszecie...:-) aż ciężko momentami nadążyć...:-) zanim ja skończyłam "skrobać" swojego posta to zobaczyłam, że jest już cała storna waszych nowych wpisów!

Jeszcze raz dziękuję wszystkim za cieplutkie przyjęcie!:-)

josephine, to w takim razie planujemy zacząć staranka m.w. w tym samym czasie! Bardzo się cieszę, będzie nam raźniej.:tak: A (jeśli mogę spytać) dlaczego "dopiero" wtedy? Masz jakieś plany? Coś chcesz wcześniej pozałatwiać? I kiedy odstawiasz tabletki?

fajnie ebdzie :) ja z planow to mam jedynie obrone magisterki we wrzesniu,a le to nie jets wyznacznikiem, bo tutaj studia wygladaja troche inaczej, na 4 tym roku pisalam tez prace magisterska wiosna-latem z noworodkiem w domu, a obrone milam we wrzesniu. takze to jets PUNKT na liscie, ale nie wyznacznik ciazy. chodzi o to, ze ja chce miec dzieci urodzone miedzy wrzesniem a grudniem, tutaj z wielu wzgledow lepiej pod konie roku, poz atym nie lubie lata, upalu ( tutaj jets ono dluzsze i sporo cieplejsze niz w PL), boje sie ze sie dziecko odwodni itp
no takiego juz mam wkreta :) wiec zeby rodzic miedzy wrzesniem a grudniem musze zajsc miedzy styczniem a marcem! z synkiem tez tak planowalismy, ale nam sie posliznelo... i zaszlam w kwietniu! byl na styczen 2009, na szczescie urpdzil sie 2 tyg przed terminem, w grudniu 2008 :)

tabletki odstawiam we wrzesniu lub pazdizrniku, bo mysle ze tak zaraz nie zaskocze, choc mam koelzanke, ktora majac 35 lat tez myslala ze odstawi i od razu na spokojnie, dala sobie nawet pol roku-osiem m-cy oczekiwania... no i zaszla w 1 cyklu... chciala 3 letnia roznice miedzy dziecmi a ma 2 lata! 2 tyg temu urodizla slicznego synka :)

a ty dlaczego masz akurat pod koniec roku 2010/ poczatek 2011 staranka?

reklama
Mama, to mnie trochę zmartwiłaś, bo ja za niecały miesiąc kończę 30 lat, a będę się starać o pierwsze dziecko! Nie wiedziałam, że masz już dwójeczkę, ale fajnie!:-)- wobec tego jesteś prawdziwą "mamą":-D też się trochę obawiam o moją płodność, bo biorę tabletki już ponad 6 lat...

Dziewczynki, ja już uciekam. Mój mężuś trochę się już denerwuje, że tak długo siedzę na kompie. A mi tak miło tu z wami. że aż żal się rozstawać...:-( Dobranoc! Kolorowych snów!

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry