reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Maran-atha WIELKIE GRATULACJE, BARDZO SIĘ CIESZĘ !!!!!

mama, takie sytuacje się zdarzają i czasem nie trzeba złej woli, aby tak wyszło. Ja uważam, że nic straconego, jeśli dziś weźmiecie się do roboty;-):-), koniecznie idź do ginka, niech podpatrzy co tam z pęcherzykiem.
A teraz wyślij Tomowi sms-a, że go mocno kochasz.

ściskam was babeczki, bo koniec m-ca i mam roboty po pachy.

reklama
witaj MAMUNICA:tak:

MLODAM- dziekuje Ci bardzo za usciski:tak::-):-)kochane jestescie wszystkie!!!!!!!!!!
myslalam ,ze tylko Wam napisze i znikne bo nie bede w stanie pisac,ale potraficie podnieść czlowieka:tak:
MLODAM- ja tez trzymam kciuki za Twojego tate,zeby dal rade z chemią,zeby leczenie przynislo skutek:tak:ach to ,zycie,te choroby....

Aga - ale ta szkoła na początku cały czas jest jak zabawa, a to , że będą mundurki to frajda dla dzieci.
Musisz myśleć pozytywnie :tak:;-)

moja dzisiejsza historia:
Rano leżałam w łóżku z Mateo i oglądalismy Harrego Pottera, nagle słyszę dzwonek do drzwi, ale musiałam się zwlec z łózka i zaczęłam sie szybko ubierac bo bylam w piżamie.
Wkładam spodnie i widze ze ktos otworzył pierwsze drzwi i mi juz w tych drugich machał klamka i chciał wejsc, ale ja mialam drzwi zamkniete na górny zamek. Najpierw myslam, że to mąż, no ale dziwne ze tak mahał klamka zamiast wejsc bo przeciez sam zamykał zamek jak wychodził do pracy, potem juz bylam pewna ze to musi byc mój tato i moze mi coś przyniósl, ale on tez nigdy sam sobie drzwi nie otwiera.
Lece do tych drzwi i krzyknełam " no juz ide" . Otwieram drzwi i szok bo tam jakis opcy facet bezzebny i wyglądał jak dziad i sie mnei pyta o jakies nazwisko czy ja wiem gdzie mieszka. Powiedziałam odruchowo nie a on zaczął sie głośno smiac, ja spanikowana szybko zatrzasnełam drzwi i pozamykałam sie na wszystkei mozliwe zamki. Nie wiem co to było :dry::no:

ZAPMARTA- dzieki:tak:popisalysmi i juz mi lepiej,ale w tym m-cu to raczej nici z testowania:sorry2:

MARAN- bedziesz miala taka roznice miedzy dziecmi jak ja mam-rok i 11 m-cy;-):-)

mama05 ja też przytulam. Może ta owulacja przyjdzie później więc nie rezygnuj i albo dziś po północy na przeprosiny albo jutro z rana na przebudzenie przytulasy:)
U nas też tak się czasem zdarza, ze się mijamy zamiast przytulać na maksa.
Szkoda, że spontanicznie nie wychodzi tylko trzeba liczyć ale cóż takie wystarane to potem cieszy potrójnie:)

agnieszka
wcześnie ta szkoła od 4 lat. To chyba raczej takie przedszkole w szkole. Bo ja sobie nie wyobrażam jak 4-latek sie skupi na nauce.
Mnie podłamuje że Szymek przymusowo jako 6 latek będzie szedł do szkoły a u Was jeszcze wcześniej. Szok!!!
Ciekawe co to ma na celu, takie skracanie wieku szkolnego. Nie rozumiem tego.

Lorelain ale miałaś wizytę od rana. Ale z czego to dziadzisko się śmiało? Może po suchy chleb dla konia wpadł:)

mlodam trzymam kciuk za tate. Najważniejsze pozytywne nastawienie. To jest straszny stres i ta niepewność czy wszystko się powiedzie. Moja mama przechodzi teraz radioterapie. W marcu miała operację, najgorsze było czekanie na wynik. Teraz jest spokojniejsza i my przy niej też. Będzie wszystko dobrze, trzeba w to wierzyć i innej myśli do głowy nie dopuszczać!!!!!

Ostatnia edycja:
Lorelain koniecznie musisz zamykać się w mieszkaniu...bo strach siedzieć tak przy "otwartych drzwiach"
...ale dziad miał tupet...Ja pewnie umarłabym ze strachu:-/
mamucica z tego co opowiadają koleżanki to jest na początku taka szkoła w formie zabawy a potem już nauki.Myślę że będzie dobrze ale boję się tej zmiany.Mam nadzieję że uda nam się już wtedy zafasolkować i będę miała zajęcie w domu przy drugim dziecku.

Kochane Ja na razie uciekam zająć się troszkę domem i synkiem ale będą do was zaglądała,dziś wolne więc mam dużo czas na bb:))

Ostatnia edycja:
Mamucica - to nie jest skracanie , tylko na zachodzie wszędzie tak jest i to jest dla nich normalne, cały czas maja taki system, a zmiany wprowadzają w Polsce żeby im dorównac. Problem polega na tym, że tam to wyglada inaczej, inne warunki. Nie ma to nic wspólnego z tym co jest u nas :no:
dwa to szkoła jest szybko bo przedszkola sa pieruńsko drogie, a tam nie ma państwowych tylko są same prywatne a im młodsze dziecko tym więcej płacisz. Dopiero szkoła jest za darmo. Tam masz np. tak, że dziekco nie może samo wracać do skzoły tylko zawsze musi byc odebrane przez rodzica i bardzo tego pilnują. Dziecko nei nosi ksiazek bo ma w skzole. Tam sie robi lekcje, a nie w domu. Czas w domu jest na zabawe i różne zajęcia poza szkolne.
A unas dziecko wizie tornister na kułkach i do wieczora odrabia zadanie domowe.
Tam nauczyciel jest dla dziecka, a u nas to dzieci dla nauczycieli sie szybko to chyba nie zmieni. Dopiero chyba jak całe stare pokolenie odejdzie na emeryture.

Mamucica - to nie jest skracanie , tylko na zachodzie wszędzie tak jest i to jest dla nich normalne, cały czas maja taki system, a zmiany wprowadzają w Polsce żeby im dorównac. Problem polega na tym, że tam to wyglada inaczej, inne warunki. Nie ma to nic wspólnego z tym co jest u nas :no:
dwa to szkoła jest szybko bo przedszkola sa pieruńsko drogie, a tam nie ma państwowych tylko są same prywatne a im młodsze dziecko tym więcej płacisz. Dopiero szkoła jest za darmo. Tam masz np. tak, że dziekco nie może samo wracać do skzoły tylko zawsze musi byc odebrane przez rodzica i bardzo tego pilnują. Dziecko nei nosi ksiazek bo ma w skzole. Tam sie robi lekcje, a nie w domu. Czas w domu jest na zabawe i różne zajęcia poza szkolne.
A unas dziecko wizie tornister na kułkach i do wieczora odrabia zadanie domowe.
Tam nauczyciel jest dla dziecka, a u nas to dzieci dla nauczycieli sie szybko to chyba nie zmieni. Dopiero chyba jak całe stare pokolenie odejdzie na emeryture.
Też tak słyszałam...no zobaczymy:)
A co do przedszkoli to fakt czym dziecko młodsze tym więcej się płaci a jak Alan skończyl 3 lata to mamy 3 godziny od"państwa"za darmo a za resztę godzin płacimy.

A ja wam powiem ze jestem za skróceniem wieku szkolnego. Sama poszłam do pierwszej klasy niedługo po 6 urodzinach i dzisiaj jestem z tego powodu szczęśliwa (pomijając fakt że załapałam się z rocznikiem 85 na stary tryb nauczania 8+4 i ominęło mnie to durne gimnazjum :-p) - radziłam sobie dobrze i zaraz po 18 zdawałam maturę :-D Jak dla mnie bomba :tak: Karola od września pójdzie do 1 grupy i skończy 4-tą mając dokładnie 6 lat i od razu do szkoły idzie :tak: A że to przedszkole realizuje taki program że większość dzieci wychodząc umie czytać, pisać i liczyć to wiem że sobie poradzi :tak: Szczególnie że wcześniej zaczęła :-)

No i zaczęło mnie mulić :dry: Małż sobie boczek usmażył i pachnie w całym domu :wściekła/y: a sama mu go kupiłam :-p

reklama
No właśnie nasze szkoły są w niewielkim stopniu przygotowane dla tak małych dzieci. Z tego co piszesz Lorelain to na zachodzie wygląda to całkiem fajnie.
agnieszka nie martw się będzie dobrze. Skoro to nie jest nowy system, tylko sprawdzony od lat to wiedzą co robią i potrafią te maluchy i zabawić i nauczyć.

ja tez zabieram się za sprzątanie, jakoś ten wolny dzień trzeba wykorzystać:) ale będę zaglądać z doskoku:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry