reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
no tak maran na usg będziesz musiała sobie poczekać ale szybko zleci zobaczysz...teraz wybierasz się do swojego GP czy jak?

no tak teraz musze sie do GP wybrać, zeby mi dał skierowanie do szpitala, w którym będe miała rodzić... ale to myśle, że pójde do niego może w nastepnym tygodniu lub za 2 tyg. bo on i tak mi nic nie powie więc nie mam sie po co tam spieszyć...

reklama
no tak teraz musze sie do GP wybrać, zeby mi dał skierowanie do szpitala, w którym będe miała rodzić... ale to myśle, że pójde do niego może w nastepnym tygodniu lub za 2 tyg. bo on i tak mi nic nie powie więc nie mam sie po co tam spieszyć...

rozumiem:)
A jak już dostaniesz skierowanie do szpitala od GP to rozumiem że będziesz musiała się wybrać do szpitala i tam Ci wyznaczą położną która będzie się Tobą opiekowała przez całą ciążę...?

agnieszka z Ala było tak, że wpierw miałam pierwszą wizytę w 12 tygodniu i badania USG, krew, mocz a później jeździłam co miesiąc do tego szpitala i miałam wizyty z lekarzem lub z położną to zależało troche ode mnie, jak zalezało mi na wizycie z lekarzem to musiałam do kolejki sie ustawić i swoje odstać a jak nie to szłam do położnej, ona mierzyła brzuch, ciśnienie i mocz badała i słuchaliśmy serduszka dziecka no i do domu... ale, że z Alą to była moja pierwsza ciąza więc ja wolałam do lekarza iśc i siedziałam w tych kolejkach po 3 godziny, a czy coś od tego czasu sie zmieniło to nie wiem. Tylko, że tak prawde powiedziawszy to lekarz też nic innego nie robił jak położna, czasem miał takie małe USG to zobaczył czy z dzidzią wszystko ok. ale nic mi nie opowiadał tylko robił to dla siebie.

maran - GRATKI :-D

Dziewczyny - zrobiłyście mi smak na jakieś ciacho :-p Chyba zaraz coś zrobię :-p

A co do chodzików - my Karoli kopiliśmy chodzik - spędzała w nim dwa razy dziennie po pół godzinki jak ja chciałam mieć trochę wolnego i nic jej się złego nie stało - dzisiejsze chodziki to nie to samo co 20 lat temu i jak się ich używa rozsądnie - nie za długo na dobę - to wpływają pozytywnie na dziecko :tak: Nawet nasz radiolog ma takie zdanie o chodzikach (ma dwójkę dzieciaczków wychowanych na chodzikach). Ogólnie ja jestem za wszystkim co może dać mamie chwilę wolnego - byle by było używane z głową :tak: Bo tak jak jestem za bujaczami tak mi się słabo robi jak widzę niektóre matki że wsadzają dziecko na pół dnia do leżaczka i stawiają przed telewizorem - nie dość że niszczą dziecku kręgosłup to jeszcze wzrok i zaburzają prawidłowy rozwój :tak:

Spadam posprzątać trochę bo się dobrze czuję i mnie nawet nie muli :-D Jeny - nie sądziłam że to wszystko może być od nerwów. A do promotora zadzwonię pod koniec tygodnia i z nim pogadam przez kom bo inaczej się z nim chyba nie dogadam :-p
sol no widzisz ty sie nerwowałas to groszek dawał popalic a teraz grzeczniutki :) super że już wszystko ok :)

Magyy dziękuję Ci baaardzo
maran-atha Gratulacje, życzę aby wszystko było dobrze!!!! byś przeszła ten najtrudniejszy okres.
Maryla dziękuje, też się w tym nieszczęściu cieszę, że tak szybko udało się załatwić chemię, w szpitalach tych co sa blisko soli to az ponad miesiąc trza czekać, a tam z dnia na dzień, oby tylko dobrze ją zniósł,
no dokładnie dobrze że juz ją ma i napewno dobrze ją zniesie tyle co kciuków za niego zaciśniętych i modlitw to musi byc ok :)

czesc

MARAN- wiedzialam :tak:i gratuluje!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)

witam wszystkie dziewczyny ze lzami w oczach:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

nie wiem po cholere jasna bralam te pierd.....ne hormony i poszlam do ginek???????????mielismy zaczac od wczoraj bo dzis lub jutro ma oby niby owulka.czekalismy wiec do ndz.popoludniu mielismy gosci,pozniej kapanie dzieci a wieczorem juz nawet nie wiem o co poszlo,ale pyskowka od slowa do slowa (a ze ja nerwus) i skonczylo sie tym ze poszlam spac przed 22 a raczej ryczalam bo nic w tym cyklu nie ma szans sie udac-nie dość ze 1 marny pecherzyk t jeszcze nie wykozystamy bo nie bylo staran a dzis tez nie bedzie bo sie okazalo ,ze ma byc w ekipie kontrolujacej inwenture na magazynie glownym i wroci po polnocy a jutro rano mam ginek i mial zobaczyc jak z owulka.nie wiem czy jest sens jechac bo co powiem gin?????ze sie staramy ale seksu nie bylo!!!!!!!!!!!!!!!!!!:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jestem zla,rozzalona,chdze po domu i placze ,Zuza pojechala dzis na wycieczke z kazji dnia dziecka gdzies daleko nawet nazwy miejscowości nie pamietam z tych nerwow:no:poszla bym spac zeby nie myslec,ale jest Domi

niech mnie ktos przytuli bo placze i gile mi lecą:eek:
oj mama choć tu ogilana kobito no choc wysmarkamy noska utulimy wypijemy gorącą czekolade z kólka lodów i bitą śmietaną raz jeszcze utulamy i będzie dobrze zobaczysz a zresztą może Cie mężyk dziś w nocy dopadnie a nawet jeśli nie to nic straconego będziesz miała dzidziusia z czerwca tak jak chciałaś i z clo i zobaczysz że sie uda , no choc przytule do cyca :)

kochane moje dziekuje za przytulenie,troszke mi lepiej,ale nadal smutno:-(

MARAN-
czesto przytulasy u Was byly w tym cyklu???jesli nie chcesz to nie pisz:sorry2:bardzo sie ciesze,ze Ci sie udalo za 1 podejsciem:tak:Wisieńka też Ci GRATULUJE:tak:;-)

agnieszka z Ala było tak, że wpierw miałam pierwszą wizytę w 12 tygodniu i badania USG, krew, mocz a później jeździłam co miesiąc do tego szpitala i miałam wizyty z lekarzem lub z położną to zależało troche ode mnie, jak zalezało mi na wizycie z lekarzem to musiałam do kolejki sie ustawić i swoje odstać a jak nie to szłam do położnej, ona mierzyła brzuch, ciśnienie i mocz badała i słuchaliśmy serduszka dziecka no i do domu... ale, że z Alą to była moja pierwsza ciąza więc ja wolałam do lekarza iśc i siedziałam w tych kolejkach po 3 godziny, a czy coś od tego czasu sie zmieniło to nie wiem. Tylko, że tak prawde powiedziawszy to lekarz też nic innego nie robił jak położna, czasem miał takie małe USG to zobaczył czy z dzidzią wszystko ok. ale nic mi nie opowiadał tylko robił to dla siebie.

Rozumiem:)
Dzięki za odpowiedz bo ciekawa byłam jak to wygląda poza granicami Pl tzn.wiedziałam ale tylko z opowiadań a że Ty jesteś kolejnym tego przykładem więc wiesz najlepiej:))
W taki razie troszkę sobie poczekasz do usg,będzie dobrze,nie martw się.
A mąż już wie?
I napisz czy jakieś objawy miałaś...bom ciekawa :cool2:

wrrrrrr.... dzisiaj muszę się obejść bez kawy :dry: Grześ wczoraj wykorzystał resztę kawy w domu, a całą paczkę wziął do pracy i nic do puszki nie odsypał i nie mam kawy!!!!!!!!!!!! ale mu nakopię do zadeczka :eek:
jeszcze mi teraz teściowa dzwoniła :dry: "jak będziecie dziś w tych dużych sklepach, to ZOBACZCIE jakieś tanie makarony albo kasze." ja na to ok- zobacze po ile są. a ona "i jak będziecie jechać w naszą stronę to przywieźcie ich tak za min. 10zł bo nie mam co kaczkom dawać a one ciągle chcą jeść". myślałam, że ją przez telefon utłukę!!!!!!! mieszkają w piz*u daleko, nigdy nam nie po drodze, a tu jeszcze im kupować do kaczek!!!!!! na jaką cholerę brała te kaczki, jak ich nie stać na ich utrzymanie? nic jej nie kupię!!! wrrrrrrrrr..... już mi normalnie humor zjechała. w dodatku za oknem leje jak z cebra i jest ciemno!!!! buuuuuuuuuuuuuuuuuu.......

MARYLKA- dziekuje,przy cycu od razu lepiej:tak:ale wiem-staram sie ,biore hormony,lata po ginek.po dentystach,lykam co trzeba a w dniach kiedy powinnismy dzialac jest dupa-a caly czas bylo miedzy nami si:sorry2:

BUNIA- ach te tesciwe.....:((( teraz ja Cie tule:)

Ostatnia edycja:
mama ciesze się, że ci lepiej a co U Wisienki - że gratulujesz ?? czyżbym o czymś nie wiedziała i nie doczytała :zawstydzona/y:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry