reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzieki Aguś takiee normalne te zdjątka :):) ehhh i znów pojawia sie kolejny problem odnośnie naszego mieszkanka masakra wiecznie coś ....bo my je wynajmujemy słuchajcie my płacimy za sam wynajem 500 zł plus 170 czynsz plus media i nasze opłaty za cyfre i telefony i internet .....
Jak sie tu wprowadziliśmy to tu był tylko taki mały podgrzewacz wody wiec postanowiliśmy kupic bojler zrobić remont zeby była bieżąca woda ....
Poprosiłam tego gostka zeby nam obniżył opłate za wynajem na jakiś czas zeby nam sie kasa zwróciła to on powiedział ze tego nie zrobi bo nie może bo sam ma wydatki ..... dla mnie to był szok naprawde .... wkoncu dzisiaj sie wkurzyłam ze jak nam nie obniży chociaż o czynsz to sie wyprowadzimy .... bo my tego remontu nie robimy tylko dla siebie ale dla niego też ..... powiedziałam ze ma czas na zastanowienie sie do jutra i koniec ....

Aguś Ja bym na Twoim miejscu zabrała ze sobą bojler pomalowała ściany kredką albo długopisem i się wyprowadziła :-D Wiem chamska jestem ale jak gościu tak sępi że nie chce obniżyć czynszu a wy własnym kosztem wyremontowaliście mieszkanie to czego się spodziewać :-D Jak dobrze poszukacie to myślę że można znaleźć coś innego za mniejsze pieniądze a w lepszym stanie.Może warto się rozejrzeć i malutkimi bardzo malutkimi kroczkami przygotowywać się do narodzin malca.Wiem wiem jeszcze sporo czasu ale zobaczysz jak szybko ten czas zleci...

reklama
szczęśliwa, bardzo dobrze zrobiłaś. Nieźle gość będzie miał i kaskę i remont wrrr...
oj to wtorek też zapowiada się ciekawie. Już nie mogę się doczekać wiadomości od waszej trójeczki...
a mama dalej bez neta ?
Marylka, jak tam twoje samopoczucie ? Dziś też nas podczytujesz czy piszesz z nami ? Gdzie zniknął twój hunmorek ?????

Cześć

Dzisiaj mam nastrój do bani... Mati nic nie chce jeść :no:... znacie może jakieś dobre sposoby aby namówić dziecko do jedzenia?

Szczęśliwa - a uzgadnialiście wcześniej z nim remont, czy najpierw zrobiliście remont , a później poprosiliście go o obniżenie czynszu? .... jeśli wpłacaliście kaucje to czasem mu mieszkania kredką nie rysuj :-D

Witam się ze wszystkimi :tak:

Kurcze dziewczyny wpadłam w mega dołka, bo znowu mnie dopadło, ze ja bezużyteczna jestem, nawet pracy nie umiem znaleźć. Znowu się rozpłakałam że jak ja mogłam na takie studia pójść, tak sobie utrudnić zycie. A najgorsze ze wszystkiego że nie wiem co chcę w życiu robić. Mój pomysł na własną firmę upadł- bo albo ciąża i dziecko ,albo firma. No normalnie wyć mi się chce dzisiaj. przepraszam że tak smęcę , ale na razie to mój jedyny problem. A jakoś dzisiaj się rozkleiłam.
Kobito ja ponad rok przed pierwszą ciążą szukałam roboty i przez przypadek mi się trafiła jak już dałam sobie spokój. A teraz szukałam półtora i nie znalazłam i siedzę z dzieckiem w domu - no teraz już nie siedzę bo mała w przedszkolu :-(

Szczęśliwa cześć skarbie - dobrze ze u ciebie juz lepsze samopoczucie

a dowiedziałam sie ze nie mam w owulacji w ogóle - musze sie leczyć :-(
Ja też nie miałam owulacji (albo bardzo sporadycznie się pojawiała a jak się pojawiała to często pęcherzyk nie pękał i się cysty porobiły) wzięłam jeden cykl clo i mam Karolę a teraz drugie w drodze :-p

Cholewcia by to wzięła - jak lubię Beatkę tak więcej do niej nie pójdę :no: Mąż mnie jeszcze nie widział i o tyle jest zdrowszy :tak: Nie wkleję fotki chyba że zaraz wyskoczę gdzieś żeby mi to poprawili :dry: Nie wiem moze jak je ufarbuje na inny kolor to będzie to lepiej wyglądało - jak na razie jest masakra piłą mechaniczną.

Aguś Ja bym na Twoim miejscu zabrała ze sobą bojler pomalowała ściany kredką albo długopisem i się wyprowadziła :-D Wiem chamska jestem ale jak gościu tak sępi że nie chce obniżyć czynszu a wy własnym kosztem wyremontowaliście mieszkanie to czego się spodziewać :-D Jak dobrze poszukacie to myślę że można znaleźć coś innego za mniejsze pieniądze a w lepszym stanie.Może warto się rozejrzeć i malutkimi bardzo malutkimi kroczkami przygotowywać się do narodzin malca.Wiem wiem jeszcze sporo czasu ale zobaczysz jak szybko ten czas zleci...
Wiem Aguś dlatego ja jestem za tym zeby sie wynieść bo nie bede tego robić w 8 m-cu ciąży
tym bardziej ze teraz naprawde pieniądze sa nam potrzebne ....chcemy zrobic z Krzyskiem tak ze przeprowadzimy sie do rodziców moich albo jego i pomalutku poszukamy czegoś innego a przy okazji zaoszczedzimy zeby miec dla naszego malca .....i też mam pomysł zagipsowac mu to wszystko zabrac bojler i dac z powrotem ten podgrzewacz ciekawe czy znajdzie drugich takich naiwnych jak my.... bo to sie tolerowało jak nie byłam w ciąży ale teraz tak nie może byc ......
Cześć SOL:)
LORELAIN- nie wpłacaliśmy żadnej kaucji ..... on już wiedział na początku ze bedzie remont bo taki podgrzewacz to se może wsadzic w d....
powiedział dogadamy sie jakoś i masz ......
Nie bede sie wkurzac za zerwanie umowy mamy tylko 300 zł wpłacic wiec przeżyjemy .....
Bo wiesz co innego jakby brał od nas te 500 zł aleb byłby w tym czynsz to inna bajka....

Ostatnia edycja:
Aguś nie było zadnej opłaty :) żaden depozyt.....
Podpisałiśmy tylko coś takiego ze kaucji nie ma ale jak coś zniszczymy to ponosimy sami koszty.....
Ja do niego dzwoniłam z każda pierdołką nawet czy moge sobie powiesic półke ...wymieniliśmy mu wszystkie rury ....za sam bojler po znajomości zapłaciliśmy 600 zł potem kupienie nowych rurek i fachowiec też naszczeście po znajomości kolejne 400 zł a gdzie reszta??

Ostatnia edycja:
Aguś nie było zadnej opłaty :) żaden depozyt.....
Podpisałiśmy tylko coś takiego ze kaucji nie ma ale jak coś zniszczymy to ponosimy sami koszty.....
Ja do niego dzwoniłam z każda pierdołką nawet czy moge sobie powiesic półke ...wymieniliśmy mu wszystkie rury ....

Aga rozumiem bo Ja też wynajmuję z tym że Ja wpłacałam depozyt i to nie mały:-/
A do kiedy macie podpisaną umowę?

reklama
Niestety do konca roku.... dlatego trzeba działać jak on już mi stwarza kłopoty..... zrobienie porządku to jest jeden dzien wyprowadzka też góra 2 dni ..... nioo i wpłata 300 zł za zerwanie umowy .... a tym bardziej ze ostatnioo rozmawiałam z sasiadem i on mi powiedział ze poprzednia babka co tu mieszkała płaciła mu 200 zł i jak jej podniósł wynajem na 400 zł wyprowadziła sie i nie dziwie jej sie ....

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry