reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam sie i ide nadrabiać. Pół godziny temu wróciłam z pracy. Po prostu padam. Nie miałam kiedy zjeść i gdzie się wysiusiać. Ktoś kiedyś napisał, ze będąc przedstawicielem mozna w ciąży pracować. Szczerze nie wyobrażam sobie tego.

reklama
ewcia dzięki:tak:
jeżynka grubą księgę bym napisała,o tym co ona potrafi:wściekła/y::wściekła/y:
lorelain uczę wf-u:-).ja się przeprowadziłam z łodzi do mniejszego miasta oddalonego 50 km,bo mieszkania były b.tanie.a teraz inną decyzję bym podjęła wiedząc,co wiem ,ale skąd ja wiedziałam???

Bibinka
- po aw-fie masz możliwości, ja bym kombinowała nad czymś swoim np. klub fitnessu. U mnie się cieszą dużą popularnością spotkania dla kobiet w ciaży połączone z jogą, gimnastyką rozciągającą przed porodem itd. Całą ciąże na to chodziłam i chętnych było dużo.

uff doczytałam
szczęśliwa mam nadzieję że Twój wykorzysta daną mu szansę. Może to jednak było jednarozowe i już się więcej nie powtórzy. trzymam kciuki żebyś już nie miała takich okropnych powodów do niepokoju, bo Twój płacz na pewno odczuła fasolka. A teraz Tobie i jej potrzeba spokoju i miłości.
bibinka może uda się z wolnym poniedziałkiem. Kurcze, ciężko mieć paskudną szefową.trzymam kciuki za wolny dzień.
ewcia witaj, Ty to taka waleczna kobita jesteś, o swoje dbasz-chwali się takie postępowanie :D:D
mama jak tam Zuza i Domiś? lepiej dzisiaj? Ciepłe kakao w taki dzień na pewno rozgrzeje ,maluchy. Ja jak jestem chora to wypijam litr dziennie kakao :D:D
lorelain to teraz czekamy czy dostaniesz pracę. Dobrze że nie powiedzieli że nie dziękujemy, tylko dali czas do namysłu. Jestem dobrej myśli.
agnieszka no bocian to sie przyda na tym wątku!! już pewnie ma upatrzoną kolejną oczekującą. Ciekawe która następna jest w kolejce do bociana :D
jeżynka witaj. Czasem dobrze wziąć za kogoś wolne, bo jak się jest w potrzebie to masz kartę przetargową.

Witam nowe staraczki. Super że grono się powiększa. Będzie weselej.

A ja dzisiaj byłam z psiakiem moich rodziców u weta na pobranie krwi, biedactwo czeka operacja w przyszłym tygodniu. :(

Na obiad miałam placki ziemniaczane z sosikiem pieczarkowym. mniam.mniam, trochę później śmierdziało w kuchni, ale już wytępiłam zapach. :)

Wolny wieczór , więc pewnie zaglądać będę dzisiaj często i długo. Bo jak męża nie ma na noc to ja cierpię na bezsenność :)

wiesieńka ja próbuję znaleźć pracę jako przedstawiciel medyczny/farmaceutyczny, bo nie mam szans w zawodzie, ale wiem jakie to bagno jest. Większość osób nie ma rodziny , bo tu najczęściej praca, praca, praca. Nie ma bata jak będziesz w ciąży to na zwolnienie idź.

Ostatnia edycja:

Bibinka
- po aw-fie masz możliwości, ja bym kombinowała nad czymś swoim np. klub fitnessu. U mnie się cieszą dużą popularnością spotkania dla kobiet w ciaży połączone z jogą, gimnastyką rozciągającą przed porodem itd. Całą ciąże na to chodziłam i chętnych było dużo.

Wisienka
- ja się nie znam an pracy przedstawiciela handlowego, ale ja osobiście byłam całą ciąże na l4 bo takie miałam zalecenie od lekarza, a zaczęło się u mnie od pobytu w szpitalu. Oczywiście szefostwu się to nie spodobało :dry:

Bibinka bidulko no co za straszna baba Ciebie tak denerwuje wrrr...
Wisienka ja wiem co to znaczy jak chce sie siku bo ja całą ciże z Ala sikałam co 30-40 minut a najgorsze były noce... zreszta nawet na zakupy strach było wychodzić bo zaraz do wc chciałam lecieć...

jestem znowu:sorry2:wylecialam nagle bo Tom wrocil i wzielam karte do bankomatu i pojechalam po te inhalacje.i wiecie co -masakra z cenami: jeden lek kosztuje 13.30 a drugi 64.50:szok::szok::szok:jak zobaczylam te ceny to oczy mi wyszly bo wczoraj wydalam prawie 80 zl,ale pani powiedziala ze pediatra mi zaznaczyla ako P czyli przewlekle i zaplacilam za oba niecale 9 zl-uffff-inhalacje zrobione-dzieci zyja:tak:damy rade:tak:

[=bibinka;5438286]a wogóle,to zgadnijcie co: w poniedziałek moja Ala w przedszkolu ma dzień mamy i taty,mówi 2 wierszyki,a ja mam radę w pracy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.i wiecie co,ja to przeczułam...pech mnie nie opuszcza:wściekła/y::wściekła/y:[/QUOTE]
BIBINKA- ja pisalam niedawno jak bylam na przedstawieniu u Zuzy jak byla biedronką-pamietasz i napisze Ci tak-zrób co mozesz ,zeby byc bo to dla Ciebie bedzie wielkie przezycie a dla dziecka twoja obecność jest najwazniejsza na świecie-Ona bedzie mówila do Ciebie nie do innych mam:sorry2:jak Zuza miala przedstawienie i Ja odwozilam to cala droge mi sie pytalam czy nie zapomne i przyjade(bylo na 10.00) tak to bylo dla Niej wazne i jak zobaczylam jak z ulga odetcnela jak mnie znalazla wzrokiem to od razu mi zly poplynely(teraz tez mi lecą) bo zrozumialam ile to dal Niej znaczylo ,ze jestem.wiem ,ze masz glupia babe w pracy,ale Alunia ma raz 3 latka.....zrób tak ,zebys byla-moze chociaz na 1,5 godzinki sie zwolnij-nie na caly dzien-no nie wiem...

ide robic kolacje,ale mam Was na oku i witam wszystkie kobietki ktore dolaczyly

Wisienka
- ja się nie znam an pracy przedstawiciela handlowego, ale ja osobiście byłam całą ciąże na l4 bo takie miałam zalecenie od lekarza, a zaczęło się u mnie od pobytu w szpitalu. Oczywiście szefostwu się to nie spodobało :dry:

Margolcia - mi na przeziębienie najbardziej pomaga mleko z masłem, średnio dobre, ale za to zasypiam po tym jak niemowlę :-) ... wiadomo, że trzeba czekać na telefon i albo dzwonią albo nie. Rzadko się raczej zdarza, ze decyzja zapada od razu. Oni do końca tygodnia prowadzą rozmowy i wybiorą jedną osobę :dry:, szanse niesttey takie sobie bo ja dokładnie w tej branży nie mam doświadczenia :-(... ale za to mam gadane ;-)

Mi raz od razu powiedzieli , że nie. Przykro mi było, ale przynajmniej nie czekałam na telefon,A jak już wiedziałam że nie to na spokojnie pogadałam z nimi i taka lużna miła rozmowa była. Jakby to był inny rodzaj stanowiska to zatrudniliby mnie. A raz zadzwonili na następnny dzień czy jestem dalej zainteresowana, bo chcą mnie zatrudnić. Potem mi szefowa powiedziała, że wiedzą kogo zatrudnić po zakończeniu rekrutacji. Dzwonią wtedy szybko. A jak nie chcą zatrudnić to w ostatnim momencie dzwonią. Ale to było w banku. Wszędzie jest inaczej.
Mleko z masłem i czosnkiem, u mnie w rodzinie taką mieszankę pijamy.

MARGOLCIA- dziekuje ze pytasz;-)dzieci jeszcze srednio bo dopiero dzien dostaja leki ,ale wlasnie zrobilam im inhalacje i licze ze Domi pospi dzis w nocy,a kakao daje im bo wiem ze to tez rozgrzeje a poza tym lubią:tak:
LORELAIN- no to zycze,zeby zadzwonili i zebys dostala ta prace:tak:
WISIEŃKA- witam i Ciebie-pracowalam 2 lata jako przedstawiciel na kosmetykach....wiem jaka to praca,ale to bylo przed dziecmi,przed slubem....

reklama
Margolcia - Ja się właśnie zastanawiam czy by poskładać dokumenty aplikacyjne do banków, ale rynek teraz taki, że raczej zwalniają niż zatrudniają, a osoby które głównie poszukują to przedstawiciele produktów bankowych, a to dla mnie zwykłe akwizytorstwo, więc odpada.
Szukam, jakiegoś ogłoszenia na kase,ale coś trafić nie mogę :dry:

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry