reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Ja to w ogóle miałam schizę, bo naczytałam się, że po tabletkach się tyje i piersi rosną. To ja uradowana chętnie się na nie zgodziłam. A potem jak ani jedno ani drugie nie przyszło do mnie to zmieniałam tabletki z nadzieją , ze moze te coś zmienią :D:D Oczywiście nic takiego się nie działo. Także ja należę do tych dziewczyn co jak bez biustonosza są to nie wiadomo gdzie tak na prawdę mają piersi :D:D:D Teraz moja nadzieja , że będąc w ciąży mi urosną i chociaż trochę nacieszę się pełnym biustem :D:D
jsorbek jesteś dobrym przykłądem że wypalanka jest w porządku i nie ma takie wpływu na poród jak niektórzy uważają :D:D takiej myśli się trzymam!!!

reklama
oki spadam zaraz małżonek wraca - może później zajrzę

a miałam jeszcze pisać o spotkaniu - kiedyś na grudniu 2005 zorganizowałyśmy spotkanie w centrum Polski zeby każdy miał w miarę blisko - w Łowiczu - na weekend super było może coś takiego zorganizujemy ??

jsorbek jesteś dobrym przykłądem że wypalanka jest w porządku i nie ma takie wpływu na poród jak niektórzy uważają :D:D takiej myśli się trzymam!!!

a czemu tak bardzo ci zależy na potwierdzeniu tej tezy - wiem wiem ja to wścibska jestem ale ciekawa jak diabli ;-)
co do piersi oj urosną w ciąży urosną i jeszcze się przedłuży jak karmić będziesz :-)

Ostatnia edycja:
jsorbek bo ja dla siebie szukam potwierdzenia że u mnie nie będzie problemów z tego powodu że kiedyś miałam wypalankę. Jak po niej nasłuchałam się i naczytałam, że tego się nie robi bo problemy przy porodzie i takie tam, to myślałam że walnę głową w mur ,że nie wiedziałam wcześniej . A tak jak ty piszesz że miałaś i masz dzieciaczka, to mi się lepiej robi i zapominam że się tak martwiłam.Mam nadzieję ze to w miarę wyjaśniłam :D

zapmarta bo Ty też kociara jesteś. W taki dzień to nie mają nic innego do roboty jak spanie. Mam nadzieję że w nocy też będzie spała, bo tak zazwyczaj robi, że dzień harcuje a w nocy śpi grzecznie :D:D A widziałaś te filmiki co wkleiłam wcześniej??

No to zdaj relacje :)
Chyba muszę tam zajżeć, czasami podczytuje, ale zrobię sobie relaks po sprzątaniu i pocztam :)
Ciuchów od groma :tak: I podobno co tydzień dwa nowe dostawy - jest w czym przebierać. Karoli kupiłam sukienkę i 3 tuniki z leginsami a sobie dwie bluzki :tak: Później wrzucę fotki.

mama a mozna wiedzieć ile kredytu wzieliście? i czy jakiś wkład, nie ukrywam, że jesteśmy przed tymi decyzjami ile na ile itp. mi się właśnie marzy by płacić max 1000zł.
mlodam - jak nie macie z mężem skończonych jeszcze 27 lat to możecie wziąć kredyt preferencyjny z dopłatami - wtedy macie raty malejące a 80% odsetek przez pierwsze 8 lat spłaca wam państwo. My taki wzięliśmy i teraz oficjalna rata przy kwocie kredytu na 200.000 zł wynosi około 1600 a płacimy między 600-700 zł. po 8 latach rata pozostaje taka sama - ok 600-700 zł. A że teraz złoty słaby to w tym miesiącu płaciliśmy ok 570 zł. Kredyt w PKO.BP.

nie wiem jak sie skonczyla sprawa z Sergeevna:sorry:
Jutro rano ma testować :-D
Zdrówka dla maluchów :tak:

A ja się spóźniłam po Karolę do przedszkola :-p Ale za to kupiłam sobie dwie bluzki po 20 zł, Karoli 3 tuniki z leginsami po 19 zł i sukienkę za 20 zł i 5 par skarpetek dla niej i 3 dla mnie za śmieszne pieniądze :-D Później wkleję fotki bo teraz moja matka mi się na głowę zwaliła i mnie wkór... jak nie wiem co :wścieła/y: Później do was zajrzę :-)

Witam
Pogoda nie zachęca do niczego. praca w deszczu to porażka, ludzi w sklepach nie ma, nie grilują, nie biwakują to i mniej towaru schodzi a ja z planem jestem w ciemnej d....Wkurza mnie to bo kasa niezbędna. Pola firma się zamyka i musi szukać pracy. Masakra jakaś.Dołuje to wszystko. Wróciłam z pracy, najadłam się i nic mi się nie chce. Czyję się jakaś taka napompowana jak balon, brzuch pobolewa, jajnik kłuje, sutki szczypią i dalej 37-37,2. Kupiłam teste dzisiaj, ma działać 6 dni od zapłodnienia. Nie macie pojęcia jak mnie korci a jeszcze bardziej sie boję porażki. Może mam urojenia i nie mam żadnych objawów. Całkiem mozliwe, wyobraznię to mam bujną. Jak myslicie co z testem czekać?????
Kasiawie dzieki za wsparcie, to super, ze masz dobre samopoczucie. Brakowało cię tu na forum. Pozdrawiam:-)
Sol nie rób mi tego kto mi wstawi suwaka ciążowego. Szwagier pisze pracę inzynierską a studiuje projektowanie systemów komputerowych może ja mu to świsnę a ty będziesz mieć z głowy.:-D:-D:-D:-D
mama biedulki dzieciaczki i ty bieduka z biedulkami, oby szybko wyzdrowiały. Krople do nosa i syrop kojarzą mi się z alergią??? Krople działają obkurczająco to może dlatego są a syrop?? Ma Zuza alergię???:confused:
Marcepanek no widzisz! Mój to juz raczej Maciek bo za Maciusia sie obraża w końcu 15 lat, ale imie piękne.:-)
Zapmarta Czy ty juz zaczynasz fisiować jak ja czy nie?? Ja niby sobie wmawiam, że się nie przejmuję ale się nie da...;-)
Lorelain super, ze masz rozmowę, trzymam&&&&&&&&&&&&&:happy2:
mlodam nie martw się @ teraz na pewno sie uda, może tak miało być, zeby organizm się zregenerował.:-) Pozdrawiam. Jak tata???
margolcia, jsorbek, eleth witam dziewczyny, ja miałam kiedys małą nadżerkę ale robiłam krioterapia czyli zamrażaniem a nie wypalaniem, podobno nie ma śladu, ale nie miałam pojęcia, że to może w tym miejscu peknąć.:szok:
SERGEEVNA powodzenia na rozmowie no i z resztą, zeby było jak chcesz:-)
marylka pracyj nad stronką bo to moja ulubiona stronka, a po powrocie pracuj nad krasnalkiem, pozdrawiam cie bo my sie coś zawsze mijamy:-)
kinga zdrówka kochana życzę:-)
szczęśliwa jak tam sytuacja ?:dry:
bibinka dobrze, ze juz jesteś z powrotem:-)
agnieszka ja nie mogę cos wkleić zdjęć na zamknięty i próbowałam zgodnie z instrukcją więc zostaje wam nk:-)

SOL- no to czekamy na fotki co tam ladnego kupilas:tak:dzieki-mam nadzieje,ze szybko kaszel przejdzie:tak:

ale to ten cilest miał pobudzić twoje jajeczko tak :)
SORBUS- Cilest mial mi wyciszyc jajnika i teraz po odstawieniu powinien wyprodukowac laskawie pecherzyki:tak:zobaczymy:sorry2:
margolcia mi piersi urosły jak przytyłam... z "c" na "e"... ale teraz spadły i pozostało "słuszne d"... :laugh2:
mama05 znając mnie i moje poranne wstawanie, obudzę się o 6:00 i zrobię test, jak tylko G. wyjdzie do pracy :laugh2: :tak:
SERGEEVNA- I bardzo dobrze-ja tez testowalam w okolicach 6:-D:-Dnapisz nam szybko-najpierw odpal komp,potem testuj-poczekaj ile trzeba,odczytaj wynik i pisz nam kochana!!!!!!!!!!
Mama to oby dzieci szybciutko wróciły do formy. Kochana a zemu Ty masz mieć stymulowane cykle?
ELLETH- dzieki!!a stymulacja jest potrzebna bo prawy jajnik juz nie produkuje pecherzyków i raczej nie zacznie a w lewym mam niewiele i z tego co mam ciazy nie bedzie -dlatego jak poszlam do ginek.i powiedzialam ,ze chcemy jeszcze jedno dziecko to On od razu powiedzial ,ze robimy tak jak wczesniej(ja mam tak 2 dzieci poczetych) bo inaczej nic z tego...no i wlasnie skonczylam i zobaczymy czy sie uda....
ZAPMARTA- witam i przyjemności w Ikea:tak::-D

hej kochane..Ale dawno mnie tutaj nie bylo.Cale 5 lat odkad Remigiusz przyszedl na swiat.:)nio i nadszedl czas,ze oboje z mez3m nzdecydowalismy sie na trzecie szczescie:)Sl8chajcie, staramy sie pierwszy miesiac, 29 kwietnia mialam ostatni okres, nio i aobaczymy rezultaty pod koniec maja...trzymajcie kciuki. dzis jest 11 dni przed okresem, a piersi niemilosiernie bola, skusilam sie na test bo napalocha ze mnie ale niestety wynik negatywny, mam nadieje, ze tylko dlatego, ze za wczesnie:).buziaki i trzymam kciuki za pozostale przyszle mamy:))

SERGEEVNA- I bardzo dobrze-ja tez testowalam w okolicach 6:-D:-Dnapisz nam szybko-najpierw odpal komp,potem testuj-poczekaj ile trzeba,odczytaj wynik i pisz nam kochana!!!!!!!!!!

Ojj tak prawdopodobnie będzie ;-) Jako że od biurka do łazienki mam jakieś 2,5 metra... :-D A powiem Ci Kochana, że 6 to moja szczęśliwa cyfra... Całe życie się koło mnie przewija w dobrych momentach, włącznie z tym, że 6-go jestem urodzona :tak:

A jak Zuzia?... Lepiej się czuje?...

hej kochane..Ale dawno mnie tutaj nie bylo.Cale 5 lat odkad Remigiusz przyszedl na swiat.:)nio i nadszedl czas,ze oboje z mez3m nzdecydowalismy sie na trzecie szczescie:)Sl8chajcie, staramy sie pierwszy miesiac, 29 kwietnia mialam ostatni okres, nio i aobaczymy rezultaty pod koniec maja...trzymajcie kciuki. dzis jest 11 dni przed okresem, a piersi niemilosiernie bola, skusilam sie na test bo napalocha ze mnie ale niestety wynik negatywny, mam nadieje, ze tylko dlatego, ze za wczesnie:).buziaki i trzymam kciuki za pozostale przyszle mamy:))

Witamy serdecznie w naszym gronie :tak: Proszę zaglądać do nas jak najczęściej, bo po jednym dniu nieobecności ciężko jest nadrobić zaległości, taki mamy tutaj ruch... :laugh2:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witaj Moninia24- TO JEST NAS TRZY KTORE STARAJA SIE O 3 DZIECKO- Ty,ja i Ewcia 822:tak:zycze powodzenia w testowaniu za kilka dni:tak:
SERGEEVNA- Zuzi bedzie lepiej pewnie za 2 dni bo antybiotyk tyle potrzebuje czasu zeby zaczac dzialać,ale dziekuje,ze pytasz i czekamy na dobre wieści:tak::tak::tak::tak::tak:
WISIEŃKA- nie wiem czy to alergiczny spray do nas??????????nic nie mówila:no:a Flonidan cos tak mowila,ze na obrzeki alergiczne czy cos-nie wiem-duzo mówila a dzieci lataly-kazala dawac na czczo raz dziennie:sorry2:zobaczymy ,licze,ze pomoga bo prawie 80 zl na leki to nie malo...dobrze,ze zadne nie ma gorączki;-)wspolczuje z Twoja praca ,ze tak sie narobilas a pogoda do bani i pewnie w handlu tak nie idzie:dry:a Polowi zycze powodzenia w szukaniu nowego zajecia:tak:a co do testu to moze chociaz do srody poczekaj....choc jak dla mnie to mozesz zrobic jutro i najwyzej powtorzysz za kilka dni:tak:

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry