agnieszka.kk
Styczniowa mama Alana :)
Przyjdzie przyjdzieAGNIESZKA- U NAS POKI CO LATA NIE WIDACale musi w koncu przyjść!!!
...uciekam
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Przyjdzie przyjdzieAGNIESZKA- U NAS POKI CO LATA NIE WIDACale musi w koncu przyjść!!!
jsorbek, u mnie to skomplikowane trochę... Dzidzię chce już od jakiegoś czasu, ale zaczęłam brać tabletki ze względu na BARDZO rozregulowany cykl (od 35 do 48 dni nawet!). Poza tym postanowiliśmy razem z moim G., że poczekamy jeszcze parę lat, mój G. chyba nie czuje się jeszcze na to zbyt gotowy, poza tym "mamy jeszcze czas"... Sęk w tym, że coś dziwnego się zaczęło dziać z moim organizmem ostatnio, mam bóle piersi okropne i tkliwość sutków, mdłości co jakiś czas i kilka innych objawów uznawanych za ciążowe, mimo brania tabletek... Przeczytałam raz jeszcze ulotkę od microgynonu i dopiero dzisiaj "załapałam", że pod koniec poprzedniego cyklu brania tabletek, czyli w sumie 22 dni temu, miałam okropne bóle zęba i brałam antybiotyki razem z tabletkami anty nie stosując dodatkowych zabezpieczeń... A jak wiadomo antybiotyki obniżają skuteczność tych drugich w związku z czym mam pewne "obawy" że mogę być w ciąży, zwłaszcza, że przytulaliśmy się w tamtym czasie dość intensywnie...Więc byłaby to "typowa wpadka", ale ja bym się cieszyła
![]()
napisze tylko a potem nadrobie-Zuza ma zapalenie oskrzeli dostala Klacid-antybiotyk,do tego pray do nosa Flixonase do tego tabletki o przedluzonym dzialaniu Theospirex i Flonidan syropDomi ogolnie lepiej ma brac tez te tabletki Theospirex i tez Flonidan syrop- wydalam niecale 80 zl . tak wiec teraz mam 2 dzieci w domu wiec pewnie bede zadziej
ale napewno bede
ide polozyc Domisia,u nas caly czas leje
![]()
A Ja mam dzis offa znowu,mało roboty u mnie w firmie dobrze że mąż w pracy no a młody dziś zostaje ze mnie,nie zaprowadzam go dziś do przedszkola)
Pysia papa miłego dnia
Sol udanych zakupówpochwal się później co tam kupiłaś
Ciekawe co u naszej mamy?
...a co do tabletek to ja pierwsze tabletki jakie brałam to były właśnie mikrogynon21 i po około 3 miesiącach zrezygnowałam z nich,źle się po nich czułam i lekarz przepisał mi cilest po których zaszłam w ciążę![]()
Juuuuuuuuupi jutro mam rozmowę kwalifikacyjną w sprawie pracy !!!:-):-):-)![]()
właśnie dostałam wynik cytologii...
Doktorek napisał, że niby wynik prawidłowy
Ale zastanawiam się co znaczy, że
rozmaz niezadowalający oceniany
komórki kanału szyjki- obecne
i grupa 2
Jestem zielona
witam sie dziewczyny cos nie zabardzo dziala mi komp,pisalam wczesnie ze nadal brak@ chyba sie obrazila i przylezie za pare miesiecy,,,rano mialam strasznie duzo bialego sluzu nie wiem co to? brzuch bulgocze czasami podbolewa chwilka i przechodzi co to?
ewcia nadżerka często w czasie ciąży zanika. Nie wiem czemu, ale tak jest, dlatego się nie leczy. Mała nadżerka nie przeszkadza w zajściu w ciążę. Jedyny problem to jak zrobi się koagulację(wypalanie) przed ciążą to potem w czasie porodu może popękać szyjka,albo problem bo pozostaje blizna, a blizny są nierozciągliwe. Jak lekarz powiedział że ok, to nie martw się nadżerki raczej nie pominie. Często leczy się nadżerkę farmakologicznie, np globulkami dopochwowymi. Spokojnie do czerwca możesz wytrzymać, ja miałam nadżerkę prawie rok i nie chciała się dac wyleczyć, a że była malutka to zrobiono mi koagulację(bo wtedy nic o tym nie wiedziałam, więc nie protestowałam) Potem za każdym razem się pytałam czy jest ok i tak już 5 lat jest ok i śladu nie ma. Oby tak dalej.
Lekarzem nie jestem, ale skończyłam Akademię medyczną, a tam lubią pakować różne dziwne przedmioty w czasie studiów, także chcąc nie chcąc conieco umiem. A poza tym dużo czytam i jak coś mnie zainteresuje to lubię wiedzieć na ten temat dużo. Takie moje hobby. Co do tematu nadżerki to jeszcze- niby przyjmuje się że u kobiet nierodzących jeszcze powinno się wymrażać,a nie koagulować, ale to też się zmienia. Gdzieś ostatnio czytałam że obecnie lepszą formą jest jednak wypalanka bo mniejsze prawopodobieństwo nawrotu. Jak pierwszy raz usłyszałam że nie wolno wypalać kobietom które nie rodziły, to prawie w szoku byłam, zaczęłam czytać wypytywaći jakoś swoją opinię wyrobiłam sobie, sama się uspokajając.
W sprawach medycznych czasem potrafię pomóc. Ale ja to w rehabilitacji jestem najbardziej obcykana.
A ja też kiedyś brałam cilest- myślałam że może mi po nim urosną piersinie pomogło
![]()