reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewuszki ja też jestem przeziębiona , ( pewnie głupie pytanie) ale czy przeziębienie ma jakiś wpływ na ewentualne zapłodnienie? brrr

reklama
aaaa normalnie dzisiaj się zmuszam do sprzątania. Dobrze że nie miałam dużo zmywania naczyń bo na pewno odkładałabym na jak najdalej sprzątanie. Dziewczyny zróbcie coś żeby mi się chciało tak bardzo jak mi się nie chce :)

sergeevna koniecznie test. przy hormonach nie ma znaczenia, bo testy wykrywają Bhcg w moczu. A to nie jest zwiazane z braniem tabsów.

kinga głowa do góy, napij się mleka z miodem i masłem. Albo herbatkę z miodem i cytryną. Albo każdy inny znany specyfik i odpędź choróbsko precz!!!

Mam to samo, jak nie mam zmywania to sprzątam raz dwa, a jak tylkow zlewie są gary to odkładam na póżniej, potem jeszcze póżniej itd.

Mama na pewno dam znać, jeszcze Was jutro pomęcze moim stresem :-) Bo mam jutro szkołę, od 11.30 do 13. Badanie dopiero na 17.30, a z M. spotkam się dopiero koło 16. Więc mam 3 godziny czasu na oczekiwanie, więc pewnie wpadnę do biblioteki i pobuszuje na necie (czyt. na bb):-D

A powiedzcie mi jeszcze Dziewczynki, jak byłyście (jesteście ) w ciąży, to zauważyłyście jakąś zmianę w wypróżnianiu?.. Przepraszam, pytanie mocno osobiste, ale moje wizyty w toalecie stały się częstsze i czasem nawet zastanawiałam się, czy to już nie biegunka?.. Ale bardziej ze względu na częstotliwość wizyt właśnie... I mam tak, że albo cały dzień nic, albo co godzinę, dwie, trzy...

mama05 no pewnie, że bym się cieszyła! Przecież wiesz, że marzę o dzidzi... :-) Na razie jestem poza domem, ale mam już kupiony test który leży w szufladzie w sypialni i jutro go zrobię...:tak: Chociaż jak znam życie, to nic z tego nie będzie... W końcu tabletki hamują owulację... :dry:
Od kiedy hamują owulację? :szok: Anty działają na śluz żeby stał się bardziej kwasowy i nie pozwalał się zagnieździć jajeczku :-p A objawy możesz mieć jako skutek ich brania - bo to co napisałaś występują jako skutek uboczny który albo minie po pierwszym opakowaniu albo lepiej zmienić tabletki :tak:

ja tam łykam i jest ok
trzeba uwazac na biegunke, wymioty antybiotyki i wszelkie lekarstwa

sergeevna zrób jutro z rana test :tak:

Ja łykałam tabletki zntykoncepcyjne i leki na płuca,2 ginekologów zapewniali mnie że mogę śmiało brak 2 leki tzn.antykoncepcję i leki na płuca i że w ciążę nie zajdę a jednak zaszłam.Nie wstydzę się tego że mój Alan jest z tzw.wpadki najważniejsze to że spokojnie donosiłam ciążę i jest zdrowy:))

Ostatnia edycja:
elleth nie cierpię zmywać. Najgorsze że nie możemy mieć zmywarki, bo musiałaby stać na środku kuchni, a na dodatek kucie ścian, bo nie ma jej gdzie podłączyć. Ech a najgorsze że kasy brak na remont....

sergeevna a kiedy bierzesz tabletki?rano czy wieczorem? bo może lepiej test zrobić przed wzięciem następnej tabletki. A wynik będzie taki sam jak rano, jeśli nie siusiałaś przez ok 6 godzin, bo wtedy zagęszcza się mocz. To może wieczorem zrób, jak wytrzymasz bez kibelka :)

Sol, ale ja jestem właśnie w trakcie 3 opakowania już, a skutki uboczne ewentualne znam, bo już kiedyś brałam te same tabletki i czytałam ulotkę... Nie wiem, słyszałam że tabletki zagęszczają śluz, ale też, że hamulą owulację, stąd ten "udawany" okres z odstawienia, bo organizm reaguje na brak jajeczka i nie wytwarza ściółki pod zagnieżdżenie... Coś mi wmawiają?... ;)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry