reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Witam wieczornie :-)
Ale produkcja ... nie macie litości !!! U nas jakiś strasznie zabiegany ten tydzień i czasu na BB niewiele ... ale od przyszłego tyg obiecuję poprawę ;-)

ja jednak odpuściłam testowanie ... poczekam jeszcze trochę, bo jak na razie organizm przy karmieniu świruje totalnie :baffled: M ma za niecały miesiąc urodziny i po cichu liczę, że dostanie teścik z 2 krechami jako dodatek do prezentu :tak:

mama05, trzymam kciuki, żeby szybko się udało :tak: masz rację, że grunt to się wyluzować ... nam z Zuza się udało w cylku 'spisanym na straty', jak olałam monitoringi, tabletki itp .... tylko ciężko mi to wyluzowanie przyszło, bo po 10 miesiącach :baffled: ale mam nadzieję, że tym razem będzie inaczej :rofl2:

szczęśliwa, miłego przytulania :-p i kciukasy, żeby mdłości Cię przestały męczyć :tak:

maryla, testuj !!! trzeba powiększyć klub zaciążonych :-) jak się testowanie na dobre rozkręci, to może i ja się skuszę ...

margolcia, u nas też pogoda do bani :angry: kręcę z młoda kółka dookoła bloku, bo strach się oddalić od domu ... co chwilę ulewa :wściekła/y: powoli już nie mam w czym chodzić, bo pranie schnie 3 dni i dalej mokre :baffled:

Zmykam kolacyjkę robić, bo M zaraz wraca ;-)
no ja juz po testowaniu ale jedna krecha nastepnym razem bede miała 2 :) i trzymam za Ciebie kciukasy :):)

marylko - ja nad tym samym się zastanawiam :crazy:, jak dziewczyny godzą to wszystko, bo jak ja siedzę na BB i tak naprawdę piszę i się udzielam - to nic nie jest zrobione w domu, a na pewno niewiele ...

czy to do mnie było?
ja też jestem jedynak i wiem co to znaczy ...lubię Cie bardzo bardzo i gniewać nie zamierzam :-), chcę tylko motywować - sama tego potrzebuję a nie ma skąd wziąć ...:no:

to miłego przytulanka :-)

a ja słomiana wdowa dziś, bo mężuś pojechał do mieszkanka podłogę w kuchni i przedpokoju impregnować ... ten specyfik ponoć bardzo szkodliwy jest, a nie da się uniknąć wdychania, wiec zdecydowaliśmy nie narażać Natalci na takie coś ...

i chodziłam po allegro i w głowie mi się zakręciło od tych różności ...
wiem bo my piszemy z supermenkami :):):):) tak to było do Ciebie i super że sie nie gniewasz i ja tez potrzebuje motywacji i dzięki Ci za nią i obiecuje najpuźniej w poniedziałek zaczynam kończyć strone i bez odwołania :):)

elleth - jestem jestem - to co z tą kawą?

No to tak - pani doktor mi pogratulowała i załamała ręce jednocześnie bo tak naprawdę nic mi prócz wapna nie może dać i poleciła mi taki aerozol gripstop :sorry: Karola dostała pulneo a obie dostałyśmy witaminę c i wapno :-D Obie osłuchowo czysto i mamy pozwolenie na wychodzenie na dwór :-D Koleżanka miała do mnie zajrzeć to złapałam ja jak szła na zakupy to poszłyśmy razem i nas burza złapała - bosko było :-D Pokropiło, dwa-trzy razy zagrzmiało i słońce wyszło a wszystko w ciągu 10 minut :-D
no to super że wizyta udana :)

Ogłaszam akcję przeganiania chmur!!!! :):)

Chmury, chmury idźcie precz, ja chcę słońce dzisiaj mieć!!! Prawie rym :D:D ale może też podziała
popierwa w 100% i prosze o powtórke bo u mnie nadal sa :)

zap ??? A czemu?

k..wa mać - właśnie zauważyłam skład pulneo - już wylałam go do kibla - nie będę truła znowu dziecka - teraz żałuję że nie sprawdziłam wcześniej ze to to samo co Eurespal :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Szlag by trafił - mam nadzieję że nic Karoli nie będzie :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ostatnio po tym gównie w szpitalu wylądowała z odwodnieniem po 10 dniowej biegunce :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
oj biedaku , mam nadzieje że Karoli nic nie będzie :)

ELLETH- ja czasem tez tak mam...:tak:;-)ale widzisz juz sie babki zlecialy:-D

JOL- dziekuje Ci kochana,ja licze na to ze sie uda ale nie nastawiam sie ze szybko...moze sie zdziwie;-):tak:zobaczymy!!!ukochaj 4-m-czna Zuzanke:tak:to obie mamy Zunie:-D

KPI,MARYLKA- nie wiem o co kaman bo zadna z nas nie jest tu 24 h na dobe-jesli o mnie chodzi to odpalam kompa jak odwioze Zuze do przedszkola,zanim sie pozalacza wszystko to robie sniadanko i jak jemy z Domisiem to sobie nadrabiam i robie pierwszy odpis,potem Domi bryka na gore a ja do pozadkow,ale mam Was na oku...jak sprzatne to zasiadam z kawa na BB Domi jak chce na dwor to Go wypuszczam na ogrod a jak chce na spacer to idziemy...jak jest na ogrodzie to robie miesko na obiad ,pisze z Wami,robie henne i gadam przez tel-umiem robic 4 rzeczy na raz a jak Domi zasypia to mam w domu wszystko zrobione i 3 godz.dla Was(choc w tym czasie jestem tez na ogrodzie jak Domi spi i moge spokojnie porobic swoje rzeczy bo On chce pomagac a nie przy wszystkim moze....po 16 jedziemy po Zuze i jak oni sie zejda to zabawa na 102 i tez moge miec Was na oku a jak Tomi wraca po 17 to juz jestesmy rodzinnie i nie siedze na BB.NIE WIEM JAK TO organizuja sobie dziewczyny pozostale ,ale ja tak wlasnie.

ZAPMARTA- witam wieczorkiem;-)
SOL- dobrze ze bylyscie u lekarza i juz wisz jakie leki podawac i sobie i Karoli,a jutro juz wraca mąż:tak:

my po kolacji pokapalismy krasnale,potrenowalismy nasza pozycje:rofl2::rofl2::rofl2:a teraz Tomi robi mi masarz stóp a ja z laptopem na kolanach skrobie...i wolno mi to idzie bo niewygodnie....:sorry2:
WISIEŃKA- jak tam ogarnelas wszystko w domku???
NIKA- masz jeszcze tego torta truskawkowego???:sorry2:jesli tak to poprosze 2 kawalki zawsze po przytulaniu zjadlabym cos slodkiego:-)
mama no własnie mi i Kasi chyba brak tej organizacji :) jak dla mnie jesteście superwomen :):):-)

reklama
lece na jakis film do lozeczka jestem ostatnio bardzo zmeczona,musze przezyc do soboty
może to jakiś objaw ?? oby ci sie udało trzymam kciuki :)

czesc dziewczyny,tak mi przykro bo ostatnio nie mam zupełnie czasu,a tęskno mi za wami:-(
mama co ten Twój suwaczek tak szybko się przesunął????:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
mariolka kobietko dlaczego jesczze nie testujesz:-p:-p:-p
Sol mam nadzieje ze Karolci nic nie będzie!!!

przepraszam ze wszytskim nie odpisuje ale tak pobieznie poczytałam.
Ja czuje sie w miare dobrze,czasami mnie mdli trocheszczególnie jak jestem głodna:baffled:a jeste coraz częściej. prawie w ogole mnie nie ciągnie ddo słodkiego-a to sukces i sie ciesze.
do ginek pójde chyba dopiero za 3 tyg czyli 1 czerwca i jak mi nie zrobi usg to pojde do niego prywatnie,nie zamierzam tracic tak cennych chwi jak usg Fasoleczki,a za 3 tyg to juz powinno byc duzo widac:tak::-)
no juz testowałam i nici ale następnym razem będą bliźniaki odrazu :):):) zobaczycie :):):):)

Witajcie dziewczynki :-)
O dzidzie staramy sie z mezusiem od 1,5 roku. 10 maja dostalam "okres", ktory trwal dokladnie 1,5 dnia czyli skonczyl sie wczoraj kolo poludnia. Ponadto od ponad tygodnia mialam podwyzszona temperature, a dzis mialam zawroty glowy i klucie w prawym jajniku. Oj, moze w koncu sie zdarzy.... ;-) Jutro zrobie test, chociaz na wiele nie licze...
Pozdrawiam serdecznie!
hej witaj a może ty już nosisz pod sercem fasolke że @ taka krótka :) zapraszam do cxzęstego pisania i zaglądania :)

hej babencje:tak:
a ja dziś Alę w domku zostawiłam,bo dzis wyjeżdżamy bez niej i muszę się jeszcze nacieszyć.poza tym zimno i wieje,a M pojechał autem do pracy.też nie może być chory,bo jutro ten maraton...
sol moja brała pulneo przy zapaleniu płuc i nic jej nie było.może zadzwoń do tej lekarki,albo przejdz się do przychodni,co?

kasiawie mam nadzieję,że najgorsze dolegliwości Cię ominą:tak:

mama jak się spało???jeszcze tylko 3 tabletki,może się nie wyprowadzą:-D:-D.ja wczoraj piłam 2 razy meliskę,lepiej mi po niej,żołądek nie wariuje i jestem spokojniejsza,aż wieczorem padłam jak kawka,M był niepocieszony:zawstydzona/y:

hej nagapalma ale Ty zaganiana jesteś:tak:

iwonka2b trzymam kciuki ,żeby tym razem się udało:tak::-)!!!

sisyw witam!jak test??
naciesz sie Alunia i powodzenia na zawodach :)

Cześć Sol, Bibinka, Mama

Marylka ja też muszę mieć nadzieję. Tylko wiara mi pozostaje. Ale czasem jest cholernie ciężko, masa wątpliwości się wkrada. Było by super gdybyś mogła wyrwać się na spotkanko. Choć jeszcze nie doczytałam czy są jakieś szczegóły. Trzymam kciuki za testowanie!!!

Agnieszka miałam zabieg, ale nie od a do z. raczej można powiedzieć, ze na doczyszczenie wzięli… a czemu pytasz?
A na ten zamknięty można się dostac? By można było powstawiać zdjątka i się pooglądać wzajemnie?

Kpi dziękuję,

Pallissa mam nadzieję, że wiedźma się na Ciebie obraziła i nie przylezie przez najbliższe 9 miesięcy ;)

Jeżynka może być tak, że jeszcze wszystko się nie wyrówało, nie wróciło na „swoje tory” ale nadzieje miałam. Moja siostra (jest pielęgniarką) mówiła, że po stracie szybciej można zajść w ciążę, bo macica jest podatniejsza. Coś i w tym jest. Ahh muszę przystopować, nie teraz to następnym razem, ale nie jest to łatwe jak się tak tego pragnie.

KasiaWie jak się czujesz?

Iwonka wczoraj podali mu jakies 2 kroplówki, zrobili spirometrię i miał inhalację. Mam jak z nim rozmawiała to mówiła że taki silniejszy się wydaje. Mam taką nadzieję, ze będzie dobrze, to mi pozostaje, choć cała otoczka nie jest optymistyczna. Dziś ma jakieś badanie co to mu rurkę będą do płuc wkładać brrrr … L
Nie kłócaj się… wiem, że czasem nerwy, rozdrażnienie są silne i powodować mogą różnorodne reakcje, człowiek chce się wyładować, ale szkoda się wzajemnie ranic.
Miłego dzionka wam życzę.
My dziś po pracy do soli jedziemy i jutro do taty do szpitala i w niedziele.
to prawda czasem jest trudno ale mimo wszystko trzeba wierzyć i odganiac wszystkie złe mysli :) trzymam nadal kciukasy żeby wszystko było ok :)

:-D:-D:-D:-D:-D

cześć dziewczyny nie nadrobiłam przyznaje bez bicia zaraz poczytam - wczoraj miałam kryzys bo zrobiłam test po południu taki co to niby 7 dni po stosunku juz wykazuje i był negatywny więc się załamałam :-:)-:)-( - nie chciało mi się nawet do kompa siadać
ja tez jedna kreche miałam ale precz z kryzysem jedna krecha nie może nami tak żądzic co innego 2 :):):) ale jedna nie ma szans niech spada i następnym razem bez koleżanki (drugiej krechy) sie nie pokazuje :):):):):)

czesc dziewczynki kochane:):) wyspałam sie ładnie :):) mam mały problem nie potrafie wkleic zdjecia na zamknietym :(
i w ogóle co z BB77?? dawno tu nie zaglądała....
no własnie ja też sie zastanawiałam co z nią :) witaj :):)
mama, bibinka - nie przemęczam sie :tak: Ale już mam dwa i pół pokoju posprzątane, kawę mężowi już nastawiłam bo już jadą :-D Jeszcze mi biurko i stół w pokoju zostały :-D No i pranie muszę powiesić i nowe nastawić :-D Po za tym jeszcze tylko odkurzyć i będzie wsio :-D Najważniejsze że z zabawkami Karoli się już uporałam :-D A kurze mam w nosie i jutro sobie zetrę :tak:

jsorbek - nie łam się - mi test z Karolą wyszedł dopiero w dniu @ bo nie chciała do 16 przyleźć to zatestowałam :-D

maryla - ja zaszłam w drugim cyklu po odstawieniu a znam dziewczyny co zaraz po a i takie co rok-dwa czekały - nie ma reguły :tak: A jak chcesz ciut przyspieszyć to poproś gina o Clostilbegyt - bierzesz go od 2 do 6 dnia cyklu a potem działasz na maxa - tylko trzeba uważać bo mogą bliźniaki albo więcej wyjść :-D Ale ty przeca chcesz bliźniaki :-D

Witam się ze wszystkimi co już wstali a jeszcze się nie witałam :-D

Dzisiaj na 14 idę po Karolę - potem na miasto poszukać jakichś fatałaszków a na 16 na zebranie więc od 13.30 mnie nie będzie bo po zebraniu jadę do teściów i wracamy z Karolą - miała zostać do wieczora ale szefowa teściowej wpadła na pomysł że o 19 przyjmie dwóch pacjentów i musi do pracy na 19 iść :dry: I jutro i w niedziele też idzie na 19 :wściekła/y: Ech ci stomatolodzy - oni mają nasrane do gara :dry:

Idę sprzątać dalej :-D
no wiem nie ma reguły a po wspomagacze narzaie nie ide bo to za krótko jeszcze troszke poczekam i jak dalej nic to wtedy pójde :)

JSORBEK- no my tu w wiekszosci uzaleznione i na odwyk bedzie trzeba pojść:tak::-D:-D:-Dbedziemy rodzily z laptopami na brzuchach:-D:-D:-D:-D:-Dfajne babeczki nam sie tu zeszly to i nie mozna nie wiedziec co u Was:tak:
no moze sie tak zdażyć

Witaj Kpi23:):)
Maryla- ja też 1 test zrobiłam za wczesnie i wyszła jedna kreska a potem zdrobiłam 2 i wyszły 2 :):):) wiec może warto powtórzyc test .....

Witam was.
2dni mnie nie było ale poprostu nie miałam czasu i weny na nic.
Wyniki już mam.
CRP w normie :)
Prolakrtyna 9.44ng/ml w normie :)
OB 8 w normie :)

Ciesze się że wszystko ok z wynikami
jeszcze na usg musze sie umówić. chciałam wczoraj ale nie udało się
może dziś da rade.

Pozdrawiam was

mama dziekuję Ty wiesz...

Kinga super że wyniki sa ok :):):):)

no ja powiem tak jak przez tydzień nie przyjdzie @ to dopiero zrobie test wczesniej napewno nie a pozatym zdaje mi się że niedługo dziś lub jutro @ nadejdzie także nie łudze sie że sie udało ale wiem że sie uda może w tym cyklu co będzie ?? wynik miała bym na urodziny :)

Czesc Kinga :) Ciesze sie że wyniki masz ok :) i usg też napewno takie bedzie:)
Daj znac jak bedziesz po :)
No BB77 wkoncu jestes i nadrabiaj ....Pisz też co tam u Ciebie kobietko:)
Maryla - a jak sie czujesz w ogóle masz jakieś objawy przeczucia??

Ostatnia edycja:
KINGA- hejka,super ze wszystkie wyniki OK-mozna odetchnąć:tak:i prosze bardzo...ja wiem;-)
KPI- dokup co tam potrzebujesz do torby,lepiej niech czeka w pogotowiu-czas najwyzszy:tak:i kup sobie wode niegazowana bo niby mozna pic w czasie porodu,ale jakos nie kwapią się zeby przynieść-dobrze miec swoja...:tak:mi sie baaaardzo przydala:-)
MARYLKA- a tam zaraz superwomen:sorry2:poprostu nauczylam sie ogarniac wszystko i moj mąż mowi do mnie PANI PREZES:cool2::cool2::-D
SZCZESLIWA- kurcze szukam tych zdjec ,ale ciezko mi idzie,pozniej jeszcze sprobuje:tak:
AGNIESZKA- fajnie ze zaproszenie powysylane;-);-)przyjemnosci z gościny:-)

i wiecie co jak tak latalam po tych stronach i widzialam ile osob z nami pisalo i jak widzialam posty naszej Balbinki i Pyzuni to tak mi sie smutno zrobilo jak sobie przypomnialam co je spotkalo................................

Witam wszystkich:-)
idę dziś do fryzjera może sobie humor troszkę poprawię
mamo, mloda hmmmmno denerwuje mnie jak to powiedzieć czuję że mną się nie interesuję, olewa i w niczym nie pomaga :-( czuje się taka nie potrzebna nie atrakcyjna, no to się kłócę bo co zrobić muszę wyrzucić to z siebie :wściekła/y:
bibinko ja równo miesiąc po zabiegu miałam plamienie pół dniowe :-p
2 miesiące po miałam dwu dniowe plamienie no i 25 kwietnia normalny okres

a czy ja też mogę dołączyć się do Was do tego zamkniętego :) plisss

Ostatnia edycja:
reklama
dziękuję dziewczyny!! :-)

a o co chodzi ze spotkaniem ???? bo ja nie w temacie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry