reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzień dobry : ))))
Sukcesów ciąg dalszy :-) Ale tym razem Mańkowi tak się spodobało, że mnie ciągnie do WC co kwadrans i wypuszcza kilka cennych kropel hehe:-D
Jejku....jak się cieszę : ))))))))))))))))))))

KUOTKU - współczuję Wam tych zębów :baffled: Mańkowi wychodziły cztery trójki, to wiem jak to jest....Trzymajcie się dzielnie, buziaków całe mnóstwo :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

rureczko - a jak Ty się czujesz po tej operacji? Doszłaś już do jako takiej formy?

monia - jak Wikusia i rowerek? :-) Ja szukam właśnie dla Mańka biegowego....ale taki wybór, ze muszę poczytać opinie :)))))

Mary - oj to nie zapeszam :-) Przyjemnego dnia :)))

Lilu - KCIUKI TRZYMAM AŻ MI SIĘ RĘCE POCĄ :-) Wiadomo już coś?

reklama
Made no widzisz!!!!! A bałaś się, że do września nie zdążycie! Gratulacje i buziaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-) A o TYM napiszę za moment, bo mała strasznie mi fika.

Monia tak tak :) kąpiel zawsze o tej samej porze, później butla, przytulanie i łóżeczko :) teraz pewnie ten brzuszek ją wyburza, i dzień tez miała taki sobie, marudna strasznie była :/

Lil w dzień mało spała, to w nocy tylko dwie pobudki były, za to niestety długie:szok: teraz próbuje spać, ale widzę, że dzisiaj trzeba dzwonić do dzielnicowego, bo ten pajac z dołu znowu zaczyna tłuc tą swoja durną muzyczkę :wściekła/y:

Made a dziękuje, już dobrze się czuje, nawet zapomniałam, że coś mi dolegało. Diety wcale nie trzymam, jej wszystko, piję wszystko :)

Kocie przykro mi bardzo :(( oby szybko ząbki wyszły!

Rureczko Ty to jeszcze masz z tym sąsiadem....Ja wiem jak to denerwuje jak udaje Ci się dzidzię położyć, a tu ktoś hałasować zaczyna. Człowiek żądny krwi wtedy....Może jakaś cicha muzyczka w tle by pomogła? A te przerwy nocne się unormują - ja robiłam tak, że nie zwracałam na Martynkę uwagi wtedy - leżałam obok, nie nosiłam, nie mówiłam do niej, jak zaczynała marudzić to dawałam zabawkę (ale ona chyba już ciut starsza była) - zależało mi na tym, żeby sama zasypiała, bo dla mnie pozycja pionowa w nocy jest nie do zniesienia...

Kocurku ja też Ci bardzo współczuję tych ząbków - wiem, że to bardzo ciężkie do wytrzymania dla Was obu jest - tak sobie u góry zażartowałam, ale pewnie w takiej sytuacji to mało śmieszne było :baffled: A macie już jakiegoś ząbka?

Made sytuacja wygląda tak, że w piątek podpisujemy umowę wstępną u notariusza i idziemy od razu do banku składać wniosek. Jedynie co może pójść nie tak, to tyle, że nie dostaniemy kredytu - ale mój pan był w tym banku, w którym składamy wniosek i według wszystkich kwitków zdolność jest. Nie wiem czy może jeszcze się okazać, że wniosek jednak zostanie odrzucony. Zobaczymy. Ja w każdym razie mam chwilową radochę, bo już meble wybieram (na które nie mamy kasy i prędko nie będziemy mieli, ale nie mogę się powstrzymać :-p). Także spocone rączki od trzymania kciuków sprawdzają się! Ale jeszcze nic nie przesądzone, więc kciuków nie puszczać! :-)

Wklejam moje wirtualne łupy:

do salonu jako siedzenie z funkcją spania takie rzeczy mi się podobają (choć nie wiem czy do jasnych mebli pasują, wolałabym kremowe obicie, ale przy dzieciach i kocie to chyba gra nie warta świeczki....:baffled:)

Narożnik Fun

Zestaw Nixon

Narożnik Larson

Komoda do salonu - jak zobaczyłam to ta i tylko ta:

szafka dolna z 2 szufladami CLIP 44GL1C21 (choć na zdjęciu dziwnie ona wygląda jakby w kratkę była - na żywo o niebo lepiej)

No i dobrać trzeba stół z krzesłami :-p

Tak mi się wydaje, że choć ciemne meble modniejsze to kurz bardziej widać.

No i łóżeczko dla Maciusia - byłam u znajomych, którzy mają pokój dla dzieci urządzony meblami z Meblika - mają tam jak w bajce! Strasznie drogie to meble i na pewno ich nie kupię, ale jak na chwilę położyłam się na łóżeczku to ekstaza dosłownie - tak wygodne łóżko, że szok!

Podróżnik - Kolekcje - meblik.pl - Meble dla dzieci, meble dziecięce, meble młodzieżowe, łóżeczka dziecięce

Nie wiem czy tam się od razu łóżeczko wyświetla czy trzeba poszukać.

No to sobie pomarzyłam :-):-p

Made rowerek rewelacja! młoda najchętniej y z niego nie schodziła:))

Lil super te meble! zwłaszcza pokoik dziecięcy:)) Dobrze tak czasem pomarzyc sobie nawet jeśli nie ma sie na to kasy:) też tak czasem robię:)

Monia ja wierzę, że od marzeń się zaczyna :-)

A z jakiego rowerka Wiki nie schodzi? Pokaż :-p

Lilu - zaciskam więc jeszcze mocniej :))))) Mebelki piękne......tylko, że ja mam coś takiego, ze patrzę w przyszłość i od razu mi się zapala lampeczka, ze niedługo będę musiała te mebelki wymienić na bardziej młodzieżowe :))
Przy wyborze narożnika kieruj się wypełnieniem i z czego zrobiomy jest szkielet. Wypełnienie najlepiej z pianki wysokoelastycznej na spręzynach falistych, a szkielet najtrwalszy z bukowego drewna :)) Najwygodniej jeśli poduchy w siedziskach nie są dzielone, ale z kolei materiał ma tendencje do naciągania i tworzą się takie "zmarszczki" więc praktyczne są dzielone. Przy wyborze mebla tapicerowanego trzeba naprawdę wiele rzeczy wziąć pod uwagę, tym bardziej jeśli ma mieć funkcje spania i czy to ma być spanie okazjonalne czy dzienne ;)
Meble Szynaka znam, są świetne!

O Made dziękuję za cenne wskazówki - co do tych sprężyn to tylko wiem, że są to sprężyny bonelowe. Co do pianki to nie wiem...I ten szkielet....Hmmm to jeszcze muszę popatrzeć - choć cena też się liczy. A znasz jakiś przykład takiej super rogówki lub sofy?
O doczytałam, że ten bonel to chyba właśnie sprężyna falista. Nie ma nic o piance i o stelażu.
A Szynaka też lubię :-) Wolisz meble jasne czy ciemne?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry