reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dzień dobry : ))))
Sukcesów ciąg dalszy :-) Ale tym razem Mańkowi tak się spodobało, że mnie ciągnie do WC co kwadrans i wypuszcza kilka cennych kropel hehe:-D
Jejku....jak się cieszę : ))))))))))))))))))))

KUOTKU - współczuję Wam tych zębów :baffled: Mańkowi wychodziły cztery trójki, to wiem jak to jest....Trzymajcie się dzielnie, buziaków całe mnóstwo :*:*:*:*:*:*:*:*:*:*:*

rureczko - a jak Ty się czujesz po tej operacji? Doszłaś już do jako takiej formy?

monia - jak Wikusia i rowerek? :-) Ja szukam właśnie dla Mańka biegowego....ale taki wybór, ze muszę poczytać opinie :)))))

Mary - oj to nie zapeszam :-) Przyjemnego dnia :)))

Lilu - KCIUKI TRZYMAM AŻ MI SIĘ RĘCE POCĄ :-) Wiadomo już coś?

reklama
Made no widzisz!!!!! A bałaś się, że do września nie zdążycie! Gratulacje i buziaki!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-) A o TYM napiszę za moment, bo mała strasznie mi fika.

Monia tak tak :) kąpiel zawsze o tej samej porze, później butla, przytulanie i łóżeczko :) teraz pewnie ten brzuszek ją wyburza, i dzień tez miała taki sobie, marudna strasznie była :/

Lil w dzień mało spała, to w nocy tylko dwie pobudki były, za to niestety długie:szok: teraz próbuje spać, ale widzę, że dzisiaj trzeba dzwonić do dzielnicowego, bo ten pajac z dołu znowu zaczyna tłuc tą swoja durną muzyczkę :wściekła/y:

Made a dziękuje, już dobrze się czuje, nawet zapomniałam, że coś mi dolegało. Diety wcale nie trzymam, jej wszystko, piję wszystko :)

Kocie przykro mi bardzo :(( oby szybko ząbki wyszły!

Rureczko Ty to jeszcze masz z tym sąsiadem....Ja wiem jak to denerwuje jak udaje Ci się dzidzię położyć, a tu ktoś hałasować zaczyna. Człowiek żądny krwi wtedy....Może jakaś cicha muzyczka w tle by pomogła? A te przerwy nocne się unormują - ja robiłam tak, że nie zwracałam na Martynkę uwagi wtedy - leżałam obok, nie nosiłam, nie mówiłam do niej, jak zaczynała marudzić to dawałam zabawkę (ale ona chyba już ciut starsza była) - zależało mi na tym, żeby sama zasypiała, bo dla mnie pozycja pionowa w nocy jest nie do zniesienia...

Kocurku ja też Ci bardzo współczuję tych ząbków - wiem, że to bardzo ciężkie do wytrzymania dla Was obu jest - tak sobie u góry zażartowałam, ale pewnie w takiej sytuacji to mało śmieszne było :baffled: A macie już jakiegoś ząbka?

Made sytuacja wygląda tak, że w piątek podpisujemy umowę wstępną u notariusza i idziemy od razu do banku składać wniosek. Jedynie co może pójść nie tak, to tyle, że nie dostaniemy kredytu - ale mój pan był w tym banku, w którym składamy wniosek i według wszystkich kwitków zdolność jest. Nie wiem czy może jeszcze się okazać, że wniosek jednak zostanie odrzucony. Zobaczymy. Ja w każdym razie mam chwilową radochę, bo już meble wybieram (na które nie mamy kasy i prędko nie będziemy mieli, ale nie mogę się powstrzymać :-p). Także spocone rączki od trzymania kciuków sprawdzają się! Ale jeszcze nic nie przesądzone, więc kciuków nie puszczać! :-)

Wklejam moje wirtualne łupy:

do salonu jako siedzenie z funkcją spania takie rzeczy mi się podobają (choć nie wiem czy do jasnych mebli pasują, wolałabym kremowe obicie, ale przy dzieciach i kocie to chyba gra nie warta świeczki....:baffled:)

Narożnik Fun

Zestaw Nixon

Narożnik Larson

Komoda do salonu - jak zobaczyłam to ta i tylko ta:

szafka dolna z 2 szufladami CLIP 44GL1C21 (choć na zdjęciu dziwnie ona wygląda jakby w kratkę była - na żywo o niebo lepiej)

No i dobrać trzeba stół z krzesłami :-p

Tak mi się wydaje, że choć ciemne meble modniejsze to kurz bardziej widać.

No i łóżeczko dla Maciusia - byłam u znajomych, którzy mają pokój dla dzieci urządzony meblami z Meblika - mają tam jak w bajce! Strasznie drogie to meble i na pewno ich nie kupię, ale jak na chwilę położyłam się na łóżeczku to ekstaza dosłownie - tak wygodne łóżko, że szok!

Podróżnik - Kolekcje - meblik.pl - Meble dla dzieci, meble dziecięce, meble młodzieżowe, łóżeczka dziecięce

Nie wiem czy tam się od razu łóżeczko wyświetla czy trzeba poszukać.

No to sobie pomarzyłam :-):-p

Made rowerek rewelacja! młoda najchętniej y z niego nie schodziła:))

Lil super te meble! zwłaszcza pokoik dziecięcy:)) Dobrze tak czasem pomarzyc sobie nawet jeśli nie ma sie na to kasy:) też tak czasem robię:)

Monia ja wierzę, że od marzeń się zaczyna :-)

A z jakiego rowerka Wiki nie schodzi? Pokaż :-p

Lilu - zaciskam więc jeszcze mocniej :))))) Mebelki piękne......tylko, że ja mam coś takiego, ze patrzę w przyszłość i od razu mi się zapala lampeczka, ze niedługo będę musiała te mebelki wymienić na bardziej młodzieżowe :))
Przy wyborze narożnika kieruj się wypełnieniem i z czego zrobiomy jest szkielet. Wypełnienie najlepiej z pianki wysokoelastycznej na spręzynach falistych, a szkielet najtrwalszy z bukowego drewna :)) Najwygodniej jeśli poduchy w siedziskach nie są dzielone, ale z kolei materiał ma tendencje do naciągania i tworzą się takie "zmarszczki" więc praktyczne są dzielone. Przy wyborze mebla tapicerowanego trzeba naprawdę wiele rzeczy wziąć pod uwagę, tym bardziej jeśli ma mieć funkcje spania i czy to ma być spanie okazjonalne czy dzienne ;)
Meble Szynaka znam, są świetne!

O Made dziękuję za cenne wskazówki - co do tych sprężyn to tylko wiem, że są to sprężyny bonelowe. Co do pianki to nie wiem...I ten szkielet....Hmmm to jeszcze muszę popatrzeć - choć cena też się liczy. A znasz jakiś przykład takiej super rogówki lub sofy?
O doczytałam, że ten bonel to chyba właśnie sprężyna falista. Nie ma nic o piance i o stelażu.
A Szynaka też lubię :-) Wolisz meble jasne czy ciemne?

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry